Facebook Pixel Sportdog.gr | Michael Jordan VS Reggie Miller: «Εχθροί» από την αρχή ως το τέλος (ΒΙΝΤΕΟ)
Μπάσκετ
NBA
| 2020-05-16 23:38:00

Michael Jordan VS Reggie Miller: «Εχθροί» από την αρχή ως το τέλος (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Michael Jordan VS Reggie Miller: «Εχθροί» από την αρχή ως το τέλος (ΒΙΝΤΕΟ)

Κατά τη διάρκεια της πορείας του στο ΝΒΑ ο Michael Jordan είχε κατά καιρούς πολλούς «εχθρούς» μέσα στο παρκέ, καθώς όπως έχουμε καταλάβει και μέσα από το “Last Dance”, είχε ανάγκη να δημιουργεί αντιπαλότητες για να βρίσκει κίνητρο. Μία από τις κόντρες του που άντεξε στον χρόνο ήταν αυτή με τον Reggie Miller των Indiana Pacers…

«Απέναντι με το καλημέρα»

Ο Reggie Miller έκανε την εμφάνισή του στη λίγκα το 1987 και θέλησε από την αρχή να κάνει αισθητή την παρουσία του. Στον πρώτο αγώνα που συνάντησε τον Michael Jordan, κατά τη διάρκεια της pre season, είχε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο, έχοντας σκοράρει 10 πόντους, έναντι 4 του “Air” και έτσι έκανε το λάθος να του… αντιμιλήσει όσο οι δυο τους πήγαιναν στα αποδυτήρια: «Έχουμε νέο παιδί στην πόλη» του είπε και ξαφνικά όλα άλλαξαν!

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Jordan σημείωσε 40 πόντους και ο Miller μόλις 2, οπότε στο τέλος ήταν η σειρά του Jordan για “trash talking”: «Δεν θα ξαναμιλήσεις στον “Black Jesus” με αυτόν τον τρόπο άλλη φορά». Ήταν φανερό ότι μια νέα κόντρα είχε αρχίσει…

Όταν ήρθαν στα χέρια

Η πιο χαρακτηριστική στιγμή της κόντρας τους καταγράφηκε τον Φεβρουάριο του 1993, σε έναν αγώνα των Pacers με τους Bulls στην Indiana. Όπως θα δείτε στο video, σε μια ανύποπτη φάση του πρώτου ημιχρόνου, οι Pacers βγήκαν στον αιφνιδιασμό, o Michael Jordan έκανε το block, ο Miller πήρε το ριμπάουντ και έβαλε το καλάθι, ενώ στη συνέχεια έπεσε με δύναμη πάνω στον Jordan, σε μια κίνηση που προφανώς ήταν ηθελημένη και για αυτόν τον λόγο εξόργισε τον “Air”.

 

 

Ο Jordan όρμησε προς το μέρος του Miller και οι δύο παίκτες ήρθαν στα χέρια πριν τους χωρίσουν οι συμπαίκτες τους. Οι διαιτητές, που τότε δεν είχαν την πολυτέλεια του instant replay, απέβαλαν-λανθασμένα- μόνο τον Miller και έτσι οι Bulls έφτασαν σε μια άνετη νίκη με 45 πόντους του Michael Jordan. Αργότερα, βέβαια, το ΝΒΑ τιμώρησε και τον Jordan με χρηματικό πρόστιμο και τιμωρία μιας αγωνιστικής, ωστόσο ο Miller δεν το έχει… ξεπεράσει: «Μαζί αρχίσαμε να μαλώνουμε, ανταλλάξαμε και οι δύο χτυπήματα και απέβαλλαν μόνο εμένα; Στο γήπεδο μας, στο σπίτι μου»;, είπε χρόνια αργότερα στο “Dan Patrick Show”.

Η πιο δύσκολη σειρά στη δυναστεία των Bulls

Ο επίλογος της κόντρας τους γράφτηκε στους τελικούς της Ανατολής του 1998, λίγες εβδομάδες πριν ο Michael Jordan πετύχει το “Last shot” κόντρα στους Utah Jazz και ολοκληρώσει το δεύτερο διαδοχικό “three-peat”.

Κατά τη διάρκεια της δυναστείας των Bulls στη δεκαετία του ’90, από το πρώτο πρωτάθλημα του 91, μέχρι και το 6ο του 98, όσο ήταν ο Michael Jordan στο ΝΒΑ, μόνο μια ομάδα είχε αναγκάσει τους «ταύρους» σε 7ο παιχνίδι: οι Knicks στον 2ο γύρο των Playoffs του 1992. Αυτό συνέβη, όμως και στους τελικούς της Περιφέρειας του 1998, στην –κατά πολλούς- δυσκολότερη πρόκληση που αντιμετώπισαν ποτέ οι Chicago Bulls στον δρόμο για την κατάκτηση ενός εκ των έξι πρωταθλημάτων.

Ο 32χρονος Reggie Miller πήρε το κρίσιμο Game 4 με ένα game winner 0.4΄΄ πριν το φινάλε, όπου όπως θα δείτε στο video το πανηγύρισε σαν… μικρό παιδί!

Από την άλλη, ο 35χρονος Michael Jordan δεν μπόρεσε να τελειώσει τη σειρά στο Game 6, καθώς με το σκορ στο 91-89 υπέρ των Pacers γλίστρησε στο μπάσιμο που επιχείρησε.

Τα πάντα κρίθηκαν στο Game 7, όπου παρά το γεγονός ότι οι Pacers το πάλεψαν μέχρι τέλους μέσα στο Chicago, οι Bulls πήραν τη νίκη με 88-83, σε μια σειρά που δεν είχαμε καμία νίκη φιλοξενούμενου.

ΠΗΓΗ: nbaholics.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags