Facebook Pixel Παναθηναϊκός:
Μπάσκετ
| 2020-02-25 12:32:00

"Ήξερα ότι θα φάει 95 - Ένας στον Καμπάτσο! - Γι’ αυτό δεν έπαιξε ο Παππάς - Ποιος Ολυμπιακός..."

του Γιώργου Κτενά
"Ήξερα ότι θα φάει 95 - Ένας στον Καμπάτσο! - Γι’ αυτό δεν έπαιξε ο Παππάς - Ποιος Ολυμπιακός..."

Προπονητής τα "χώνει" για ΠΑΟ, Πιτίνο, παίκτες. Μεγάλες αλήθειες...

Την ψυχολογία στους παίκτες του πρέπει να αλλάξει ο Ρικ Πιτίνο αν θέλει ο Παναθηναϊκός να πάει καλύτερα στη συνέχεια της Ευρωλίγκας, όπως σχολίασε σε δηλώσεις του στο sportdog ο Νίκος Παύλου.

Ο πεπειραμένος τεχνικός αναφέρθηκε στην ήττα από τη Ρεάλ, στο γεγονός ότι οι Πράσινοι δεν έχουν κατευθύνσεις στην άμυνα, ενώ ξεκαθάρισε ότι αν το Τριφύλλι παρουσιάσει το καλό του πρόσωπο εναντίον του Ολυμπιακού, έχει αυξημένες πιθανότητες να κερδίσει στο ντέρμπι της Ευρωλίγκας.

"Κάποιος να πιάσει τον Καμπάτσο"

"Στα παιχνίδια του Παναθηναϊκού μπορούμε να προβλέψουμε και το σκορ πια! Με ρωτούσαν πώς βλέπω τη Ρεάλ και τους έλεγα ότι θα βάλει 95 πόντους. Μπορούσε ο Παναθηναϊκoς να έβαζε 100; Θα κέρδιζε. Αλλά από ό,τι φάνηκε δεν μπορούσε. Δε νομίζω ότι παίζει μπάσκετ ο Παναθηναϊκoς, στην άμυνα θεωρώ ότι η ομάδα δεν έχει κατευθύνσεις. Γιατί υπάρχει μια λογική στο μπάσκετ, ειδικά στην άμυνα", ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο στο sportdog ο πεπειραμένος τεχνικός και στη συνέχεια συμπλήρωσε:

"Πέρσι ο Πιτίνο το είχε μαζέψει στην άμυνα, φέτος δεν ξέρω. Ίσως έχει γίνει λάθος επιλογή παικτών, τι να πω; Δεν βλέπω αμυντικό που να κάνει δουλειά. Κάποιος να πιάσει τον Καμπάτσο, για παράδειγμα και να τον σβήσει. Η Ρεάλ το ξέρεις ότι είναι ομάδα που θέλει να τρέξει, ξέρεις ότι θα πάει το παιχνίδι στους 100 πόντους. Προσπάθησε να της βάλει φρένο".

Χθες είδαμε τον Πιτίνο να μη χρησιμοποιεί καθόλου τον Νίκο Παππά, σε αντίθεση με τον αρνητικό Τζόνσον που έπαιξε για 10 λεπτά.

"Μπορεί να τον βάλει στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό τον Παππά. Αλλά κι αυτά τα παιδιά, στον Παναθηναϊκό παίζουν. Ο Παπαπέτρου έκανε ένα-δύο παιχνίδια, αλλά... Ο Παπαγιάννης είχε μεγάλο πρόβλημα με τον Ταβάρες χθες, αλλά κάπου είναι δικαιολογημένος γιατί ο Ταβάρες είναι τεράστιος".

"Αυτό πρέπει να αλλάξει ο Πιτίνο"

Τι πρέπει να αλλάξει ο Πιτίνο ενόψει της συνέχειας;

"Πιστεύω ότι από τον Παναθηναϊκό λείπει η ψυχολογία. Φρεσκάρισμα, πρέπει να βρει τον τρόπο να φρεσκάρει την ψυχολογία των παικτών του, με τρικ κ.λπ. Έχει δουλέψει πολλά χρόνια στην Αμερική ο Πιτίνο, τα γνωρίζει καλά αυτά. Αν τους ανεβάσει την ψυχολογία, θα τα καταφέρει μια χαρά. Δεν μπορούν να αλλάξουν και πολλά πράγματα στο υλικό τώρα, πρέπει να αξιοποιήσει αυτούς που έχει κατάλληλα. Κάθε αλλαγή τώρα, άλλωστε, περισσότερο θα μπερδέψει την ομάδα παρά θα κάνει δουλειά".

Τέλος, θέλω να μου πείτε δύο λόγια για το ντέρμπι τής Ευρωλίγκας, με τον Ολυμπιακό, που πλησιάζει.

"Δεν είναι ούτε ο Ολυμπιακός καλός, μη λέμε ότι ο Ολυμπιακός είναι καλός. Αλλά ο Παναθηναϊκoς διεκδικεί κάτι στην Ευρωλίγκα, ενώ για τον Ολυμπιακό είναι πιο δύσκολο. Αν ο Παναθηναϊκoς είναι καλός με Ολυμπιακό, βλέπω Παναθηναϊκό. Ο Ολυμπιακός έχει προβλήματα, δεν αναμορφώθηκε η κατάσταση. Κέρδισε μια διαλυμένη ΤΣΣΚΑ, αλλά δεν φαίνεται να έχει αλλάξει κάτι μετά την έλευση του Μπαρτζώκα".  


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags