Facebook Pixel Ραγδαίες εξελίξεις - Προς ματαίωση το Προολυμπιακό που θα συμμετείχε και η Ελλάδα!
| 2020-03-23 10:47:00

Ραγδαίες εξελίξεις - Προς ματαίωση το Προολυμπιακό που θα συμμετείχε και η Ελλάδα!

Sportdog Team
Ραγδαίες εξελίξεις - Προς ματαίωση το Προολυμπιακό που θα συμμετείχε και η Ελλάδα!

Αποσύρονται από τους Ολυμπιακούς Αγώνες Καναδάς και Αυστραλία.

Μπορεί η ΔΟΕ να μην έχει πάρει ακόμα απόφαση το τι θα κάνει με την τύχη των Ολυμπιακών Αγώνων, ωστόσο ο Καναδάς και η Αυστραλία αποφάσισαν να προλάβουν καταστάσεις και να αποσυρθούν από την διοργάνωση για λόγους προστασίας της υγείας από τον κορωνοϊό.

Η Καναδική Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή Επιτροπή με κοινή τους ανακοίνωση ανέφεραν πως οδηγήθηκαν στην απόφαση αυτή «όχι μόνο για την υγεία των αθλητών, αλλά και για την δημόσια υγεία. Ο κορωνοϊός και το ρίσκο της εξάπλωσής του θέτει σε κίνδυνο την ευρύτερη καναδική κοινωνία».

Αυτό σημαίνει ότι το Προολυμπιακό Τουρνουά Μπάσκετ της Βικτώρια του Καναδά, που θα συμμετείχε και η Ελλάδα, οδεύει αν όχι προς ματαίωση, τουλάχιστον προς μετάθεση.

Αν και με την ενδεχόμενη αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων, δεν θα διεξαχθούν, τουλάχιστον φέτος, Προολυμπιακά Τουρνουά και είναι αβέβαιο αν θα μπορέσουν να γίνουν την επόμενη σεζόν, καθώς ακολουθούν τα ηπειρωτικά πρωταθλήματα (Ευρωμπάσκετ κλπ.).

Αντίστοιχη θέση με του Καναδά πήρε και η Αυστραλία, καθώς την Κυριακή η Ολυμπιακή Επιτροπή της χώρας ενημέρωσε τους αθλητές της πως δεν θα τους επιτραπεί να ταξιδέψουν στο Τόκιο μέχρι να λήξει ο συναγερμός για τον κορωνοϊό και πως θα πρέπει να προετοιμάζονται γα την διεξαγωγή των Αγώνων το καλοκαίρι του 2021.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags