Facebook Pixel Sportdog.gr | Φοβερές ατάκες για την αποχώρηση Πιτίνο - "Είμαι χαρούμενος που... - Δύσκολο να ξαναπαίξουμε"
Μπάσκετ
| 2020-05-15 22:28:00

Φοβερές ατάκες για την αποχώρηση Πιτίνο - "Είμαι χαρούμενος που... - Δύσκολο να ξαναπαίξουμε"

Sportdog Team
Φοβερές ατάκες για την αποχώρηση Πιτίνο - "Είμαι χαρούμενος που... - Δύσκολο να ξαναπαίξουμε"

Παναθηναϊκός: Ο Ντίνος Μήτογλου μίλησε στο επίσημο κανάλι της Euroleague και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην αποχώρηση του Ρικ Πιτίνο από τον πάγκο του Παναθηναϊκού, τονίζοντας ότι είναι χαρούμενος που ο Αμερικανός κόουτς γύρισε στην πατρίδα, αλλά στεναχωρημένος που αποφάσισε να φύγει από το Τριφύλλι.

Παράλληλα, ο Έλληνας άσος παραδέχθηκε πως είναι πολύ δυσκολο πλέον να συνεχιστεί η φετινή σεζόν εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για την αγωνιστική απραξία: «Είναι μία κατάσταση για όλους. Δεν ξέρουμε και δεν έχουμε αντιμετωπίσει κάτι τέτοιο πριν. Δεν ξέρουμε πως θα εξελιχθεί η κατάσταση ή πώς θα είναι η κατάσταση σε μερικούς μήνες. Όλη η κοινωνία προσπαθεί να είναι προσεκτική και να μην έρχεται σε επαφή με άλλους ανθρώπους».

Για το τι κάνει ο ίδιος για να διατηρήσει τη φυσική του κατάσταση: «Συνήθως, προσπαθώ να κάνω ασκήσεις γυμναστικής στο σπίτι με τον εξοπλισμό που διαθέτω, όπως μία fitball, ορισμένους αλτήρες και στρώματα. Επίσης, έχω και όργανο για τους κοιλιακούς, το οποίο κάνει δουλειά. Κάποια πους απς και κοιλιακούς καθημερινά. Αυτά κάνω και προσπαθώ να κρατηθώ σε φόρμα όλους αυτούς τους μήνες που είμαι στο σπίτι μου».

Για την επιστροφή στο παρκέ: «Δεν ξέρουμε. Όπως είπα, δεν ξέρουμε πώς θα είναι η συνέχεια. Αλλά, τα καλά νέα είναι πως όλοι οι παίκτες και οι συμπαίκτες μου, οι παίκτες άλλων ομάδων που μιλάω, όλοι θέλουν να επιστρέψουν πολύ στο παρκέ. Αλλά, η υγεία των ανθρώπων είναι πάνω απ’ όλα. Θα είμαι πολύ χαρούμενος και ενθουσιασμένος εάν ακούσω ότι θα κάνουμε σύντομα προπονήσεις».

Για το πώς περνάει τον ελεύθερο χρόνο του: «Προσπαθώ να ξυπνάω όσο το δυνατόν πιο νωρίς. Αυτό είναι το πλάνο. Κάνω ένα γρήγορο πρόγραμμα ασκήσεων και μετά είμαι με την οικογένειά μου. Έχω μετακομίσει στο πατρικό μου. Είμαι στη Θεσσαλονίκη και όχι στην Αθήνα πια. Είμαι με την οικογένειά μου και συνήθως καθόμαστε μαζί και τρώμε. Έτσι περνάει η ώρα. Ευτυχώς, έχω μαζί μου το PlayStation και παίζω με τον αδερφό μου καμιά φορά. Βλέπουμε ταινίες, μιλάω με φίλους που είναι είτε εδώ, είτε στις ΗΠΑ. Δεν είναι εύκολο, αλλά έτσι περνάει η ώρα».

Για αν είναι σε επικοινωνία με τους συμπαίκτες του: «Μιλάω με ορισμένους παίκτες από την ομάδα που είναι πιο κοντά μου. Όχι κάθε ημέρα, αλλά σχεδόν κάθε ημέρα. Έχουμε κάποια επικοινωνία. Έχουμε επίσης και ένα γκρουπ που είμαστε όλοι και στέλνουμε μηνύματα. Έτσι, είμαστε όλοι σε επικοινωνία».

Για τη συνεργασία με τον Ρικ Πιτίνο: «Ο κόουτς Πιτίνο είναι ξεχωριστός σε αυτό που κάνει. Είμαι πολύ χαρούμενος που πήρε αυτή την απόφαση, αλλά στεναχωρημένος που έφυγε. Έμαθα πολλά, γιατί όλοι ξέρουν ότι είναι μία μεγάλη προσωπικότητα του μπάσκετ. Έχει τρομερή γνώση του αθλήματος. Θέλει να παίζεις σκληρά. Θέλει να είσαι παθιασμένος για το παιχνίδι. Ένα πράγμα που σέβομαι σε εκείνον είναι πως ό,τι πρόκειται να κάνει, θα είναι πάντα στο παρκέ και θα δουλεύει. Επειδή έτσι είναι ο τρόπος της ζωής του. Αυτό είναι κάτι που δεν το συναντάς συχνά σε έναν προπονητή. Και φυσικά, θέλει να παίζεις σκληρά κάθε φορά και σε θέλει να είσαι έτοιμος. Και αυτό είναι από τα πράγματα που έμαθε από τον κόουτς Πιτίνο».

Για το ενδεχόμενο να συνεχιστεί η σεζόν: «Είναι πολύ δύσκολο τώρα, καθώς είμαστε εκτός για 2-3 μήνες, σχεδόν. Είναι αρκετός καιρός για έναν παίκτη μπάσκετ. Νομίζω ότι δεν έχει υπάρξει ποτέ μπασκετμπολίστας που να έχει κάτσει για δύο μήνες… Οπότε, όλοι θα πρέπει να παρουσιαστούν έτοιμοι. Αυτό είναι ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα, να επιστρέψεις στην προηγούμενή σου φόρμα, πριν τη διακοπή. Πιστεύω ότι θα χρειαστεί δύο ή τρεις εβδομάδες πολύ σκληρής προετοιμασίας. Αλλά, δεν είμαι ο ειδικός για να το πω αυτό. Σίγουρα, όμως, χρειάζεται πολλή δουλειά και προετοιμασία για να επιστρέψουμε στο επίπεδο που ήμασταν».

Για το μήνυμά του στους φίλους του Παναθηναϊκού: «Να είστε υπομονετικοί και προσεκτικοί μέχρι να ξεκαθαρίσει εντελώς η κατάσταση. Η υγεία είναι το νούμερο ένα. Όλοι το ξέρουμε αυτό, αλλά για την αγάπη και την στήριξη στην ομάδα, θα πρέπει να περιμένετε για την επιστροφή στη δράση. Ανυπομονούμε. Θέλουμε και εμείς να είμαστε εκεί. Και ξέρω ότι όλοι θα είστε εκεί για εμάς».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags