Facebook Pixel Παναθηναϊκός: "Αυτόν βλέπω αντι-Πιτίνο - Αδιάφορο για Φριντέτ - Ποιος Τζόνσον ρε... - Σουτάκια τον Παπαγιάννη;"
Μπάσκετ
| 2020-03-21 20:22:00

"Αυτόν βλέπω αντι-Πιτίνο - Αδιάφορο για Φριντέτ - Ποιος Τζόνσον ρε... - Σουτάκια τον Παπαγιάννη;"

του Γιώργου Κτενά
"Αυτόν βλέπω αντι-Πιτίνο - Αδιάφορο για Φριντέτ - Ποιος Τζόνσον ρε... - Σουτάκια τον Παπαγιάννη;"

"Κράξιμο" σε Πιτίνο. Τι... θέλει ο Καλάθης. Πώς θα γίνει ομαδάρα;

Στην επόμενη μέρα τού Παναθηναϊκού και πώς θα πρέπει αυτή να υπάρξει, αναφέρθηκε με δηλώσεις του στο sportdog ο Νίκος Παύλου.

Ο γνωστός προπονητής μίλησε για την εποχή Πιτίνο, τα λάθη που έγιναν, τον προπονητή που πρέπει να επιλέξουν οι Πράσινοι αλλά και με βάση ποιον παίκτη πρέπει να χτίσουν για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο.

"Άφταστος ο Ζοτς - Το έχει ο Σάρας - Για γέλια ο Παναθηναϊκός"

Κύριε Παύλου, ο Ρικ Πιτίνο αποτελεί ήδη παρελθόν για τον Παναθηναϊκό. Τα ονόματα που ακούγονται για την επόμενη μέρα εκκίνουν από τον Βόβορα και τον Πρίφτη και φτάνουν μέχρι τους Ομπράντοβιτς, Ιτούδη και τον Σάρας. Ποια είναι η δική σας άποψη;

"Αν εξαιρέσουμε τον Βόβορα (γιατί δεν μπορούμε να μιλήσουμε από τη μία για τον Ζοτς και τον Σάρας και από την άλλη για τον Βόβορα), αν μπορούσε να πάρει έναν από αυτούς ο Παναθηναϊκός θα ήταν μεγάλη επιτυχία. Και ο Σάρας είναι πάρα πολύ καλή λύση, εντάξει ο Ομπράντοβιτς είναι άφταστος. Βέβαια για τον Σάρας ας μην ξεχνάμε ότι είναι το σπίτι του η Ζαλγκίρις, καμιά φορά όταν απομακρύνονται παίκτες ή προπονητές από εκεί που θεωρούν ότι είναι το σπίτι τους, υπάρχουν προβλήματα. Αλλά νομίζω ότι το έχει στην προπονητική. Και είναι αγαπητός στους φιλάθλους".

Ποια είναι η άποψή που έχετε για τη δεύτερη θητεία του Πιτίνο στον Παναθηναϊκό;

Παναθηναϊκός εδώ και ένα δίμηνο ήταν για γέλια. Δεν πιστεύω ότι θα είχε μείνει Έλληνας προπονητής στην ομάδα, τραγική κατάσταση αυτή που βλέπαμε. Δεν είχαν διάθεση να παίξουν οι παίκτες, δεν είχαν ψυχολογία. Πρέπει να είχε χάσει τα αποδυτήρια ο Αμερικανός. Έβαζε ξαφνικά ας πούμε τον Παππά 5άδα. Μετά φύγε εσύ να έρθει κάποιος άλλος, δεν έπαιζε καθόλου μπάσκετ ο Παναθηναϊκός".



"Αδιάφορο για Φριντέτ - Αυτό ήταν το λάθος που έγινε με Πιτίνο"

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο Φριντέτ κατά πάσα πιθανότατα θα αποχωρήσει οριστικά από τον Παναθηναϊκό. Πώς το ακούτε;


"Αδιάφορο μου φαίνεται, τι πρόσφερε στον Παναθηναϊκό δηλαδή; Αλλά σκέφτομαι μήπως το αδικήσαμε και λίγο το παιδί. Γιατί τον πήραν για σούτινγκ γκαρντ και τον έκαναν να κάνει ντράιβ για να δημιουργήσει. Δεν είχε παιχνίδι από μέσα προς τα έξω ο Παναθηναϊκός, είτε έκανε ντράιβ ο Καλάθης είτε την έπαιρνε ο ψηλός για να τελειώσει τη φάση. Ο Παναθηναϊκός δεν είχε μπάσκετ από μέσα προς τα έξω, με τέτοιες πάσες δηλαδή, για να τον αξιοποιήσει".

Πώς πιστεύετε ότι θα πρέπει να είναι η επόμενη μέρα στην ομάδα;

"Να κρατήσει τον Καλάθη και να τον στελεχώσει με γκαρντ "ασό-δυο", που να είναι και σουτέρ. Να παίζει με την μπάλα, να μην είναι κοντός και να έχει σουτ. Να βρει ένα παιδί που να μην είναι πολύ η μπάλα στα χέρια του, γιατί και ο Ράις ήθελε την μπάλα στα χέρια του. Δεν με ενδιαφέρουν παίκτες τύπου Τζόνσον. Να βάλουν ένα ψηλό γκαρντ δίπλα από τον Καλάθη χρειάζεται. Ο Παπαπέτρου και οι δύο πιτσιρικάδες που έχουν πολύ ταλέντο, ο Παπαγιάννης και ο Μήτογλου, να μείνουν. Από εκεί και πέρα ξένοι υπάρχουν και καλοί και μέτριοι, ανάλογα τι πληρώνεις. Υπάρχουν παίκτες και με διαδρομή στην Ευρώπη, ξένοι, άρα μειώνετε και το ρίσκο όταν τους αποκτάς".

Σε επίπεδο προσώπων στο ρόστερ;

Παναθηναϊκός έχει κάποια παιδιά που είναι πολύ καλοί παίκτες. Αν έρθει ένας προπονητής που θα βρει και 4-5 καλούς ξένους, φτιάχνει ομαδάρα, το πιστεύω. Για παράδειγμα ο Παπαγιάννης του χρόνου θα είναι πολύ καλύτερος και κάθε χρονιά ακόμα καλύτερος, όπως και ο Μήτογλου. Το λάθος που έγινε με αυτά τα παιδιά επί Πιτίνο, είναι ότι πήγαν να κάνουν περισσότερα από ο,τι μπορούσαν. Πήραν σουτ κ.λπ., όχι αγόρι μου! Έχω ένα παιδί 2.20 και αντί να "σκοτώνει" τον κόσμο στη ρακέτα, θα βγει να κάνει σουτάκια; Λάθος, μεγάλος λάθος".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: "Σεισμός" στην Ευρωλίγκα - Εκεί πάει ο Ομπράντοβιτς - Σάρας στη Φενέρ - Τρελή έκπληξη με Ιτούδη!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags