Facebook Pixel Φοβερή δήλωση Πρίντεζη για Μπλατ - Τι είπε για Σφαιρόπουλο, πλέι οφ και Αντετοκούνμπο!
| 2020-02-27 19:44:00

Φοβερή δήλωση Πρίντεζη για Μπλατ - Τι είπε για Σφαιρόπουλο, πλέι οφ και Αντετοκούνμπο!

Sportdog Team
Φοβερή δήλωση Πρίντεζη για Μπλατ - Τι είπε για Σφαιρόπουλο, πλέι οφ και Αντετοκούνμπο!

Ενδιαφέρουσα συνέντευξη από τον φόργουορντ του Ολυμπιακού.

Συνέντευξη σε Μέσο του Ισραήλ έδωσε ο Γιώργος Πρίντεζης με αφορμή τον αγώνα του Ολυμπιακού με την Μακάμπι Τελ Αβίβ και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε με σεβασμό στο πέρασμα του Ντέιβιντ Μπλατ από τον "ερυθρόλευκο" πάγκο.

«Η Ευρωλίγκα πάντα σου δίνει έξτρα κίνητρο. Η Μακάμπι Τελ Αβίβ είναι μία ιστορική και δυνατή ομάδα, ειδικά όταν παίζει στην έδρα της. Όλες οι ομάδες ξέρουν ότι είναι δύσκολο αυτό το γήπεδο. Πάντα υπάρχει η επιθυμία να παίζουμε καλύτερα και να είμαστε συγκεντρωμένοι», δήλωσε αρχικά ο Γιώργος Πρίντεζης στον τηλεοπτικό σταθμό «Sport5» για την αναμέτρηση με τη Μακάμπι και σε ερώτηση που θα αντιμετωπίσει τον Γιάννη Σφαιρόπουλο:

«Ζήσαμε πολύ όμορφες στιγμές μαζί, ακόμη και όταν ήμουν νεότερος το 2005 που ήταν στον Ολυμπιακό και μετά όπου ζήσαμε και τελικούς. Είναι παράξενο, αλλά έτσι είναι ο επαγγελματισμός. Σήμερα, είναι στη Μακάμπι, κάνει τρομερή δουλειά και του εύχομαι να συνεχίσει έτσι. Έχω πολλές ιστορίες με εκείνον, αλλά δεν μου έρχεται κάποια συγκεκριμένη τώρα. Ήταν πάντα κοντά μου, τον εκτιμώ και με βοήθησε πολύ στην καριέρα μου».

Για βελτίωση του Ολυμπιακού στα τελευταία ματς: «Είχαμε πολλά προβλήματα και τραυματισμούς στα προηγούμενα ματς. Από την άλλη, όμως, αφομοιώσαμε καλύτερα τη φιλοσοφία του νέου κόουτς. Στα τελευταία τέσσερα ματς παρουσιαζόμασταν βελτιωμένοι και ελπίζουμε να συνεχίσουμε έτσι».

Για το αν προλαβαίνουν οι «ερυθρόλευκοι» την οκτάδα: «Θα πρέπει να προσπαθήσουμε. Είμαστε Ολυμπιακός. Θα πρέπει να προσπαθήσουμε και να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Δεν είναι εύκολο γιατί έχουμε δύσκολο πρόγραμμα μπροστά μας, αλλά το σημαντικό είναι να κάνουμε αυτό που κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια. Να βελτιωνόμαστε συνέχεια, να επικεντρωνόμαστε σε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και να διψάμε».



Για το αν πιστεύει ότι θα υπάρξουν κι άλλες ομάδες που θα αφήσουν το εγχώριο πρωτάθλημα και θα παίζουν μόνο στην Ευρωλίγκα: «Αυτό δεν το ξέρω. Μπορεί μέσα στα επόμενα χρόνια να γίνει κάτι τέτοιο, αλλά δεν μπορώ να δώσω συγκεκριμένη απάντηση σε αυτό».

Για το αν ήταν δύσκολο για την ομάδα του Πειραιά να παίζει μόνο σε μία διοργάνωση: «Αυτό εξαρτάται. Έχουμε μόνο ένα παιχνίδι την εβδομάδα και δεν ήμουν συνηθισμένος σε αυτό. Ήταν λίγο περίεργο. Αλλά, στην ουσία δεν είναι μόνο ένα παιχνίδι την εβδομάδα, καθώς έχουμε αρκετά back to back ματς, καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν. Ωστόσο, έχει και τα καλά του και τα κακά του αυτό».

Για τον Ντέιβιντ Μπλατ: «Έμαθα για την ασθένειά του πέρυσι από τον γιατρό μας. Δεν θέλω να λέω πολλά πράγματα γι’ αυτό, γιατί είναι προσωπικό. Τον σέβομαι πολύ ως άνθρωπο, προσωπικότητα και ως προπονητή. Έχει μεγάλο θάρρος και είναι δυνατός και πιστεύω ότι θα συνεχίσει έτσι».

Για το να ήταν λάθος η φιλοσοφία που εφάρμοσε ο Μπλατ στον Ολυμπιακό: «Μου αρέσει να παίζω γρήγορα και το κάνω αυτό και τώρα. Δεν νιώθω βετεράνος. Από την άλλη και η ομάδα έμαθε να παίζει γρήγορα τα προηγούμενα χρόνια και έτσι έφτανε στις επιτυχίες. Ο κάθε προπονητής έχει τη δική του φιλοσοφία και για μένα δεν υπάρχει ότι ένας προπονητής έχει καλή φιλοσοφία και ο άλλος κακή. Αυτό δεν δούλεψε στον Ολυμπιακό και μπορεί σε κάποια άλλη ομάδα να πήγαινε πολύ καλύτερα. Από την εμπειρία μου, δεν υπάρχει καλός και κακός προπονητής».



Για την Εθνική ομάδα και τι δεν πήγε καλά το καλοκαίρι στο Παγκόσμιο: «Όλοι ξέρουν ότι ο Αντετοκούνμπο είναι ένας σπουδαίος παίκτης και για μένα ενδεχομένως ο καλύτερος στον κόσμο. Αλλά, σε ένα τουρνουά που διαρκεί λίγο μπορεί σε ένα ματς να μείνεις έξω. Εμείς κάναμε ένα κακό παιχνίδι, χάσαμε στην αρχή. Είναι μικρό τουρνουά και πρέπει να είσαι σε καλή κατάσταση καθ’ όλη τη διάρκειά του, αλλά εμείς δεν ήμασταν. Σίγουρα έπαιξε ρόλο ο ευρωπαϊκός τρόπος του μπάσκετ σε σχέση με του ΝΒΑ, που είχε και λιγότερους χώρους και όλοι οι παίκτες που παίζουν εκεί δύσκολα προσαρμόζονται γρήγορα».

Για το αν οι Μπακς μπορούν να πάρουν το πρωτάθλημα στο ΝΒΑ: «Μπορούν να το πάρουν. Έχουν μία καλή ομάδα, καλούς παίκτες και τον Γιάννη σε εξαιρετική κατάσταση».

Για το αν του έμεινε απωθημένο που δεν έπαιξε στο ΝΒΑ: «Καμιά φορά το σκέφτομαι αυτό, αλλά προσωπικά νιώθω υπερήφανος και χαρούμενος που πέρασα σχεδόν όλη μου την καριέρα στον Ολυμπιακό».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags