Facebook Pixel Sportdog.gr | Last Dance: Νικητές και χαμένοι
Μπάσκετ
NBA
| 2020-05-22 02:31:00

Last Dance: Νικητές και χαμένοι

Sportdog Team
Last Dance: Νικητές και χαμένοι

Το “Last Dance” καθήλωσε ολόκληρο τον πλανήτη στους δέκτες του, με την ιστορία της δυναστείας των Chicago Bulls στη δεκαετία του ’90 να ξεδιπλώνεται στις οθόνες μέσα από την εξαιρετική παραγωγή του “ESPN”.

Το ντοκιμαντέρ μας είπε την ιστορία και όπως γίνεται σε κάθε τέτοια περίπτωση, υπάρχουν νικητές, αλλά και χαμένοι, ανάλογα με το πώς παρουσιάστηκαν από τους παραγωγούς. Το “NBAholics” σας παρουσιάζει τους 5 που βγήκαν κερδισμένοι από τον τρόπο που προβλήθηκαν οι ιστορίες τους, αλλά και τους 5 που μπορούν να νιώθουν αδικημένοι.

Winners

Michael Jordan

Όπως αναμενόταν, ο Michael Jordan βγήκε κερδισμένος στα μάτια του κόσμου μετά το τέλος του ντοκιμαντέρ. Αυτές οι σχεδόν 10 ώρες θύμισαν στους παλιότερους και έμαθαν στους νεότερους το πόσο σπουδαίος ήταν ο “Air” στο παρκέ. Δεν πρέπει να ξεχνάμε εξάλλου, ότι είχε τον τελευταίο λόγο στο να εγκρίνει ή να κόψει οποιαδήποτε σκηνή από το ντοκιμαντέρ, οπότε το αποτέλεσμα είναι λογικό να τον σηκώνει ακόμα πιο ψηλά από όσο τον είχαμε. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι πέρα από το πνεύμα του νικητή που ξέραμε ότι έχει όσο κανείς άλλος, μέσα από το “Last Dance” είδαμε και πολλές… γήινες πτυχές του χαρακτήρα του.

Phil Jackson

Το ότι είναι ένας από τους σπουδαιότερους προπονητές στην ιστορία του ΝΒΑ είναι γνωστό και κοινώς αποδεκτό από όλους, παρά το γεγονός ότι τα έκανε… μαντάρα στους New York Knicks. Ο τρόπος με τον οποίο μπορούσε να βγάλει άκρη με όλους τους δυνατούς χαρακτήρες των Chicago Bulls, αλλά και η στενή σχέση με τον Michael Jordan, ο οποίος ξεκαθάρισε εξ αρχής ότι αν έφευγε ο προπονητής του, θα έφυγε κι αυτός, βάζουν τον “Zen Master” στην κατηγορία των κερδισμένων.

Nike

Η εταιρία κολοσσός χρωστάει πάρα πολλά στην μητέρα του Michael, Deloris Jordan, η οποία μεσολάβησε για να γίνει τα ραντεβού με τον γιο της και να υπογράψει συμβόλαιο, ωστόσο το ντοκιμαντέρ αποτέλεσε μια πολύ καλή διαφήμιση. Δεν είναι τυχαίο ότι παρουσιάστηκε τεράστια αύξηση στις πωλήσεις των “Air Jordan”, αλλά και όλων των ειδών που σχετίζονται με τον Michael Jordan.

Scottie Pippen

Τον ντόρο που έγινε για το συμβόλαιο του Scottie Pippen και το πόσο αδικημένος ήταν 22 χρόνια αργότερα, τον λες και υπερβολικό… Γενικά, παρά το γεγονός ότι η καριέρα του στους Bulls είχε ψεγάδια (καθυστέρηση για την επέμβαση, άρνηση να μπει στο παρκέ επειδή δεν θα έπαιρνε το τελευταίο σουτ), η συνολική εικόνα που αποκομίζει κανείς από το “Last Dance”, είναι θετική, καθώς έχει τον σεβασμό συμπαικτών και αντιπάλων.

John Michael Wozniak

Το “Last Dance” γέννησε πολλά νέα memes που ήδη έχουν κατακλύσει το internet. Τα περισσότερα ανήκουν στον Michael Jordan, ωστόσο το πιο απολαυστικό ήρθε από τον John Michael Wozniak, έναν από τους σωματοφύλακες του MJ, ο οποίος πανηγύρισε σαν τον “Air” όταν τον κέρδισε σε ένα παιχνίδι με κέρματα! Η συμμετοχή του στο ντοκιμαντέρ ήταν μικρή, αλλά αρκετή για να τον κάνει γνωστό!

Losers

Jerry Krause

Αντικειμενικά, ήταν ένας από τους καλύτερους παράγοντες του ΝΒΑ, καθώς είχε ίσως τον πιο ενεργό ρόλο στο να χτιστεί η δυναστεία των Chicago Bulls με τις πολλές σωστές επιλογές σε draft και free agency. Παρ’όλα αυτά είναι ξεκάθαρα ο «κακός» του ντοκιμαντέρ, με τον Michael Jordan να τον κοροϊδεύει ακόμα και για την εμφάνισή του. Το κακό στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι ο Krause έφυγε από τη ζωή του 2019 και δεν ήταν σε θέση να απαντήσει.

Isiah Thomas

Είναι με διαφορά ο πιο μισητός αντίπαλος στην καριέρα του Michael Jordan. Ο MJ δήλωσε ότι ακόμα και σήμερα μισεί τους “Bad Boys”, με τους οποίους είχε πολύ μεγάλη κόντρα πριν φτάσει στην κορυφή του ΝΒΑ με τους Chicago Bulls. Το γεγονός ότι όταν έχασαν από τους «ταύρους» έφυγαν από το παρκέ χωρίς να δώσουν το χέρι, αλλά και η θέση του για την απουσία του από την Dream Team του 1992 τον έκανε αντιπαθή σε πολύ κόσμο!

Horace Grant

Ήταν συνοδοιπόρος του Michael Jordan στην πορεία για την κατάκτηση των 3 πρώτων πρωταθλημάτων, ωστόσο μετά το ντοκιμαντέρ, οι σχέσεις τους δεν είναι στο καλύτερο δυνατό επίπεδο. Ο Michael Jordan τον είπε «καρφί» επειδή θεωρεί ότι έδωσε πληροφορίες από τα αποδυτήρια στον συγγραφέα του βιβλίου “Jordan Rules”, εκείνος το αρνήθηκε, πέρασε στην αντεπίθεση και γενικά το κλίμα μεταξύ των δύο πρώην συμπαικτών δεν είναι και τόσο καλό.

Clyde Drexler

Από την πρώτη μέρα που μπήκε στο ΝΒΑ, ο Jordan συγκρινόταν με τον Clyde Drexler, καθώς αυτός ήταν ο λόγος που οι Portland Trail Blazers προσπέρασαν τον “Air” στο draft του 1984. Το debate κράτησε μέχρι τους τελικούς του 1992, όταν και ο Jordan-όπως είπε στο “Last Dance”- δεν ανεχόταν να συγκρίνεται μαζί του. Σίγουρα, πάντως, ο Drexler δεν ήταν τόσο κακός παίκτης όσο παρουσιάστηκε στο ντοκιμαντέρ.

Gary Payton

Το γέλιο του Michael Jordan την ώρα που έβλεπε στο tablet τον Gary Payton να ισχυρίζεται ότι η σειρά των τελικών του 1996 μπορεί να ήταν διαφορετική αν τον μάρκαρε από το Game 1 έγινε viral στιγμιαία. Όπως είδαμε, όμως, τα νούμερα βγάζουν ψεύτη τον “Air”, αλλά από την στιγμή που δεν το παραδέχθηκε on air, o Payton είναι χαμένος στα μάτια των πολλών.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags