Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Τζίμερ Φριντέτ: Ατακάρες για Φριντέτ: "Δεν έπαιζε για την ομάδα"
Μπάσκετ
| 2020-04-08 21:56:00

Ατακάρες για Φριντέτ: "Δεν έπαιζε για την ομάδα - Αν τον αφήσουν να προσαρμοστεί..."

Sportdog Team
Ατακάρες για Φριντέτ: "Δεν έπαιζε για την ομάδα - Αν τον αφήσουν να προσαρμοστεί..."

Παναθηναϊκός - Τζίμερ Φριντέτ: Ο Ντόναλντ Σλόαν, παίκτης της Βόνης και πρώην NBAer, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο πόσο δύσκολο είναι για έναν παίκτη να μετακομίσει από την Κίνα στη Euroleague, φέρνοντας ως παράδειγμα τον Τζίμερ Φριντέτ.

Μιλώντας στο "talkbasket.net", ο Σλόαν τόνισε πως ο Φριντέτ δεν είχε συνηθίσει να είναι παίκτης ομάδας, ενώ και στο παρελθόν δεν είχε αποδείξει ότι μπορεί να σκοράρει κατα ριπάς στο υψηλότερο επίπεδο, όπως έκανε στην Κίνα.

Παράλληλα, υποστήριξε πως ο Φριντέτ δυσκολεύεται πολύ στο σύστημα του Παναθηναϊκού και στον τρόπο παιχνιδιού της Ευρωλίγκας, συνεπώς ο μόνος τρόπος να βοηθήσει είναι να του δώσουν αρκετό χρόνο για να προσαρμοστεί.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

«Νομίζω πως παίζει ρόλο και μάλιστα μεγάλο, ποιος είναι ο παίκτης; Από τότε που ήταν στο Middle School, ο Jimmer συνήθιζε να… πυροβολεί τρελά και να έχει την μπάλα στα χέρια του. Δεν ήταν συνηθισμένος να παίζει για την ομάδα, στο ομαδικό πνεύμα, όπως είναι το στυλ του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Η Κίνα είναι κάτι που βολεύει το στυλ του μπάσκετ που αρέσει στον Φριντέτ, ο οποίος έδειξε ότι ήταν ένας σκόρερ στο κολέγιο, αλλά όταν ήρθε η ώρα για το NBA, του έδωσαν ένα χρόνο και δεν έδειξε ότι μπορεί να κάνει όλα αυτά σε υψηλότερο επίπεδο.

Με την ομάδα στην οποία βρίσκεται τώρα (Παναθηναϊκός), δεν μπορεί να το κάνει αυτό. Το παιχνίδι του δεν ταιριάζει με το στυλ παιχνιδιού της ομάδας. Γι ‘αυτό φαίνεται ότι δεν μπορεί να κάνει ό, τι πρέπει να κάνει. Είναι ακόμα ο ίδιος παίκτης, αλλά σε ένα διαφορετικό σύστημα. Στην Ευρωλίγκα, είναι πιο δύσκολο να σκοράρει, αλλά αν προσαρμόζεται, τόσο περισσότερο θα μπορεί να παίξει το παιχνίδι του. Θα προσαρμοστεί εάν ο προπονητής του είναι πρόθυμος να περιμένει να συμβεί. Οι ομάδες στην Ευρωλίγκα θέλουν να κερδίσουν τώρα και να περιμένουν από αυτόν να βάλει όλα αυτά τα τρίποντα, αλλά ο Φριντέτ δεν είναι φυσικός παίκτης και η Ευρώπη είναι πολύ φυσική. Δεν είναι συνηθισμένος στη φυσικότητα, το μέγεθος και το στυλ παιχνιδιού. Νομίζω κάποιος που γνωρίζει την Ευρωλίγκα, δεν θα περίμενε από παίκτη σαν τον Τζίμερ να έχει κατά μέσο όρο 20 πόντους».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags