Facebook Pixel Sportdog.gr | Απίθανες ατάκες Ομπράντοβιτς για Ιτούδη - "Πλέον δεν ζητά συμβουλές από εμένα..."
| 2020-09-08 22:52:00

Απίθανες ατάκες Ομπράντοβιτς για Ιτούδη - "Πλέον δεν ζητά συμβουλές από εμένα..."

Sportdog Team
Απίθανες ατάκες Ομπράντοβιτς για Ιτούδη - "Πλέον δεν ζητά συμβουλές από εμένα..."

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς αποθέωσε τον Δημήτρη Ιτούδη με κορυφαίες ατάκες για τον Έλληνα τεχνικό.

Με αφορμή τα 50ά γενέθλια του Ιτούδη, ο "Ζοτς" μίλησε στο "sport.ru" και τόνισε χαρακτηριστικά πως "πλέον δε ζητά αυτός συμβουλές από εμένα, αλλά εγώ από εκείνον".

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

«Συναντηθήκαμε πριν από πολλά χρόνια, το 1994, σε ένα τουρνουά στην Ολλανδία. Εγώ ήμουν προπονητής στην Χοβεντούτ κι εκείνος δούλευε στη Ζάγκρεμπ. Ήταν νέος, αλλά ήταν από τότε πολύ αφοσιωμένος. Άρχισε νωρίς την προπονητική του καριέρα, αλλά κέρδισε αμέσως τον απεριόριστο σεβασμό όλων όσοι δούλευαν μαζί του. Η πρώτη μου εντύπωση δεν έχει αλλάξει καθόλου: Απόλυτος επαγγελματίας και τα δίνει όλα για το μπάσκετ.

Αρχίσαμε να δουλεύουμε μαζί το 1999 και περάσαμε 13 υπέροχα χρόνια στον Παναθηναϊκό. Οι δρόμοι μας χώρισαν μετά, αλλά είμαι χαρούμενος που συνεχίζει με μεγάλη επιτυχία το δρόμο του κι έχει γίνει ένας από τους κορυφαίους προπονητές στην Ευρώπη. Δεθήκαμε πολύ όλα αυτά τα 13 χρόνια, έγινα νονός της κόρης του, Αλεξάνδρας.

Είναι πολύ τίμιος κι ειλικρινής άνθρωπος, αυτό είναι που τον χαρακτηρίζει. Τα πηγαίναμε καλά και καταλαβαινόμασταν από την πρώτη λέξη σε κάθε κατάσταση στη δουλειά μας. Σίγουρα υπήρξαν και δύσκολες στιγμές, κάτι αναπόφευκτο σε 13 χρόνια, αλλά πάντα βρίσκαμε την καλύτερη λύση σε κάθε παρεξήγηση. Δουλεύαμε σκληρά για να διατηρήσουμε καλή σχέση εντός κι εκτός γηπέδου. Είμαι περήφανος που κάποιος νεότερος από εμένα κατά δέκα χρόνια είναι τόσο σοφός και ξέρει πώς να ενισχύει την αμοιβαία εμπιστοσύνη.

Επικοινωνούμε σχεδόν καθημερινά και πλέον δε ζητά αυτός συμβουλές από εμένα, αλλά εγώ από εκείνον. Δεν έχει σημασία πόσο νεότερος είναι, τον εμπιστεύομαι. Όποτε βλεπόμαστε, μιλάμε για μπάσκετ, είναι κάτι πολύ φυσιολογικά για εμάς.

Οι εμπειρίες ζωής που έχει αποκομίσει όλα αυτά τα χρόνια, είμαι σίγουρος, τον έχουν βοηθήσει. Έχει γίνει καλύτερος ως προπονητής κι ως άνθρωπος. Είναι σημαντικό το σήμερον ημέρα να μπορείς να παραμένεις, πάνω από όλα, καλός άνθρωπος. Φροντίζει την οικογένειά του, εξελίσσει το επάγγελμά του και κάνει τον κόσμο καλύτερο.

Στα 50 του ο Δημήτρης είναι ένας πετυχημένος άνθρωπος, ένας προπονητής που έχει καταφέρει πολλά, αλλά θέλω να τον δω να καταφέρνει ακόμη περισσότερα. Να θέσει νέους στόχους και να αντεπεξέλθει στις προκλήσεις της ζωής. Του εύχομαι να έχει καθημερινά ένα λόγο να χαμογελά. Στην ηλικία του είναι σημαντικά να διατηρεί μία φρέσκια, γεμάτη ενέργεια οπτική στη ζωή. Εξάλλου, το νόημα της ζωής είναι να είσαι ευτυχισμένος, χαρούμενος, με χαμόγελο στο πρόσωπό σου».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags