Facebook Pixel Sportdog.gr | Όταν ο Τζόρνταν διέλυσε τον Ντρέξλερ! Βγήκε στη φόρα η άτυπη κόντρα
Μπάσκετ
NBA
| 2020-06-03 23:02:00

Όταν ο Τζόρνταν διέλυσε τον Ντρέξλερ! Βγήκε στη φόρα η άτυπη κόντρα

Sportdog Team
Όταν ο Τζόρνταν διέλυσε τον Ντρέξλερ! Βγήκε στη φόρα η άτυπη κόντρα

O Michael Jordan μας έχει χαρίσει πολλές μεγάλες στιγμές μέσα στα παρκέ κατά τη διάρκεια της καριέρας του. Υπάρχουν φάσεις που δεν μπορούν να φύγουν από το μυαλό μας, όπως το “The Shot” κόντρα στους Cleveland Cavaliers, το “The Last Shot” κόντρα στους Utah Jazz ή ακόμα και το σουτ που χάρισε στο North Carolina τον κολεγιακό τίτλο του 1982.

Η πιο πολυχρησιμοποιημένη, όμως, φάση στα social media δεν είναι άλλη από το περίφημο shrug, στο Game 1 των τελικών του 1992 κόντρα στους Portland Trail Blazers, στο παιχνίδι όπου ο Michael Jordan έβαλε τέλος μια και καλή σε κάθε σύγκριση με τον Clyde Drexler, η οποία τον ακολουθούσε από την πρώτη στιγμή που μπήκε στο ΝΒΑ…

Ο λόγος που ο Jordan έπεσε στο 3 του draft

Ο Clyde Drexler μπήκε στο ΝΒΑ έναν χρόνο νωρίτερα από τον Michael Jordan, καθώς οι Blazers τον επέλεξαν στο νούμερο 14 του draft του 1983, ωστόσο ήταν ο λόγος που ο MJ έπεσε στο νούμερο 3 του draft της επόμενης season. Ο λόγος; Οι Blazers διάλεγαν στο νούμερο 2 και προτίμησαν τον center Sam Bowie, ο οποίος είχε προοπτικές, αλλά είχε και σοβαρά προβλήματα τραυματισμών στα κολεγιακά χρόνια, καθώς αν διάλεγαν τον Michael Jordan, θα… τράκαρε πάνω στον Clyde Drexler. Από εκείνη την στιγμή και έπειτα, άρχισε η σύγκριση των δύο παικτών, η οποία έμελλε να σταματήσει στις 3 Ιουνίου του 1992, όταν οι δύο παίκτες συναντήθηκαν για πρώτη και μοναδική φορά στους NBA Finals.

H λογική επιλογή των Blazers

Αν υπάρχει ένας τομέας στον οποίο υστερούσε ο Michael Jordan στο κομμάτι της επίθεσης, ήταν χωρίς αμφιβολία το τρίποντο. Ο “Air” ολοκλήρωσε την καριέρα του με 33.2% πίσω από την περιφέρεια, ενώ στη season 1991-92, είχε 27% από την περιφέρεια, ευστοχώντας σε μόλις 0.3/1.3 τρίποντα ανά αγώνα!

Τα παραπάνω νούμερα οδήγησαν τους Blazers σε ένα ξεκάθαρο αμυντικό πλάνο: να δώσουν το περιφερειακό σουτ στον Michael Jordan, περιμένοντας ένα ή και δύο βήματα πιο πίσω, προκειμένου να έχουν μεγαλύτερη τύχη στο να περιορίσουν τις διεισδύσεις του. Αν δείτε τον τρόπο που… δεν τον μαρκάρει ο Clyde Drexler στο πρώτο του τρίποντο, θα καταλάβετε ότι το πλάνο των Blazers ήταν ξεκάθαρο.

Η αφύσικη ευστοχία του Jordan

O Michael Jordan ήθελε να δείξει από την αρχή της σειράς των τελικών ποιος είναι το αφεντικό και έτσι εκμεταλλεύτηκε αυτή την επιλογή των Blazers, βομβαρδίζοντάς τους από την περιφέρεια! Ένας παίκτης που στη regular season χρειαζόταν περίπου 18-20 παιχνίδια για να ευστοχήσει σε 6 τρίποντα, το έκανε στο πρώτο ημίχρονο των τελικών, το οποίο ολοκλήρωσε με 35 πόντους, επίδοση που αποτελεί ακόμα και σήμερα ρεκόρ, όσον αφορά τους NBA Finals. Προφανώς, οι Bulls έφτασαν σε μια άνετη νίκη με 122-89, με τον MJ να σταματάει στους 39 πόντους…

Όσον αφορά το ρεκόρ των 6 τριπόντων σε ένα ημίχρονο τελικού, έσπασε το 2010, από τον Ray Allen, ο οποίος σημείωσε 7 στο πρώτο μέρος του Game 2 των τελικών των Boston Celtics με τους Los Angeles Lakers.

Το shrug με αποδέκτη τον Magic Johnson

Με το που ευστόχησε στο 6ο τρίποντο, ο Michael Jordan έκανε αυτή την περίφημη κίνηση με τα χέρια, το λεγόμενο shrug, το οποίο είχε ως αποδέκτη τον Magic Johnson, ο οποίος είχε ρόλο σχολιαστή στον τελικό.

Όπως έχει δηλώσει ο Magic, οι δυο τους έπαιζαν χαρτιά μαζί με τον πατέρα του Michael το βράδυ πριν τον τελικό. Ο Jordan έχανε και σύμφωνα με τον Magic, αυτός ήταν ένας από τους λόγους που ήταν τόσο… νευριασμένος στον πρώτο τελικό. «Ξέρεις τι θα γίνει αύριο», είχε πει ο Jordan στον Magic το προηγούμενο βράδυ, «θα δώσω ένα καλό μάθημα σε αυτόν τον τύπο». Και το έδωσε, για τα καλά…

Η περιγραφή του Danny Ainge

O νυν general manager των Boston Celtics, Danny Ainge, ήταν συμπαίκτης του Clyde Drexler στους Portland Trail Blazers την χρονιά των τελικών του 1992 και πριν από λίγα χρόνια περιέγραψε το πώς έζησε εκείνο το παιχνίδι από την δική του οπτική γωνία.

«Δεν ξέρω αν ήταν κάτι προσωπικό, αλλά σίγουρα έμοιαζε με κάτι τέτοιο. Δεν είναι μόνο ό,τι έκανε στην επίθεση στον Drexler με τα 6 τρίποντα, είναι ότι σχεδόν δεν τον άφηνε να ακουμπήσει την μπάλα όταν είχαμε εμείς την μπάλα. Ήταν σαν να είχε πάρει ο Jordan όλες αυτές τις συγκρίσεις των εφημερίδων σαν προσβολή. Ένιωθα σαν να έβλεπα έναν δολοφόνο, ο οποίο μπήκε στο γήπεδο για να ξεριζώσει την καρδιά του αντιπάλου»…

Όπως είδαμε στο “Last Dance”, ο Michael Jordan ένιωθε, όντως, ότι ήταν… προσβολή να τον συγκρίνουν με τον Clyde Drexler… «Ναι ήταν απειλή. Αλλά με εκνεύριζε όταν με συνέκριναν μαζί του».

ΠΗΓΗ: nbaholics.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags