Facebook Pixel Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Φοβερός Λεάνης: "Αντι-Σλούκας από NBA - Όχι σε Μιλουτίνοφ - Μου την έπεσαν το 2017 όταν είπα..."
Μπάσκετ
| 2020-06-07 15:33:00

Φοβερός Λεάνης: "Αντι-Σλούκας από NBA - Όχι σε Μιλουτίνοφ - Μου την έπεσαν το 2017 όταν είπα..."

του Γιώργου Κτενά
Φοβερός Λεάνης: "Αντι-Σλούκας από NBA - Όχι σε Μιλουτίνοφ - Μου την έπεσαν το 2017 όταν είπα..."

Σε όλα τα ενδιαφέροντα θέματα της μπασκετικής επικαιρότητας αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στο sportdog ο Μιχάλης Λεάνης, τόσο όσον αφορά στον Ολυμπιακό και τις επιλογές στο ρόστερ του όσο και για τις εξελίξεις στην Ευρωλίγκα.

Τι θα γίνει με τον Σλούκα και τους Πειραιώτες. "Παίζει" η περίπτωση του Καλάθη; Θα αποκτήσει ψηλό τύπου Μιλουτίνοφ ο Ολυμπιακός; Απαντήσεις και σχόλια σε αυτά και άλλα ενδιαφέροντα θέματα της επικαιρότητας από τον Μιχάλη Λεάνη.

"Για αυτό δεν έχει σχηματοποιηθεί ακόμα ο Ολυμπιακός - Αν δεν τακτοποιηθεί του Σλούκα θα..."

"Ο Ολυμπιακός δεν έχει σχηματοποιηθεί ακόμα, γιατί τόσο ο Ολυμπιακός όσο και οι υπόλοιπες ομάδες σε ολόκληρο τον πλανήτη δεν ξέρουν τι θα γίνει με την υπόθεση του μπάσκετ", ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο ο καλός συνάδελφος και στη συνέχεια πρόσθεσε:

"Αν δεν τακτοποιήσει αυτό το θέμα με Σλούκα ο Ολυμπιακός ή με άλλη λύση αναλογης ποιότητας, θα πρέπει να δει τι θα γίνει στο ΝΒΑ στα draft κ.λπ. Θα είναι πολύ δύσκολο και αυτό ισχύει για όλες τις ομάδες, θα κοιτάξουν να λύσουν με άλλες επιλογές τις ανάγκες που έχουν. Θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχει δει τι γίνεται με τον Σλούκα".



"Αυτό θα γίνει με αντι-Μιλουτίνοφ - Έχει μια λογική του Καλάθη στον Ολυμπιακό αν..."


Βλέπετε το ενδεχόμενο του Καλάθη για τον Ολυμπιακό;

"Δε νομίζω ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να πάει στην περίπτωση του Καλάθη. Αν στραβοκοιτάζει και τον Καλάθη, δεν το ξέρω. Αν χαλάσει του Σλούκα έχει μια λογική, αλλά δεν ξέρω αν και ο Καλάθης θα μπορούσε να απορρίψει άλλες προτάσεις που να είναι πιο δελεαστικές. Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι θέλει να μείνει στην Ελλάδα αλλα δε νομίζω να είναι καταλυτικός παράγοντας. Είναι διαφορετικά τα χαρακτηριστικά των δύο παικτών. Ο ένας είναι περισσότερο εκτελεστής και ο άλλος περισσότερο δημιουργός. Εκεί εξαρτάται τι θέλει ο κόουτς. Φυσικά και οι δύο σπουδαίοι παίκτες, αλλά το θέμα είναι και τι μπάσκετ θέλει να παίξει". 

Ο Μιλουτίνοφ αποτελεί και επίσημα μέλος της ΤΣΣΚΑ, ο Ολυμπιακός ενισχύθηκε στη θέση 5 αλλά σίγουρα όχι με παίκτη τύπου Μιλουτίνοφ. Ποιο είναι το σχόλιό σας;

"Έχω την αίσθηση ότι ο Ολυμπιακός θα πάει σε under size λύσεις, σε παιχνίδι που δεν θα έχει ταβανόσκουπα στο ρόστερ. Θα πάει σε πιο ευέλικτο σχήμα, πιο αθλητικό. Θα κοιτάξει να αλλάξει στιλ, να δουλέψει το πικ εν ρολ να γίνει πιο γρήγορος και πιο ευέλικτος. Είναι τεράστια η προσφορά του Μιλουτίνοφ, αλλά από την άλλη και ο Μιλουτίνοφ ήταν συγκεκριμένη έκφραση παιχνιδιού. Ο Ολυμπιακός θέλει ποικιλία και ιδιαίτερα σε ζωγραφιστό. Εκεί θα πήγαινε η μπάλα όταν υπήρχε ο Μιλουτίνοφ, τώρα αυτό θα αλλάξει".

"Ισορροπίες με Παναθηναϊκό ο Μπερτομέου - Θα φτύσουν αίμα οι ελληνικές ομάδες"

Τέλος, πείτε μου δύο λόγια για τις εξελίξεις στην Ευρωλίγκα, αλλά και τις δηλώσεις του Μπερτομέου που δεν δείχνει να ρίχνει λάδι στη φωτιά στη σχέση με τον Παναθηναϊκό, αν και το κάνει στη σχέση με τον Ολυμπιακό.

"Η δήλωση που έκανε για τον Παναθηναϊκό δείχνει ότι κοιτάζει να κρατήσει τις ισορροπίες. Υπάρχουν θεμελιώδη ζητήματα που πολλαπλασιάζονται και δεν έχουν λυθεί. Ήταν πρωταγωνίστριες οι ελληνικές ομάδες και τώρα δεν είναι. Αυτό δημιουργεί αμηχανία, εκνευρισμό, αλλά δεν σημαίνει ότι δεν θα επεκταθεί και σε άλλες ομάδες. Η Ευρωλίγκα είναι διοργάνωση, δεν είναι Ομοσπονδία μπάσκετ. Πράγμα που σημαίνει ότι εκείνοι που είναι μέτοχοι, πρέπει να διασφαλίσουν τους συλλόγους τους. Αν βλέπουν ότι δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση, κακώς κάθονται. Μιλάμε για διοργάνωση η οποία αφορά τη συνεργασία των μετόχων, που είναι επιχειρηματίες. Οι ελληνικές ομάδες είναι περισσότερο διεκδικητές σε σχέση με άλλες. Υπάρχουν ανταγωνιστές που δεν έχουν την ίδια φορολογία με άλλα κράτη, δεν υπάρχει Salary Cap, δεν υπάρχει κάτι να σε κάνει να ελπίζεις ότι θα επιστρέψουν οι ελληνικές ομάδες. Η διαφορά των μπάτζετ είναι μεγάλη. Ακόμα κι αν έχουν αξιόλογο κορμό οι ομάδες, δεν θα καταφέρουν να τον κρατήσουν.

Θα είναι τέτοιες οι προσφορές που θα φεύγουν οι παίκτες, δεν θα μπορούν να τους κρατήσουν. Μου την είχαν πέσει όλοι όταν το 2017 είπα ότι ενδεχομένως αυτό να είναι το τελευταίο Final 4 που συμμετείχε ελληνική ομάδα και δεν ξέρω για τα επόμενα πόσα χρόνια δεν θα μπορούμε να το καταφέρουμε. Στο επόμενο που θα καταφέρει να πάει ελληνική θα έχει φτύσει αίμα και θα πρέπει να έχει 5πλασιάσει το μπάτζετ της. Το μπάτζετ παίζει μπάσκετ, πώς να το κάνουμε. Όταν έχεις 12 κορυφαίους παίκτες, το μπάτζετ παίζει μπάσκετ. Όταν έχεις εμβόλιμες αγωνιστικές στις διαβολοβδομάδες, παίζει μπάσκετ ο μπατζετ. Όταν έχεις 7-8 παίκτες πρώτης γραμμής, υπολείπονται 4-5 παίκτες πρώτης γραμμής στην 12άδα σου. Ο ανταγωνιστής σου έχει 4-5 παραπάνω επιλογές από εσένα, πώς θα τον φτάσεις;". 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Βουίζει όλη η Ευρώπη - "Βόμβα" με πρώην NBAer θέλουν ΠΑΟ και Ολυμπιακός - Τεράστιο όνομα!


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags