Facebook Pixel Sportdog.gr | Μετατέθηκε οριστικά το Eurobasket – Αυτές είναι οι νέες ημερομηνίες – Τι θα γίνει με τα Προολυμπιακά
Μπάσκετ
| 2020-04-09 17:51:00

Μετατέθηκε οριστικά το Eurobasket – Αυτές είναι οι νέες ημερομηνίες – Τι θα γίνει με τα Προολυμπιακά

Sportdog Team
Μετατέθηκε οριστικά το Eurobasket – Αυτές είναι οι νέες ημερομηνίες – Τι θα γίνει με τα Προολυμπιακά

Μετά την αλλαγή στο καλεντάρι των ολυμπιακών αγώνων, η FIBA, με στόχο να μην επιτρέψει το μπάσκετ να κινείται σε ένα χαοτικό πλαίσιο σε επίπεδο ημερομηνιών, αλλά και για να επιτρέψει στις εθνικές ομοσπονδίες να βγουν από ένα καθεστώς αβεβαιότητας, κινήθηκε σε χρόνο ρεκόρ και πήρε αποφάσεις. Αποφάσεις που ελήφθησαν σε παγκόσμιο επίπεδο, με τη συμμετοχή εκπροσώπων από όλα τα γεωγραφικά επίπεδα του πλανήτη, και μάλιστα ζητώντας και τη γνώμη όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Έτσι το κεντρικό γραφείο της FIBA, μετά τη σημερινή τηλεδιάσκεψη που έγινε και την πολύ προσεκτική ανάλυση όλων των πιθανών σεναρίων, αποφάσισε, λαμβάνοντας υπόψιν και τις προτάσεις των τοπικών γραφείων της παγκόσμιας ομοσπονδίας να κάνει τις εξής προσαρμογές στο καλεντάρι:

Τα Προολυμπιακά τουρνουά θα διεξαχθούν την περίοδο μεταξύ 22 Ιουνίου και 4 Ιουλίου του 2021 (οι οριστικές ημερομηνίες πρέπει να εγκριθούν από τη ΔΟΕ).

Το Ευρωμπάσκετ 2021 και το FIBA AmeriCup 2021 προγραμματίστηκαν για την περίοδο μεταξύ 1ης και 18 Σεπτεμβρίου 2022...

Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι: Προκειμένου να μειωθεί ο φόρτος για τους παίκτες και να τύχουν εκμετάλλευσης όλες οι πιθανές ημερομηνίες που το καλεντάρι προσφέρει, οι ομάδες που συμμετέχουν στα Προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου και που αρχικά ήταν προγραμματισμένα να γίνουν (ένα Παράθυρο συγκεκριμένα) τον Σεπτέμβριο του 2022, θα δώσουν αυτά τα ματς τον Αύγουστο του 2022, κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας τους για το Ευρωμπάσκετ και το  AmeriCup. Έτσι αποφεύγεται επιπλέον καταπόνηση των παικτών με τον ορισμό σε μία άλλη, μεταγενέστερη ημερομηνία των αγώνων πρόκρισης για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Όλες οι υπόλοιπες ημερομηνίες των προκριματικών για τα Ηπειρωτικά πρωταθλήματα, και το Παγκόσμιο Κύπελλο, παραμένουν αμετάβλητες.

Το FIBA Afrobasket 2021 που ήταν προγραμματισμένο να γίνει 24 Αυγούστου με 5 Σεπτεμβρίου, όπως και το FIBA Asia Cup του 2021 (17 με 29 Αυγούστου) μετατίθενται για μία ή δύο εβδομάδες τον Αύγουστου του 2021, προκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε παρεμβολή τους με τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

ΓΥΝΑΙΚΕΣ

ΤΟ  AmeriCup 2021 μετατίθεται για τις 20 - 27 Ιουνίου 2021, πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες και στις ίδιες ημερομηνίες επίσης το FIBA EuroBasket 2021 (17 με 27 Ιουνίου 2021).

Τα τέσσερα Ηπειρωτικά πρωταθλήματα των Γυναικών θα προκρίνει ένα σύνολο 16 ομάδων που θα πάρουν μέρος στα Προκριματικά του Παγκοσμίου κυπέλλου που θα γίνουν τον Φεβρουάριο του 2022.

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ

Το FIBA U17 World Cup της Βουλγαρίας του 2020 μετατέθηκε στις ίδες ημερομηνίες με το U17 World Cup στη Ρουμανία (15 – 23 August). Για αυτές τις διοργανώσεις θα υπάρξει οριστική απόφαση στα μέσα Μαίου και ανάλογα με τις εξελίξεις στο θέμα της πανδημίας του COVID-19.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags