Facebook Pixel Σκότι Πίπεν: Οι αρπαχτές στην Ευρώπη
| 2020-04-24 04:33:00

Δεν κέρδισε αυτά που άξιζε και άρχισε τις... αρπαχτές στην Ευρώπη!

Sportdog Team
Δεν κέρδισε αυτά που άξιζε και άρχισε τις... αρπαχτές στην Ευρώπη!

Το δεύτερο επεισόδιο του Last Dance ήταν διαφωτιστικό για την αδικία που βίωσε ο Σκότι Πίπεν.

Ο νούμερο δύο των Bulls, μετά τον Τζόρνταν κέρδισε στη διάρκεια της καριέρας του λιγότερα χρήματα από όσα άξιζε βάσει προσφοράς. Ίσως κι αυτός να ήταν ο λόγος που έκανε κάποιες «αρπαχτές» στην Ευρώπη.

Όπως διαβάζουμε στο sport-fm.gr, το 2008, τριάμισι χρόνια αφότου είχε αποσυρθεί από την δράση, ο «Ινδιάνος» είχε έρθει στα 42 του για να παίξει τρεις αγώνες, δύο στη Φινλανδία και έναν στη Σουηδία. Ο θρύλος των Μπουλς συμφώνησε αρχικά με την Τόρπαν Πόγιατ, ομάδα που τρία χρόνια πριν είχε προσφέρει ένα προσωρινό συμβόλαιο και στον Ντένις Ρόντμαν, όταν ο προπονητής της, Αλέκσι Βαλαβουόρι, τον είχε συναντήσει σε κλαμπ στο Ελσίνκι.

Ο Πίπεν είχε 12 πόντους στη νίκη επί της Πόρβο στο πρώτο παιχνίδι, ενώ στο δεύτερο είχε 9 πόντους και ισάριθμα ριμπάουντ στο 98-85 επί της Χόνκα, όπου αγωνιζόταν τότε ο Πέτερι Κόπονεν! «Η συμφωνία με τον Ρόντμαν άνοιξε πολλές πόρτες και όταν αρχίσαμε να μιλάμε με τον Πίπεν, χρειάστηκαν μόνο 1-2 εβδομάδες να τον πείσουμε. Όλοι βγήκαν κερδισμένοι, οι διοργανωτές γιατί κάναμε δύο sold out, ο Πίπεν και ο κόσμος που ήρθε να δει τον κορυφαίο παίκτη που έπαιξε ποτέ στην Ευρώπη», τόνισε ο Βαλαβουόρι.

Δεν αποκάλυψε πόσα χρήματα έδωσε στον εξάκις πρωταθλητή του ΝΒΑ, παρά μόνο δήλωσε ότι «… δεν ήταν εξαψήφιο νούμερο πάντως και όλες οι πλευρές ήταν ικανοποιημένες με το deal». Μάλιστα, τότε δήλωνε πως ήθελε να φέρει τον Πίπεν και τον Τζόρνταν να παίξουν στο Ελσίνκι για φιλανθρωπικό event, κάτι που όμως δεν έγινε ποτέ.

Η… περιοδεία του Πίπεν δεν ολοκληρώθηκε στην Φινλανδία, αλλά στη Σουηδία, όπου έπαιξε ένα ακόμη ματς, με την Σούντβαλ Ντράγκονς. Μάλιστα αυτό ήταν και το καλύτερό του παιχνίδι, καθώς στο 102-74 επί της Άκροπαλ είχε 21 πόντους, 12 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 2 κλεψίματα σε 30 λεπτά.

«Όταν πήγα στη Φινλανδία δεν είχα χρόνο να ξεκουραστώ από το τζετ λαγκ και ήμουν σκουριασμένος. Εδώ στη Σουηδία ήμουν πέντε μέρες με την ομάδα και ήμουν πολύ καλύτερος», είχε δηλώσει ο Πίπεν, που εισέπραξε 66.000 δολάρια για αυτό το ένα παιχνίδι.

Αυτά ήταν και τα τρία τελευταία ματς της τεράστιας καριέρας του Πίπεν, που αποχώρησε από τη βόρεια Ευρώπη πλουσιότερος, όχι απαραίτητα σε εμπειρίες, αλλά σίγουρα σε χρήματα.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags