Facebook Pixel Ιτούδης: "Πάρτι στο πρώτο ματς Καλάθης και Μήτογλου - Τι άλλαξε μετά το ΣΕΦ"
| 2020-03-05 23:34:00

Ατακάρες Ιτούδη: "Πάρτι στο πρώτο ματς Καλάθης και Μήτογλου - Τι άλλαξε μετά το ΣΕΦ"

Sportdog Team
Ατακάρες Ιτούδη: "Πάρτι στο πρώτο ματς Καλάθης και Μήτογλου - Τι άλλαξε μετά το ΣΕΦ"

Όσα είπε μετά τη μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού.

Ιδιαίτερα ευχαριστημένος ήταν ο Δημήτρης Ιτούδης από τη νίκη της ΤΣΣΚΑ Μόσχας επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ, που αναφέρθηκε και στο τι άλλαξε στην ρωσική ομάδα μετά το... κάζο στο ΣΕΦ από τον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου μετά την άνετη νίκη της ομάδας του στο ΟΑΚΑ:

«Συγχαρητήρια στην ομάδα μου για την εξαιρετική εμφάνιση που έκανε. Ξέραμε την κρισιμότητα του αγώνα. Θέλαμε την νίκη για πολλούς λόγους. Τόσο για την κατάταξη, όσο και για να δείξουμε πως είμαστε εδώ, πως μπορούμε να παίξουμε. Παίξαμε απέναντι σε μια εξαιρετική ομάδα. Το ΟΑΚΑ είναι πάντα δύσκολο. Μην ξεχνάτε πως παίξαμε απέναντι στην κορυφαία επίθεση της διοργάνωσης και την κρατήσαμε πολύ χαμηλά. Είχαμε την νοοτροπία που θέλαμε, η οποία φάνηκε, για παράδειγμα, στα ριμπάουντ, όπως και στις μάχες που δώσαμε. Παίξαμε πολύ καλή άμυνα, απέναντι σε μια σπουδαία ομάδα, ενός καλού προπονητή. 

Είχαμε τον έλεγχο από την αρχή, μπορούσαμε να πάμε στην ανάπαυλα με μεγαλύτερη διαφορά. Ο Παναθηναϊκός μας τιμώρησε για κάποια λάθη. Κάναμε κάποια λάθη και μας τιμώρησαν με δύο τρίποντα. Όμως, στο δεύτερο μέρος κάναμε μόλις 1 λάθος. Βρήκαμε περισσότερες κατοχές, πολλοί παίκτες έκαναν ένα βήμα προς τα μπροστά και βοήθησαν. 

Θα ήθελα και πάλι να ευχαριστήσω τους οπαδούς για το χειροκρότημα. Πάντα είναι υπέροχο και χειροκροτώ και εγώ από την μεριά μου. Τους ευχαριστώ πολύ».

Για το τι λείπει από τον Παναθηναϊκό το τελευταίο δίμηνο: «Θα διαφωνήσω στο ότι γνωρίζω τα του Παναθηναϊκού. Γνωρίζω για όλες τις ομάδες τι μπορούν να παίξουν, αλλά δεν ξέρω κάτι εκ των έσω. Είμαι προπονητής της ΤΣΣΚΑ. Στο πρώτο ματς είχαμε τον έλεγχο, αλλά δεν το φέραμε εις πέρας. Είδαμε highlights από αυτό το ματς και τονώθηκε ο εγωισμός μας. Ήρθαμε εδώ με συγκεκριμένη φιλοσοφία. Στο πρώτο ματς ο Μήτογλου έκανε πάρτι και ο Καλάθης είχε 17 ασίστ. Το τι χρειάζεται ο Παναθηναϊκός το ξέρουν οι άνθρωποί του. Ήταν ένα κρίσιμο παιχνίδι για τα πλέι οφ. Πήραμε το μήνυμα και το κάναμε πράξη σε ένα δύσκολο γήπεδο». 

Για το αν η ομάδα του έψαχνε μια νίκη - δήλωση για την τετράδα: «Δεν έχει να κάνει με την τετράδα. Θέλαμε μια δήλωση για τους εαυτούς μας. Και σε άλλα ματς έχουμε δώσει μάχες, αλλά μπορεί να χάσαμε στο τελευταίο σουτ, όπως με την Μπαρτσελόνα και την Εφές. Κερδίσαμε και εμείς κάποια δύσκολα παιχνίδια φέτος, σε έναν μαραθώνιο η απόσταση είναι μικρή. Το πρώτο στοιχείο που όλες οι ομάδες ψάχνουν είναι να μπουν στα πλέι οφ. Αν μπορείς να διεκδικήσεις και μια θέση, καλώς να έρθει. Είναι και μακρινά τα ταξίδια για εμάς. Ο σκοπός είναι να βελτιωθούμε και να παίζουμε καλύτερα. Το κάναμε». 

Για το αν η σεζόν αποτελεί πρόκληση για τον ίδιο μετά τον τραυματισμό του Κλάιμπερν και για την... μεταμόρφωση της ομάδας του μετά το ΣΕΦ: «Καλή ερώτηση. Πρώτον, όλοι είπαμε πως η περσινή σεζόν ήταν χρυσή για εμάς. Είχαμε συνοχή, πήραμε όλους τους τίτλους. Το δέσιμο μας στήριξε σε δύσκολες περιόδους, όταν για παράδειγμα χάσαμε από την Μπασκόνια ή την Μακάμπι. Αυτές οι ήττες μας χαρακτήρισαν, αλλά τις διαχειριστήκαμε σωστά και πήραμε το τρόπαιο. Για διάφορους λόγους αρκετοί αποχώρησαν. Ήρθαν άλλοι παίκτες. Δεν γίνεται μια ομάδα σε μια νύχτα, πόσω μάλλον όταν ένας από τους βασικούς δημιουργούς σου τραυματίζεται στην 4η αγωνιστική. Έπρεπε να μάθουμε να παίζουμε ως νέα ομάδα και χωρίς τον MVP μας. Λειτουργούμε σε αυτή την πίεση. Παιδιά που δεν έπαιξαν ποτέ σε αυτό το επίπεδο, όπως ο Χίλιαρντ, έκαναν μεστό παιχνίδι απόψε. Αυτή είναι η ουσία, να βρίσκεις περισσότερους παίκτες. 

Το ματς με τον Ολυμπιακό ήταν τελείως διαφορετικό. Όλες οι ήττες μας έκαναν πιο δυνατούς. Δεν το βάλαμε κάτω. Είχα πει και τότε στο ΣΕΦ, ότι δεν θα πέσουμε πίσω, αλλά θα πέσουμε... μπροστά. Στη ζωή μας κάποια στιγμή θα έχουμε "πεσίματα". Συναισθηματικά και ψυχολογικά. Το θέμα είναι πώς τα χειρίζεσαι αυτά». 

Για το αν είναι πιο βαριά η φετινή σεζόν για την ΤΣΣΚΑ μετά την περσινή κατάκτηση: «Δεν ξέρω αν είναι βαρύ ή ελαφρύ. Αν δεν συμβαδίζαμε με την ομάδα, δεν θα ήμασταν μαζί. Για παράδειγμα, η χρονιά του Βελιγραδίου ήταν εκπληκτική, αλλά δεν φάνηκε στο τέλος. Προφανώς, όταν κερδίζεις τα πάντα είναι όλα καλά, λάμπουν. Πάντα υπάρχουν απαιτήσεις, καλό είναι αυτό. Έτσι βελτιώνεσαι. Η ΤΣΣΚΑ είναι μια ομάδα με απαιτήσεις και καλά κάνει. Όλοι θέλουμε πράγματα και έχουμε απαιτήσεις. Το θέμα είναι να είμαστε ρεαλιστές. Παίζουμε απέναντι σε εξαιρετικές ομάδες».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags