Facebook Pixel Sportdog.gr | Οι αγώνες της Dream Team στο κανάλι των Ολυμπιακών Αγώνων
| 2020-04-17 20:33:00

Οι αγώνες της Dream Team στο κανάλι των Ολυμπιακών Αγώνων

Sportdog Team
Οι αγώνες της Dream Team στο κανάλι των Ολυμπιακών Αγώνων

Όλα τα παιχνίδια της μυθικής ομάδας των Αμερικανών στη Βαρκελώνη θα προβάλλει το επίσημο κανάλι των Ολυμπιακών Αγώνω. Αρχής γενομένης από τα ξημερώματα της 17ης Απριλίου και μέχρι και τις 4 Ιουνίου, όλοι θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν τα 8 ματς της πληρέστερης, εντυπωσιακότερης και ισχυρότερης εθνικής ομάδας μπάσκετ που είδαν ποτέ τα παρκέ του πλανήτη.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Σεούλ, το 1988, η Σοβιετική Ένωση ήταν εκείνη που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, έχοντας αφήσει αρχικά εκτός τελικού τους Αμερικανούς και έπειτα, επικρατώντας των Γιουγκοσλάβων. Ήταν η τελευταία φορά που η εθνική ομάδα των ΗΠΑ θα παρουσιάζονταν σε ένα τόσο σημαντικό τουρνουά με παίκτες κολεγίων. Το 1992 κατάλαβαν όλοι πως δεν αστειεύονται, παρατάσσοντας στα παρκέ της Βαρκελώνης την ομάδα που αναγράφεται στο Hall of Fame ως "η μεγαλύτερη συλλογή ταλέντου στην ιστορία του πλανήτη". Η Dream Team ήταν πραγματικότητα. Και πράγματι, δεν θα μπορούσε να υπάρξει καταλληλότερο όνομα για μία ομάδα που είχε στο ρόστερ της τους Michael Jordan, Magic Johnson, Larry Bird, Charles Barkley, Karl Malone, John Stockton, Patrick Ewing, David Robinson, Clyde Drexler, Scottie Pippen, Chris Mullin και τον -εκπρόσωπο του κολεγιακού μπάσκετ- Christian Laettner.

Για την ιστορία, ο τελευταίος ήταν και ο μοναδικός μη επαγγελματίας παίκτης της ομάδας, που πήρε τη θέση του γνωστού στο ελληνικό κοινό Roy Tarpley. Εξίσου εντυπωσιακό ήταν και το προπονητικό team: Ο Chuck Daly -πρώην προπονητής του Duke και δύο φορές πρωταθλητής του ΝΒΑ με τα Bad Boys των Pistons- είχε το ρόλο του head coach και οι Lenny Wilkens, PJ Carlesimo και Mike Krzyzewski ήταν οι βοηθοί του.

Φυσικά, οι κορυφαίοι NBAers -και ο Laettner- ήταν σαρωτικοί, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο και κερδίζοντας όλα τα ματς με διαφορά 44 πόντων κατά μέσο όρο. Εκείνοι που τους κόντραραν περισσότερο ήταν οι Κροάτες των Drazen Petrovic, Toni Kukoc και Dino Radja, που ηττήθηκαν με 32 πόντους στον τελικό (117-85). Άκρως ενδεικτικές είναι οι δηλώσεις του Magic Johnson για εκείνη την περίοδο: "Κοιτούσα δεξιά μου και έβλεπα τον Jordan. Κοιτούσα αριστερά και έβλεπα τον Bird ή τον Barkley. Πραγματικά δεν ήξερα πού να δώσω την μπάλα".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags