Facebook Pixel Sportdog.gr | Στον... αέρα η Basket League - Νέο μεγάλο πρόβλημα - Οριστική απόφαση για το Super Cup
Μπάσκετ
| 2020-07-30 17:06:00

Στον... αέρα η Basket League - Νέο μεγάλο πρόβλημα - Οριστική απόφαση για το Super Cup

Sportdog Team
Στον... αέρα η Basket League - Νέο μεγάλο πρόβλημα - Οριστική απόφαση για το Super Cup

Basket League: Ο ΕΣΑΚΕ αποφάσισε τη διοργάνωση Super Cup με τη μορφή Final Four και τη συμμετοχή των τεσσάρων πρώτων ομάδων της βαθμολογίας.

Η νεοσύστατη διοργάνωση θα λάβει χώρα το διήμερο 24-25 Σεπτεμβρίου. Ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει τον Προμηθέα και η ΑΕΚ το Περιστέρι στα ημιτελικά.

Αναφορικά, πάντως, με το πρωτάθλημα, τα πάντα είναι... στον αέρα σχετικά με το πόσες ομάδες θα περιλαμβάνει. Η κυβέρνηση δεν έχει περάσει ακόμη την τροπολογία που έχει ζητήσει ο ΕΣΑΚΕ για να του εκχωρηθεί η δυνατότητα αδειοδότησης των ΚΑΕ με βάση τα αυστηρά κριτήρια που έχουν τεθεί και έτσι υπάρχει νέα παράταση. Προς το παρόν το πλάνο προβλέπει πρωτάθλημα με 13 ομάδες, αλλά υπάρχουν ΚΑΕ που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα και ίσως δεν έχουν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος.

Παράλληλα, η Λίγκα έχει να αντιμετωπίσει ένα νέο σημαντικό οικονομικό πρόβλημα, καθώς η ΕΚΟ αποφάσισε να αποσύρει τη χορηγία ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ και πρότεινε μια νέα μορφή συνεργασίας, που δεν θα αποφέρει πάνω από 300.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags