Facebook Pixel «Θέλουμε και άλλα άτομα»
| 2011-10-27 17:05:00

«Θέλουμε και άλλα άτομα»

«Θέλουμε και άλλα άτομα»

Την ανάγκη ενίσχυσης της ομάδας μπάσκετ του Άρη εξέφρασε ο Χρήστος Ταπούτος τονίζοντας ότι διαφορετικά οι Θεσσαλονικείς δεν θα αντέξουν να παίξουν μέχρι το Φεβρουάριο στην Ευρώπη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ταπούτου στον «ΑΡΗΣ FΜ»:

Για τα κεκλεισμένων των θυρών παιχνίδια: «Πληρώνουμε αμαρτίες του παρελθόντος αυτά που έγιναν στα περσινό ματς με τον ΠΑΟΚ και δεν αρέσει καθόλου σε εμάς τους παίκτες. Ελπίζουμε να είναι η τελευταία φορά».

Για τον αγώνα με τον Κολοσσό: «Το συγκεκριμένο παιχνίδι μετά τη δύσκολη πρεμιέρα είναι ένα παιχνίδι με ένα αντίπαλο που είναι στα μέτρα μας. Αν κάνουμε αυτά που μας λέει ο προπονητής μας σε άμυνα και επίθεση είναι στα δικά μας χέρια να το κάνουμε εύκολο και να ξεκινήσουμε με μία νίκη παρά το γεγονός ότι ο Κολοσσός είναι μία καλή ομάδα».

Για την απόδοση του ΑΡΗ στο ΟΑΚΑ: «Αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός είναι δύο ομάδες που δεν μπορείς να τις χτυπήσεις μέσα ή έξω μόνο αν τους πετύχεις στην πολύ κακή τους μέρα και εσύ πιάσεις σούπερ απόδοση. Τσεκάραμε τις δυνατότητές μας, δείξαμε ένα καλό πρόσωπο και βελτιωνόμαστε από παιχνίδι σε παιχνίδι τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση.

Είναι διαφορετικό όταν ξεκινούσαμε την προετοιμασία τώρα που παίξαμε καλά και “προβληματίσαμε” τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Επειδή η ομάδα μας είναι νεαρή σε ηλικία και άπειρη μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ. Ο προπονητής είναι πολύ έμπειρος και δεν θα αφήσει σε καμία περίπτωση να γίνει αυτό».

Για τα προβλήματα της ΚΑΕ σε διοικητικό και οικονομικό επίπεδο: «Καλώς ή κακώς ειδικά για εμάς τους Έλληνες είναι λογικό να μας επηρεάζει. Εμείς είμαστε παίκτες και πρέπει να κλείνουμε αυτιά μας ώστε να αποδίδουμε καλά και να παίζουμε μπάσκετ για να κερδίζει η ομάδα. Το πρόβλημα εύχομαι να λυθεί και όλα να κυλήσουν ομαλά γιατί θα βοηθήσει πάρα πολύ την ομάδα».

Για την ενίσχυση της ομάδας: «Δε θέλω να μιλήσω για θέσεις και ονόματα. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι αν θέλεις να προχωρήσεις και να έχεις στόχους σε δύο διοργανώσεις, είμαστε «λίγοι» για να αντέξουμε σε δύο παιχνίδια την εβδομάδα. Αν έχουμε στόχο να παίξουμε μέχρι Φεβρουάριο - Μάρτιο στην Ευρώπη θέλουμε άτομα. Θα έρθει η κόπωση, τραυματισμοί κτλ.»

Για την κατάσταση στο ελληνικό μπάσκετ: «Είναι άσχημο και λυπηρό που πολλές ομάδες έχουν να παίξουν κεκλεισμένων των θυρών παιχνίδια. Είναι κακό για τον κόσμο αλλά και για τα ταμεία των ομάδων
Τα προβλήματα στο ελληνικό μπάσκετ είναι πάρα πολλά . Είναι μία κουβέντα που θα χρειαστούν ώρες για να γίνει. Εμείς προσπαθούμε να μην επηρεαζόμαστε. Στο εξωτερικό τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα και ελπίζω να βελτιωθούν… αν και δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος».

Για την περίπτωση Μπόγρη και το γεγονός ότι δε μπορεί να μεταγραφεί σε άλλη ομάδα μεσούσης της περιόδου: «Εδώ στην Ελλάδα έχουμε μάθει εμείς να προκαλούμε την τύχη μας. Πρέπει να γίνουν πράγματα πολύ απλά που γίνονται σε όλη την Ευρώπη. Ένας αθλητής που μπορεί να μην κολλήσει στη φιλοσοφία της ομάδας να πρέπει να ξενιτευτεί αφού δε μπορεί να πάει σε άλλη ομάδα. Είναι τραγικό!»

Για τους στόχους της ομάδας: «Δε μπορώ να υποσχεθώ κάτι συγκεκριμένο. Είμαστε νεαρή σε ηλικία ομάδα και θα προσπαθήσουμε να βελτιωνόμαστε συνεχώς. Δε μπορώ να οριοθετήσω στόχους και το τι μπορεί να κάνει η ομάδα. Με την προσθήκη 1-2 παικτών μπορούμε να κοιτάξουμε ψηλά. Σχετικά με την Ευρώπη, είμαστε σε ένα όμιλο αρκετά βατό και είναι στο χέρι μας να προχωρήσουμε παρακάτω».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags