Facebook Pixel "Να πάρω Ευρωλίγκα με Ολυμπιακό - Με ξέρει ο Μπαρτζώκας - Ξεκούραση για Σπανούλη, Παπανικολάου"
| 2020-07-20 10:28:00

"Να πάρω Ευρωλίγκα με Ολυμπιακό - Με ξέρει ο Μπαρτζώκας - Ξεκούραση για Σπανούλη, Παπανικολάου"

Sportdog Team
"Να πάρω Ευρωλίγκα με Ολυμπιακό - Με ξέρει ο Μπαρτζώκας - Ξεκούραση για Σπανούλη, Παπανικολάου"

Σε συνέντευξη που έδωσε στη Novosti, το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού, Τσαρλς Τζένκινς, αναφέρθηκε στους λόγους που τον οδήγησαν στην συμφωνία με τους Πειραιώτες, κάνοντας λόγο για τίτλο στην Ευρωλίγκα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το πρόωρο φινάλε της περσινής σεζόν: "Ήθελα να τελειώσουν όλα μέσα στο γήπεοδ, είτε τον Ιούνιο είτε άλλη στιγμή. Σε πνευματικό επίπεδο, δεν βγήκα εντελώς από αυτή τη λογική όταν γύρισα στις ΗΠΑ. Πάντα ήμουν ρεαλιστής, αυτή ήταν μία από τις χειρότερες σεζόν της καριέρας μου, αλλά δεν είχα την πρόθεση να τα παρατήσω. Όσον αφορά τις αλλαγές προπονητών, είναι ξεκάθαρο ότι δεν ήταν εύκολο όλο αυτό. Ο καθένας είχε τη δική του φιλοσοφία, μία συγκεκριμένη άποψη για κάθε παίκτη. Ήταν περίεργο".

Για την απόφασή του να φύγει από τον Ερυθρό Αστέρα, για χάρη του Ολυμπιακού: "Γύρισα με το σκεπτικό να κατακτήσω τρόπαια. Ήθελα να συνεχίσουμε από εκεί που σταματήσαμε στην προηγούμενη θητεία μου, αλλά καταλάβαινα ότι χωρίς τον Ντέγιαν Ράντονιτς και πολλούς από τους παίκτες εκείνης της ομάδας, τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Οι προπονητές δεν με ήξεραν τόσο καλά, δεν έδειξα κι εγώ καλή εικόνα στο γήπεδο. Κατάλαβα ότι είχε έρθει η ώρα για μια αλλαγή για μένα. Θα ξαναπαίξω για τον Γιώργο Μπαρτζώκα. Με ξέρει πολύ καλά, ξέρει τι μπορεί να περιμένει από μένα. Η δουλειά μου θα είναι να μαρκάρω τους καλύτερους παίκτες των αντιπάλων, θα πάρω λεπτά συμμετοχής και την ευκαιρία να εξιλεωθώ. Σκέφτομαι ότι ίσως δεν έχω ποτέ ξανά το δέσιμο που είχα με τους οπαδούς του Ερυθρού Αστέρα, αλλά πήρα μια καθαρά επαγγελματική απόφαση".

Για τους στόχους που θέτει: "Το μεγαλύτερο κίνητρό μου είναι η κατάκτηση της EuroLeague, να τα καταφέρω μέχρι να αποσυρθώ. Το  λέω για μένα αυτό, χωρίς να προσθέτω έξτρα πίεση στον Ολυμπιακό. Τα τρόπαια είναι κάτι που κυνηγώ και ξέρω ότι όλοι αυτά θέλουν. Κανείς δεν βγαίνει στο γήπεδο για να παίξει απλά, αλλά για να κερδίσει. Μπορώ να υποσχεθώ στον κόσμο ότι θα είμαι κάποιος που θα παλεύει μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο και θα κάνει τα πάντα γι αυτό. Δεν πηγαίνω στον Ολυμπιακό ως σούπερ σταρ, αλλά ως το κομμάτι ενός παζλ, που περιλαμβάνει παίκτες όπως ο Κώστας Παπανικολάου και ο Βασίλης Σπανούλης, που θα έχουν περισσότερη ώρα ξεκούρασης, με σκοπό να χρησιμοποιήσουν τα "όπλα" τους. Επίσης, έσβησα όλους τους λογαριασμούς που είχα στα social media, προκειμένου να μην χάνω χρόνο, διαβάζοντας τα σχόλια. Η προσοχή μου είναι στραμμένη αποκλειστικά στο γήπεδο και στη δουλειά μου. Η Ελλάδα είναι μια σπουδαία χώρα, θέλω να αποδείξω ποιος είμαι και να μείνω λίγο παραπάνω".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags