Facebook Pixel Ολυμπιακός: Καταγγελίες για τον τελικό της Ρώμης
| 2020-04-24 13:07:00

Απίστευτες δηλώσεις για τη θρυλική κούπα στη Ρώμη! Ο προπονητής της Ολίμπια μιλά για παρασκήνιο

Sportdog Team
Απίστευτες δηλώσεις για τη θρυλική κούπα στη Ρώμη! Ο προπονητής της Ολίμπια μιλά για παρασκήνιο

Στις 24 Απριλίου 1997 ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία, αφού ανέβηκε για πρώτη φορά στην κορυφή της Ευρώπης

Οι Πειραιώτες επικράτησαν στον τελικό της Μπαρτσελόνα. Στον ημιτελικό όμως είχε χρειαστεί να κάμψουν την αντίσταση της Ολίμπια Λιουμπλιάνας στον ημιτελικό της Ρώμης με σκορ 74-65.

O παλιός προπονητής της Ολίμπια Λιουμπλιάνας, Ζμάγκο Σάγκαντιν, έκανε λόγο για παιχνίδια παρασκηνίου αναφορικά με την κατάκτηση της Euroleague του 1997 από τον Ολυμπιακό.

Σε συνέντευξη στο «siol.net» έριξε... βέλη προς τη μεριά της FIBA και του Ολυμπιακού κάνοντας λόγο για το σερβικό λόμπι που ήθελες πρωταθλητές τους Πειραιώτες και τον Ντούσαν Ίβκοβιτς που ήταν στον ερυθρόλευκο πάγκο.

Συγκεκριμένα, ο 67χρονος Σάγκαντιν σχολίασε: «Αντίπαλός μας ήταν ο Ολυμπιακός με προπονητή τον Ντούσαν Ίβκοβιτς και στις εξέδρες βρισκόταν ο Μπόρα Στάνκοβιτς, Γενικός Γραμματέας της FIBA. Το σερβικό λόμπι ήθελε πρωταθλητή τον Ολυμπιακό και τον Ίβκοβιτς και το πέτυχε. Δυστυχώς, ήταν μία εποχή που πολλά συνέβαιναν στο παρασκήνιο κι αυτός ήταν ένας από τους λόγους για το σχίσμα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Κάποιοι δεν ήθελαν να παίζουν τέτοια "παιχνίδια" και δημιουργήθηκε η ULEB. H κατάσταση είναι τώρα λίγο καλύτερη, αλλά ο διχασμός υφίσταται».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags