Facebook Pixel "Έσκασε" τώρα: Ανακοίνωσε νέα μεταγραφή ο Παναθηναϊκός - Επέστρεψε Έλληνας γκαρντ!
| 2020-07-23 13:15:00

Ανακοίνωσε νέα μεταγραφή ο Παναθηναϊκός - Επέστρεψε Έλληνας γκαρντ!

Sportdog Team
Ανακοίνωσε νέα μεταγραφή ο Παναθηναϊκός - Επέστρεψε Έλληνας γκαρντ!

Παναθηναϊκός: Την απόκτηση του Λευτέρη Μποχωρίδη ανακοίνωσε σήμερα η "πράσινη" ΚΑΕ, με τον Έλληνα γκαρντ να επιστρέφει στο Τριφύλλι μετά το 2017 όταν και είχε αποχωρήσει τότε για λογαριασμό του Άρη.

Η συμφωνία των δύο πλευρών αφορά σε συμβόλαιο ενός έτους.

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός αναφέρει:

"Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ανακοινώνει την επιστροφή του Λευτέρη Μποχωρίδη στην ομάδα για την αγωνιστική περίοδο 2020/2021.

Ο Μποχωρίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 18/04/1994, έχει ύψος 1.96μ. και αγωνίζεται στις θέσεις των γκαρντ. Ξεκίνησε την καριέρα του από τα τμήματα υποδομής του Άρη φτάνοντας ως την ανδρική ομάδα.

Αγωνίστηκε στους «κίτρινους» από το 2010 ως το 2014 όταν και άρχισε να δείχνει στοιχεία του πλούσιου ταλέντου του. Τη σεζόν 2013/2014 είχε 7.2 πόντους, 2.7 ριμπάουντ και 1.5 ασίστ κατά μέσο όρο στο πρωτάθλημα της Basket League με αποτέλεσμα να προσελκύσει το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού, που τον απέκτησε με μεταγραφή. Ένας σοβαρός τραυματισμός (συντριπτικό κάταγμα περόνης) τον Σεπτέμβριο του 2015 τον πήγε αρκετά πίσω.

Στους «πράσινους» αγωνίστηκε μέχρι τον Νοέμβριο του 2017 κατακτώντας ένα πρωτάθλημα (2017) και τρία κύπελλα Ελλάδας (2015, 2016, 2017).

Στο ξεκίνημα της σεζόν 2017/2018 ο Λευτέρης Μποχωρίδης επέστρεψε στον Άρη, του οποίου τη φανέλα φόρεσε μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2019/2020.

Στην τελευταία του σεζόν στους «κίτρινους» ήταν ο ηγέτης της ομάδας, έχοντας 14.6 πόντους, 5.1 ριμπάουντ, 4.6 ασίστ, 3.1 λάθη και 1.1 κλεψίματα κατά μέσο όρο στο πρωτάθλημα της Basket League.

Ο Λευτέρης Μποχωρίδης είναι μέλος της Εθνικής Ομάδας των Ανδρών και μάλιστα έπαιξε παίζοντας σημαντικό ρόλο στην πρόκρισή της στο Μουντομπάσκετ του 2019.

«ΠΙΣΤΕΥΑ ΟΤΙ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΩ, ΕΙΜΑΙ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΕΝΟΣ»

Ο Λευτέρης Μποχωρίδης επέστρεψε στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ έπειτα από 2,5 χρόνια και παραχώρησε την πρώτη του συνέντευξη ως «πράσινος» στο paobc.gr. Ο διεθνής γκαρντ εξέφρασε τα συναισθήματα που συνοδεύουν αυτή την επιστροφή αποκαλύπτοντας πως την περίμενε από την ημέρα που έφυγε από την ομάδα! Παράλληλα, μίλησε για τους παλιούς γνώριμους που θα συναντήσει ξανά στο «τριφύλλι», τα όνειρά του, ενώ έστειλε και το ξεχωριστό του μήνυμα στον κόσμο του Παναθηναϊκού.

«Είμαι ενθουσιασμένος που επιστρέφω στον Παναθηναϊκό. Είναι μια σπουδαία ομάδα και ένα περιβάλλον που γνωρίζω πολύ καλά. Ανυπομονώ να ξεκινήσουν οι προπονήσεις και οι αγώνες», δήλωσε αρχικά και αποκάλυψε ότι μέσα του πίστευε πως θα γυρίσει: «Για να πω την αλήθεια, πίστευα ότι θα γυρίσω στην ομάδα. Το είχα στο μυαλό μου. Τότε έφυγα διότι δεν είχα το χρόνο που ήθελα. Ήθελα πολύ να παίξω και να δείξω τι μπορώ να κάνω ώστε να γυρίσω κάποια στιγμή. Έφυγα σαν φίλος και αυτό είναι το σημαντικό. Είχα καλές σχέσεις με όλους στην ομάδα. Δεν είχα κανένα παράπονο. Είχα μιλήσει τότε με τον κ. Παπαδόπουλο και με τον κ. Πασκουάλ, τους εξήγησα ότι θέλω να πάω κάπου να παίξω και έδειξαν κατανόηση. Το χειρίστηκαν πολύ σωστά, όπως άλλωστε και όλοι στην ομάδα. Χαίρομαι πολύ που επέστρεψα τελικά».

Στην πρώτη διετία της προηγούμενης θητείας του στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ ο Λευτέρης Μποχωρίδης ήταν στο ίδιο δωμάτιο με τον Δημήτρη Διαμαντίδη, τον οποίο τώρα συναντά ως Γενικό Διευθυντή της ομάδας: «Είναι λίγο περίεργο αλλά σίγουρα είναι παράλληλα και πολύ ευχάριστο. Χαίρομαι ιδιαίτερα που θα συναντήσω ξανά γνώριμα πρόσωπα στην ομάδα. Είναι ξεχωριστό που δύο άνθρωποι-σύμβολα για τον Παναθηναϊκό και συνολικά για το ευρωπαϊκό μπάσκετ, όπως είναι ο Δημήτρης Διαμαντίδης και ο Φραγκίσκος Αλβέρτης ασχολούνται τόσο ενεργά με την ομάδα», σημείωσε σχετικά.

Ο 26άχρονος γκαρντ θα συναντήσει εκ νέου στο «τριφύλλι» και τον Γιώργο Βόβορα με τον οποίο συνεργάστηκε εξαιρετικά και στην πρώτη του θητεία στους «πράσινους»: «Με τον κόουτς Βόβορα είχαμε πολύ καλή συνεργασία από την πρώτη παρουσία μου στον Παναθηναϊκό. Με είχε βοηθήσει αρκετά και τότε. Πλέον, έχει μπροστά του την πρόκληση να πετύχει ως πρώτος προπονητής του Παναθηναϊκού. Έχει όλα τα φόντα να τα καταφέρει. Θέλω πάρα πολύ να τον δικαιώσω που με επέλεξε. Και για μένα η πρόκληση είναι μεγάλη. Θέλω να πετύχουμε κάτι σημαντικό όλοι μαζί», τόνισε ο «Μπόχω».

Πέραν του Λευτέρη Μποχωρίδη στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ επέστρεψε και ο Ζακ Όγκαστ. Οι δυο τους είχαν συνυπάρξει στους «πράσινους» και στο πρώτο μισό της σεζόν 2017/2018: «Το πιο σημαντικό για τον Ζακ είναι πως πρόκειται για έναν τρομερό χαρακτήρα. Αγωνιστικά έχει πολλά προσόντα. Προέρχεται από δύο εξαιρετικές σεζόν στην Γαλατά. Χαίρομαι πολύ που θα συναντηθούν και πάλι οι δρόμοι μας, κάτι που ισχύει και για τον Παπαπέτρου, με τον οποίο γνωριζόμαστε από τις Εθνικές Ομάδες, αλλά και για τους Παπαγιάννη-Μήτογλου. Είναι βασικό που η ομάδα απαρτίζεται από πολύ καλούς χαρακτήρες. Εξάλλου, αυτό αποτελούσε ανέκαθεν βασικό μέλημα για τον Παναθηναϊκό. Το ζητούμενο είναι να δέσουμε γρήγορα ως ομάδα και να βγάλουμε ένα καλό αποτέλεσμα στο παρκέ», σχολίασε.

Όσο για τα όνειρά του, ο «Μπόχω» τόνισε: «Ονειρεύομαι να παίξω όσο καλύτερα μπορώ για να βοηθήσω την ομάδα. Όπως προανέφερα είχα φύγει σαν φίλος, αλλά η αλήθεια είναι πως είχα μέσα μου μια πικρία. Ήθελα πολύ να παίξω καλά για να γυρίσω. Η επιθυμία μου έγινε πράξη. Τώρα μένει να παίξω όσο καλύτερα μπορώ και -εφόσον το αξίζω- να καθιερωθώ στον Παναθηναϊκό».

Κλείνοντας, έδωσε μια υπόσχεση και έστειλε το δικό του μήνυμα στους φίλους του «τριφυλλιού»: «Δεν θέλω να λέω μεγάλα λόγια. Αυτό που υπόσχομαι είναι ότι θα δώσω το 100% στο γήπεδο προκειμένου να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της. Από εκεί και πέρα θέλω να τους ζητήσω να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια, όπως συνηθίζουν άλλωστε. Τώρα χρειαζόμαστε τους φιλάθλους μας περισσότερο από ποτέ. Αισιοδοξώ πως αυτή η ομάδα θα βγάλει ωραία πράγματα στο παρκέ».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags