Facebook Pixel Basket League: Μεγάλες αλλαγές στο ελληνικό μπάσκετ – Αυτά είναι τα κριτήρια για να παίζει μία ομάδα στην Α1!
Μπάσκετ
| 2020-05-28 17:57:00

Μεγάλες αλλαγές στο ελληνικό μπάσκετ – Αυτά είναι τα κριτήρια για να παίζει μία ομάδα στην Α1!

Sportdog Team
Μεγάλες αλλαγές στο ελληνικό μπάσκετ – Αυτά είναι τα κριτήρια για να παίζει μία ομάδα στην Α1!

Basket League: Ψηφίστηκαν στο ΔΣ του ΕΣΑΚΕ τα κριτήρια που θα πρέπει να πληρούν οι ομάδες για τη συμμετοχή τους στην Α1 της επόμενης σεζόν.

Όπως αποφάσισαν οι σύλλογοι, η εγγυητική πλέον θα πρέπει να είναι συνολικού ύψους 200.000 ευρώ, με το ποσό αυτό να καταβάλλεται σε δύο μέρη, σε 60.000 ευρώ και 140.000 ευρώ. Από ‘κει και πέρα, οι ομάδες θα πρέπει να δηλώνουν μίνιμουμ ισολογισμό 800.000 ευρώ.



Μάλιστα, οι ομάδες καλούνται να καταθέσουν τους φακέλους τους μέχρι τέλη Ιουνίου και δεν θα υπάρξει παράταση στη συγκεκριμένη προθεσμία. Σε αντίθετη περίπτωση, όπου κάποια ομάδα δεν θα πληροί τα κριτήρια και δεν θα τα καταθέσει μέχρι τότε, δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στο επόμενο πρωτάθλημα.

Παράλληλα, συζητήθηκε να υπάρξει τιμωρία αφαίρεσης βαθμών για τους συλλόγους που θα καθυστερούν τις πληρωμές για τρεις μήνες. Η συγκεκριμένη πρόταση θα ψηφιστεί σε επόμενο ΔΣ, ενώ στάθηκαν και στο θέμα των παρατηρητών διαιτησίας και το αν αυτοί θα περάσουν στον ΕΣΑΚΕ. Ωστόσο, γι' αυτό το ζήτημα χρειάζεται και η έγκριση της ΕΟΚ. 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags