Facebook Pixel Συγκλονιστικός ο Ίρβινγκ - Πρότεινε αποχή στο NBA ως διαμαρτυρία κατά του ρατσισμού!
Μπάσκετ
NBA
| 2020-06-13 15:22:00

Συγκλονιστικός ο Ίρβινγκ - Πρότεινε αποχή στο NBA ως διαμαρτυρία κατά του ρατσισμού!

Sportdog Team
Συγκλονιστικός ο Ίρβινγκ - Πρότεινε αποχή στο NBA ως διαμαρτυρία κατά του ρατσισμού!

Ο Κάιρι Ίρβινγκ αντιτίθεται στο σχέδιο επανεκκίνησης του ΝΒΑ και άσκησε πιέσεις στους παίκτες της Λίγκας για αναβολή της προγραμματισμένης επανέναρξης του πρωταθλήματος σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά του ρατσισμού.

Στην τηλεδιάσκεψη, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 80 παίκτες του ΝΒΑ, ο Ίρβινγκ τοποθετήθηκε ως εξής: «Δεν υποστηρίζω τη μετάβαση στο Ορλάντο. Δεν είμαι με τον συστηματικό ρατσισμό. Κάτι μου... μυρίζει. Είμαι πρόθυμος να εγκαταλείψω ό, τι έχω για την κοινωνική μεταρρύθμιση».

Η τηλεδιάσκεψη διήρκησε δύο ώρες και για μία τουλάχιστον ώρα, οι ΝΒΑers επικεντρώθηκαν στην ανάγκη για μεταρρύθμιση της κοινωνικής δικαιοσύνης, μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό. «Είτε θέλουμε να το παραδεχθούμε είτε όχι, κάθε ημέρα που ξυπνάμε είμαστε στο στόχαστρο ως μαύροι άνδρες», επισήμανε ο άσος των Μπρούκλιν Νετς.

Το συμπέρασμα της τηλεδιάσκεψης ήταν ότι αυξάνονται οι «φωνές» που θέλουν διακοπή της σεζόν στο ΝΒΑ. Πάντως, ο Ίρβινγκ τόνισε στους συμμετέχοντες παίκτες του ΝΒΑ στην τηλεδιάσκεψη ότι παρά την αντίθετη άποψή του, προτίθεται να υποστηρίξει τους παίκτες εάν τελικά αποφασίσουν να προχωρήσουν στην προγραμματισμένη επανεκκίνηση της σεζόν στο Ορλάντο.  

«Αν αξίζει το ρίσκο, ας το κάνουμε. Αλλά αν δεν το πιστεύετε όλοι, τότε εντάξει. Έχουμε επιλογές και για τις δύο περιπτώσεις. Ας βρούμε μία μέση οδό ως οικογένεια», ήταν τα λόγια του σταρ των Νετς προς τους συναδέλφους του. Αρκετοί ΝΒΑερς εξέφρασαν πάντως την άποψη ότι θα είναι πιο εύκολο να εκφράσουν τη θέση τους κατά του ρατσισμού αν συνεχιστεί η σεζόν, μέσω συνεντεύξεων ή εκδηλώσεων και ενεργειών. 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags