Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Αλέξ Αντετοκούνμπο: "Λάθος να πάει στον ΠΑΟ"
Μπάσκετ
| 2020-06-02 22:02:00

"Γ@μώ τα παιδιά ο Άλεξ Αντετοκούνμπο - Λάθος να πάει στον ΠΑΟ - Αυτό ήταν το σφάλμα του Γιάννη"

του Γιώργου Κτενά
"Γ@μώ τα παιδιά ο Άλεξ Αντετοκούνμπο - Λάθος να πάει στον ΠΑΟ - Αυτό ήταν το σφάλμα του Γιάννη"

Παναθηναϊκός - Αλέξ Αντετοκούνμπο: Λάθος χαρακτήρισε ο Σπύρος Βελλινιάτης με δηλώσεις του στο sportdog την πιθανότητα να έρθει ο Άλεξ Αντετοκούνμπο στον Παναθηναϊκό.

Ο προπονητής του Ρουφ 1980 και άνθρωπος που ανακάλυψε τα τέσσερα αδέρφια και τους πήγε στον Φιλαθλητικό, αναφέρθηκε ακόμα στο γεγονός ότι σε ομάδα με την πίεση των Πράσινων δεν υπάρχει χώρος για να αναπτυχθεί ένας παίκτης στην ηλικία του Αντετοκούνμπο, ενώ ούτε ο Πιτίνο δεν θα μπορούσε να τον βοηθήσει αν ήταν στο Τριφύλλι, που δεδομένα γνωρίζει τι χρειάζεται ένας παίκτης τής ηλικίας του Άλεξ.

"Γ@μώ τις προσωπικότητες ο Άλεξ - Δεν μπορεί να βρει ρόλο στον Παναθηναϊκό"

"Eίναι γ@μώ τις πρoσωπικότητες ο Άλεξ, είναι ο μοναδικός που μου έστειλε μήνυμα από την Αμερική, με ρώτησε τι κάνεις κόουτς. Περίμεναν όλοι να ψηλώσει παραπάνω, έχει μεγάλα άκρα αλλά δεν δείχνει να ψηλώνει περισσότερο από τους άλλους όπως περίμεναν. Το κολεγιακό πρωτάθλημα είναι δύσκολο, μακάρι να επιστρέψει στην Ευρώπη όπως ακούγεται. Είναι δύσκολο, έχει πολύ διάβασμα, δεν είναι τόσο εύκολο να παίζεις μπάσκετ και να μένεις σε υψηλό επίπεδο στις σπουδές. Το ζήτημα δεν είναι μόνο το καλό Κολέγιο, βέβαια, αλλά με ποιον δάσκαλο θα καθίσεις. Υπάρχει η αίσθηση ότι η ταμπέλα είναι εγγύηση. Τι είναι οι Μπουλς, όμως, μετά τον Τζόρνταν; Τίποτα. Θέλω να πω, δηλαδή, ότι ο κατάλληλος άνθρωπος είναι αυτός που κάνει τη διαφορά", σχολίασε αρχικά μέσω του sportdog ο Σ. Βελλινιάτης.

Αν επιστρέψει στην Ευρώπη για μια ομάδα Ευρωλίγκας στο επίπεδο του Παναθηναϊκού, θεωρείτε ότι μπορεί να βρει ρόλο;

"Δεν πιστεύω ότι μπορεί να βρει ρόλο. Και με τον Κώστα και με τον Άλεξ έγινε λάθος, θεωρώ ότι θα έπρεπε να είχαν μείνει με τον Τάκη Ζήβα στον Φιλαθλητικό, γιατί θα έπαιρναν κόντρες από τους παίκτες που έπρεπε. Το σωστό θα ήταν να ακολουθούσαν τη μέθοδο που ακολούθησε και ο Γιάννης. Ο Άλεξ και ο Κώστας έπαιξαν σε λύκειο με 16χρονα, πιο μικρά παιδιά δηλαδή, και δεν είχαν ανταγωνισμό. Με αποτέλεσμα να μην ψηθεί το ταλέντο τους όπως έπρεπε. Τώρα, αν κάνει το άλμα και πάει σε ομάδα της Ευρωλίγκας, θεωρώ ότι το κάνουν γιατί προσπαθούν να καλύψουν την καμμένη γη που έσπειραν. Είχα πει στον Γιάννη να αφήσει τα παιδιά στον Φιλαθλητικό, αλλά επειδή ήταν ο πραγματικός πατέρας τής οικογένειας τα ήθελε μαζί του. Ήταν ψυχολογικό το θέμα. Για εμένα έπρεπε να σφίξει τα δόντια και να μην τα έπαιρνε στην Αμερική, έχω παίξει μπάσκετ στην Αμερική και ξέρω. Εγώ τον πήγα στον Φιλαθλητικό και έκανα μαζί με την οικογένειά του το μοντέλο που ακολούθησε για το πώς θα προχωρούσαμε. Συνταγή που πετυχαίνει δεν την αλλάζεις, όπως έλεγε ο Ρεχάγκελ. Αλλά ο Γιάννης νόμιζε ότι η Αμερική είναι πανάκεια και, θεωρώ, ότι τα παιδιά δεν μπόρεσαν να φτάσουν στο μέγιστο που μπορούσαν".

"Είναι καλύτερος του Γιάννη - Λάθος για τον Παναθηναϊκό να τον αποκτήσει"

Υπάρχει μεγάλη συζήτηση για το αν ο Άλεξ είναι καλύτερος από τον Γιάννη, όπως άλλωστε υποστηρίζει και ο ίδιος ο Αντετοκούνμπο.

"Συμφωνώ με τον Γιάννη ότι είναι καλύτεροι και ο Κώστας και ο Άλεξ, αλλά η διαφορά είναι ότι δεν με άκουσε και τα πήρε μαζί του τα παιδιά στην Αμερική. Δεν μπορούσε να καταλάβει τον σχεδιασμό που είχαμε κάνει. Υπάρχουν μάνατζερ στη μέση και συμφέροντα. Έχω παίξει στην Αμερική και τη Γερμανία και ξέρω. Δεν αντιλαμβάνονται τις κακοτοπιές και νομίζουν ότι θα πάνε στην Αμερική και θα λυθούν όλα".

Τι θεωρείτε για το ενδεχόμενο να έρθει στον Παναθηναϊκό;

"Είναι υπερβολή να επιστρέψει. Σωστή κίνηση η επιστροφή στην Ευρώπη μεν, αλλά η επιλογή του Παναθηναϊκού είναι λάθος. Θα ήταν καλύτερα να παίξει δίπλα σε έναν δάσκαλο, που να μην έχει την πίεση του πρωταγωνιστή για να προλάβει να καλύψει το χαμένο διάστημα"

Είστε της άποψης δηλαδή ότι αν ο Παναθηναϊκός είχε στην άκρη του πάγκου του τον Πιτίνο, που γνωρίζει άριστα το πώς να διδάξει παιδιά τής ηλικίας του Άλεξ, αυτό θα μπορούσε να βοηθήσει τον παίκτη και τον Παναθηναϊκό;

"Όχι. Είμαι λάτρης του Πιτίνο. Είναι από τους 5 προπονητές που τους είχα ως πρότυπο πολλά χρόνια έρθει στον Παναθηναϊκό. Θεωρώ όμως ότι το περιβάλλον μια ομάδας πρωταγωνιστικής, δεν μπορεί να επιτρέψει σε κάποιον δάσκαλο να βοηθήσει στην εξέλιξη ενός παίκτη. Θεωρώ μεν ότι ο Πιτίνο είναι δάσκαλος, αλλά είναι παλιάς σχολής και δεν είναι πολύ υπέρ της δημιουργίας. Ένα παιδί στην ηλικία του Άλεξ για αν εξελιχθεί θέλει τέτοιον δάσκαλο, που να τον βοηθήσει στην δημιουργία". 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ποια συνέντευξη; Αυτή είναι η βόμβα Γιαννακόπουλου - Φέρνει γκαρντ top όνομα - Πρώην του Ολυμπιακού!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags