Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: "Τέλος ο Μπερτομέου - ΠΑΟ, Ολυμπιακός εκτός Α1"
Μπάσκετ
| 2020-05-29 22:24:00

"Πέτρες στον Καλάθη - Τέλος ο Μπερτομέου - ΠΑΟ, Ολυμπιακός εκτός Α1 - Δώρο τζιπ στον Σπανούλη"!

του Pick n' Scroll
"Πέτρες στον Καλάθη - Τέλος ο Μπερτομέου - ΠΑΟ, Ολυμπιακός εκτός Α1 - Δώρο τζιπ στον Σπανούλη"!

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Προβληματισμένος με το ελληνικό μπάσκετ είναι ο Ανδρέας Παπαντωνίου. Ο έμπειρος τεχνικός σχολίασε στο sportdog την μπασκετική επικαιρότητα και εξέφρασε την ανησυχία του με όσα συμβαίνουν με μεγάλη ένταση.

 «Να φύγουν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, αφού τρώγονται», ανέφερε χαρακτηριστικά. Κατακεραύνωσε, δε, τον πρόεδρο της Ευρωλίγκα, Τζόρντι Μπερτομέου. «Έχει αποτύχει ο θεσμός και δικαιολογημένα διαμαρτύρονται οι ομάδες», επεσήμανε.

Παράλληλα, έκανε ένα φλας μπακ στο παρελθόν, την εποχή της μεγάλης ανάπτυξης του ελληνικού μπάσκετ και τόνισε πώς πρέπει να διαμορφωθούν οι καταστάσεις για να αναγεννηθεί το άθλημα στην Ελλάδα.

"Να του πετούν πέτρες;"

Πώς σχολιάζετε την είδηση για τη συμφωνία Καλάθη-Μπαρτσελόνα;

«Ο Καλάθης έπαιξε, έκανε λεφτά. Έχει άλλο επίπεδο πλέον. Εδώ δεν μπορεί ο Παναθηναϊκός να μπει σε ένα Final 4. Τι να κάνει στο ελληνικό πρωτάθλημα; Να του πετούν πέτρες; Θα πάει να παίξει στη Ρωσία και στην Ισπανία».

Συμφωνείτε με τη διακοπή της Ευρωλίγκα εξαιτίας των συνθηκών που διαμορφώθηκαν από την πανδημία του κορωνοϊού;

«Για μένα ήταν σωστό που σταμάτησε η Ευρωλίγκα».

Ποια είναι η άποψή σας για τη νέα κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ του ηγέτη του Παναθηναϊκού και του Μπερτομέου, μετά τις απειλές του Τριφυλλιού με αποχώρηση σε περίπτωση που δεν διευθετηθεί το θέμα των εσόδων που έχουν συμφωνηθεί και την απάντηση του προέδρου της Ευρωλίγκα;

«Έχει αποτύχει ο θεσμός με αυτόν τον καραγκιόζη (τον Μπερτομέου). Οι ομάδες δικαιολογημένα διαμαρτύρονται. Συγκρίνουν αυτοί το Champions League στο ποδόσφαιρο με αυτό που γίνεται στο μπάσκετ; Τι έχει κάνει αυτός ο άνθρωπος για να αναβαθμίσει την Ευρωλίγκα; Δεν έχει γίνει τίποτα. Πρέπει να βρεθούν άλλες λύσεις. Να ηγηθεί άλλος άνθρωπος».

Πώς σχολιάζετε τις δηλώσεις του Μάνου Παπαδόπουλου, ότι σε περίπτωση που επανέλθει ο Ολυμπιακός στο πρωτάθλημα χωρίς να έχει κερδίσει αγωνιστικά την άνοδο από την Α2, τότε οι ο Παναθηναϊκός θα αποχωρήσει από τη Basket League;

«Με αυτά που βλέπω ότι γίνονται με βασανίζει πολύ το ελληνικό πρωτάθλημα. Όπως έχω ξαναπεί επανειλημμένως, αν ο Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός δεν καθίσουν να τα βρουν δεν υπάρχει σωτηρία για το ελληνικό μπάσκετ. Κάθε χρόνο είναι και χειρότερα».

Ολυμπιακός και ΠΑΟ εκτός Α1

Τι προτείνετε;

«Εγώ έζησα το ελληνικό μπάσκετ την εποχή που είχε τεράστια ανάπτυξη. Την εποχή που ήμουν μάνατζερ του Παγκρατίου έγινε το τρελό μπαμ. Από τον ΑΝΤ1 τα τηλεοπτικά δικαιώματα πήγαν στη Nova. Θυμάμαι το βράδυ που άλλαξε το σκηνικό. Ήταν ο Κυριακού από τη μία πλευρά και ο Ταγματάρχης με τον Συρίγο από την άλλη. Ο ΑΝΤ1 έδινε 5 δις δραχμές και η Nova 12-13 δις. Καταλαβαίνετε τι έγινε. Από τότε άλλαξε το μπάσκετ. Ο ΕΣΑΚΕ όμως είχε ανθρώπους. Αθανασόπουλος, Καρατζάς, Δανιηλίδης και άλλοι ήταν πολύ αξιόλογοι παράγοντες. Έγινε η κεντρική διαχείριση, η οποία ήταν σημαντική εξέλιξη. Τώρα είναι ένα μπάχαλο. Ο καθένας κοιτάζει την πάρτη του. Δεν ενδιαφέρεται κανείς για πρόοδο. Το ισπανικό πρωτάθλημα ξεκίνησε μαζί με το ελληνικό να αναπτύσσεται. Το ισπανικό έφτασε να συναγωνίζεται το NBA και εμείς μείναμε στις παράγκες να παίζουμε. Με το Μαρούσι πήγαμε να παίξουμε με τη Μπιλμπάο, η οποία είχε κάνει νέο γήπεδο με 8.000 θέσεις και παραμιλούσαμε. Οι άνθρωποι έκαναν δουλειά. Το μπάσκετ είναι θέαμα, σόου, τσιρλίντερς, δώρα. Είχα προτείνει στον Καρατζά στο Παπάγου να φτιάξουμε γήπεδο. Το ίδιο είπα και στον Βωβό στο Μαρούσι. Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος ήταν φίλος μου. Του είπα “φτιάξε ένα γήπεδο. Πάτε και δίνετε τόσο λεφτά κάθε χρόνο στο ΟΑΚΑ! Για ποιόν λόγο;”. Αντί να φτιάχνουμε γήπεδα, τα λεφτά τα δίναμε στους Αμερικανούς παίκτες. Ούτε υποδομές φτιάξαμε. Είμαι πολύ στενοχωρημένος. Βλέπω ένα δράμα. Δεν υπάρχει σωτηρία όσο ο Παναθηναϊκός με τον Ολυμπιακό τρώγονται. Χίλιες φορές να φύγουν αυτές οι δύο οι ομάδες από το ελληνικό πρωτάθλημα και να παίξουν σε άλλη κλειστή λίγκα. Εδώ να γίνει ένα πρωτάθλημα με 10-12 ομάδες, μαζεμένο οικονομικά και με Έλληνες παίκτες».

Δώρο τζιπ στον Σπανούλη

Είναι πολύ επαναστατική η πρότασή σας...

«Πείτε μου τι πρέπει να γίνει. Εκεί θα καταλήξουμε κάποια στιγμή. Θα γίνει κλειστή λίγκα και θα παίζουν οι μεγάλες ομάδες. Δεν μπορούν να αντέξουν όλοι. Είναι κατάσταση αυτή, να μη μπορεί μία ομάδα στην Ελλάδα να πληρώσει τους παίκτες; Είναι πολλά τα προβλήματα. Δεν βλέπω φως στο ελληνικό μπάσκετ. Με πονάει το ελληνικό πρωτάθλημα. Πονέσαμε, ιδρώσαμε γι' αυτό. Πήρα το Μαρούσι από τη Β' Εθνική και κάναμε ένα θαύμα. Πήρε το Σαπόρτα και έφτασε να παίζει τελικό πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό. Ξέρετε τι είπα στον Βωβό; Αυτό έγινε, επειδή εσύ έβαλες τα λεφτά. Δεν θα γινόταν τίποτα διαφορετικά. Είχαμε γνώση και σωστή στελέχωση. Επιλέγαμε σωστά τους παίκτες. Πήγαινε ο Λινάρδος και μάθαινε τα πάντα για το προφίλ των παικτών.  Πήραμε τον Σπανούλη. Τον είχαμε δει στην Εθνική Εφήβων σε Μεσογειακούς αγώνες. Όταν ήρθε η ώρα του Σπανούλη πρότεινα να του κάνουμε κλειστό συμβόλαιο τρία χρόνια με κλιμακωτά αυξημένες αποδοχές κάθε χρόνο, γιατί προέβλεπα ότι θα πήγαινε ψηλά και θα έφευγε. Είχαμε χορηγό τη Honda και είχα προτείνει να του κάνουμε δώρο ένα τζιπ. Δεν εισακούστηκα. Το καλοκαίρι ο Σπανούλης κλήθηκε στην Εθνική και μετά έφυγε για Παναθηναϊκό χωρίς να κερδίσει τίποτα το Μαρούσι αφού τέλειωνε το συμβόλαιό του. Αυτά γίνονταν. Μετά το Μαρούσι πήγα στον Ηλυσιακό και έδιναν κάτι συμβόλαια ύψους 50 και 60 χιλιάδων ευρώ. Δεν έβγαινε έτσι η ομάδα. Τους μάζεψα και τους είπα “μάγκες θα παίρνετε 2.000-3.000 ευρώ τον μήνα, αλλά θα τα παίρνετε. Με ψέμματα δεν κάνεις τίποτα. Δεν επιβιώνεις. Ο Άρης έχει κόσμο. Με τον κόσμο του θα επιβιώσει. Πόσα έσοδα βγάζει από τα διαρκείας; Με αυτά θα κινηθεί, δεν γίνεται αλλιώς. Να τους διώξει όλους και να φτιάξει την ομάδα από την αρχή. Φέρνεις τον Ελβετό, τον Τούρκο, τον Αμερικάνο και σε χρεώνει στα ύψη. Δεν ξέρουν που χρωστούν μετά οι άνθρωποι. Πρέπει κάτι να γίνει».

Τι πρέπει να κρατήσουμε ως επιμύθιο απ' οσα μας είπατε;

«Να κάτσουν σε ένα τραπέζι οι δύο αιώνιοι. Να υπάρξει κεντρική διαχείριση στα τηλεοπτικά. Επίσης, η διαιτησία να περάσει στον ΕΣΑΚΕ. Οι διαιτητές πρέπει να λογοδοτούν στις ομάδες, γιατί πληρώνονται. Στην Ευρωλίγκα δεν δίνω σημασία. Το ελληνικό πρωτάθλημα με καίει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μεταγραφή-έκπληξη των Αγγελόπουλων - Παίρνουν "φονιά" - Είχε φύγει "σκοτωμένος" από ΠΑΟ!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags