Facebook Pixel Sportdog.gr | Φοβερή κίνηση από το ΝΒΑ! Διαθέτει 300 εκ. δολάρια για την ανάπτυξη της μαύρης κοινότητας
Μπάσκετ
NBA
| 2020-08-07 06:35:00

Φοβερή κίνηση από το ΝΒΑ! Διαθέτει 300 εκ. δολάρια για την ανάπτυξη της μαύρης κοινότητας

Sportdog Team
Φοβερή κίνηση από το ΝΒΑ! Διαθέτει 300 εκ. δολάρια για την ανάπτυξη της μαύρης κοινότητας

Οι ιδιοκτήτες των ομάδων του NBA θα συνεισφέρουν 300 εκατομμύρια δολάρια για δέκα χρόνια, σε ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα που είναι αφιερωμένο στην οικονομική ανάπτυξη της μαύρης κοινότητας στη Βόρεια Αμερική, όπως ανακοινώθηκε σχετικά από τους διοργανωτές του κορυφαίου πρωταθλήματος.

Το Ίδρυμα NBA, που άρχισε την συνεργασία του με την Ένωση Παικτών του NBA (NBPA), θα δει τους 30 ιδιοκτήτες συλλόγων να συνεισφέρουν συλλογικά 30 εκατομμύρια δολάρια ετησίως για 10 χρόνια. Αυτή η αρχική χρηματοδότηση στοχεύει στην προώθηση της φυλετικής ισότητας και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

«Η δημιουργία αυτού του ιδρύματος είναι ένα σημαντικό βήμα στην ανάπτυξη νέων ευκαιριών για τη μαύρη κοινότητα», δήλωσε ο πρόεδρος του NBPA, Κρις Πολ και πρόσθεσε: «Είμαι υπερήφανος για το πρωτάθλημα και τους παίκτες μας για τη δέσμευσή τους σε αυτόν τον μακροπρόθεσμο αγώνα για ισότητα και δικαιοσύνη και ξέρω ότι θα συνεχίσουμε να βρούμε τα μέσα για να πιέσουμε για ουσιαστική θεσμική αλλαγή».

Η κίνηση αυτή, ακολουθεί το παγκόσμιο κίνημα διαμαρτυρίας μετά την δολοφονία του Τζορτζ Φλόϊντ τον περασμένο Μάϊο, στην Μινεάπολη από αστυνομικό κατά την διάρκεια της σύλληψης του.

Οπως είναι γνωστό, οι παίκτες του NBA, φέρουν στις φανέλες τους, μηνύματα υποστήριξης για την καταπολέμηση των φυλετικών αδικιών, ενώ το σύνθημα «Black Lives Matter» εμφανίζεται σε κάθε γήπεδο όπου παίζουν.

Η αποστολή του ιδρύματος θα είναι να τονώσει την οικονομική αυτονομία των μαύρων κοινοτήτων, μέσω της απασχόλησης και της εξέλιξης της σταδιοδρομίας, βελτιώνοντας την πρόσβαση και την εκπαιδευτική και πανεπιστημιακή υποστήριξη για τους μαύρους άνδρες και τις γυναίκες.

Το ίδρυμα θα στοχεύει επίσης να βοηθήσει εθνικούς και τοπικούς οργανισμούς που παρέχουν επαγγελματική κατάρτιση, προγράμματα καθοδήγησης και καθοδήγηση σε κοινότητες NBA στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά.

Τέσσερις ιδιοκτήτες συλλόγων, τρεις παίκτες και αξιωματούχοι του NBPA, καθώς και ένα μέλος του γραφείου του πρωταθλήματος θα αποτελούν το διοικητικό συμβούλιο του ιδρύματος.

«Είμαστε αποφασισμένοι να χρησιμοποιήσουμε τους συλλογικούς πόρους των 30 ομάδων, παικτών και του πρωταθλήματος, για να δημιουργήσουμε σημαντικές οικονομικές ευκαιρίες για τους μαύρους Αμερικανούς», τόνισε με νόημα, ο Επίτροπος του ΝΒΑ, Ανταμ Σίλβερ.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags