Facebook Pixel NBA: Θετικοί στον κορωνοϊό 16 παίκτες
Μπάσκετ
NBA
| 2020-06-26 22:35:00

"Βόμβα" στο NBA με 16 κρούσματα κορωνοϊού - Την... πάτησαν μεγάλα αστέρια!

Sportdog Team
"Βόμβα" στο NBA με 16 κρούσματα κορωνοϊού - Την... πάτησαν μεγάλα αστέρια!

NBA: Θετικοί στον κορωνοϊό διαγνώστηκαν 16 παίκτες του NBA, σε σύνολο 302 τεστ, όπως ανακοίνωσε η αμερικανική μπασκετική Λίγκα σε επίσημη τοποθέτησή της, λίγο μετά τον πρώτο υγειονομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (23/06) στους αθλητές, ενόψει της επανέναρξης της σεζόν στη Disney World της Φλόριντα την 30η Ιουλίου.

Η ταυτότητα των παικτών που προσβλήθηκαν από τον ιό Covid-19 δεν αποκαλύφθηκε ακόμη, ούτε στις αρχές, ούτε στις ομάδες που ανήκουν. Όλοι ωστόσο, μπήκαν αμέσως σε κατ’ οίκον καραντίνα και θα παραμείνουν «απομονωμένοι» έως ότου πάρουν το «πράσινο φως» από τους γιατρούς. «Κάθε παίκτης που διαγνώστηκε θετικός θα παραμείνει σε απομόνωση μέχρι να ικανοποιεί τις προϋποθέσεις του ιατρικού πρωτοκόλλου και επανεξεταστεί από γιατρό», ανέφερε το ΝΒΑ στη δήλωσή του.

Την Τετάρτη (24/06), τρεις παίκτες αποκάλυψαν ότι είχαν προσβληθεί από τον κορονοϊό. Ο Μάλκομ Μπρόγκντον των Ιντιάνα Πέισερς και οι Τζαμπαρί Πάρκερ και Άλεξ Λεν, που αγωνίζονται στους Σακραμέντο Κινγκς. Σύμφωνα δε, με δημοσίευμα του «The Athletic», άλλος ένας παίκτης των Κινγκς, ο Μπάντι Χιλντ έχει επίσης προσβληθεί από τον ιό.

Εκτός από τον Λεν, ο οποίος ευχαρίστησε μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο Instagram το ΝΒΑ για το γεγονός ότι εφάρμοσε το συγκεκριμένο πρωτόκολλο και του επέτρεψε να μάθει από νωρίς πως είναι θετικός, τίποτε άλλο δεν επιβεβαιώνει πως οι συγκεκριμένοι τρεις παίκτες είναι μεταξύ των 16 κρουσμάτων που βρέθηκαν στον τελευταίο έλεγχο.

Ο Τζαμπαρί Πάρκερ τόνισε πως προσβλήθηκε από τον κορονοϊό πριν από αρκετές ημέρες στο Σικάγο, όπου παραμένει πλέον σε απομόνωση. Πέρα από αυτές τις περιπτώσεις, υπάρχει κι άλλη μία του Σέρβου σούπερ-σταρ των Ντένβερ Νάγκετς Νίκολα Γιόκιτς, ο οποίος διαγνώστηκε θετικός πριν από μία εβδομάδα στο Βελιγράδι. Επί του παρόντος, παραμένει ασυμπτωματικός και περιμένει το «πράσινο φως» για να επιστρέψει στο Κολοράντο, μέσα στην εβδομάδα.

Η μεγάλη αναχώρηση των 22 ομάδων για το Ορλάντο της Φλόριντα, που θα λάβουν μέρος στην τελική σειρά των αγώνων, έχει προγραμματιστεί  στο τριήμερο 7 έως 9 Ιουλίου. Στην περιοχή πάντως, ειδικά την τελευταία εβδομάδα, υπήρξε απίστευτα μεγάλη έξαρση των κρουσμάτων του κορονοϊού, τα οποία έχουν φτάσει τις 114.000 με βάση την τελευταία μέτρηση.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags