Facebook Pixel Γιάννης Αντετοκούνμπο: Ξανά MVP με συντριπτικό ποσοστό - "Διέλυσε" ΛεΜπρόν και Χάρντεν!
Μπάσκετ
NBA
| 2020-09-18 21:17:00

Επίσημο: Ξανά MVP με συντριπτικό ποσοστό ο Γιάννης - "Διέλυσε" ΛεΜπρόν και Χάρντεν! (ΦΩΤΟ)

Sportdog Team
Επίσημο: Ξανά MVP με συντριπτικό ποσοστό ο Γιάννης - "Διέλυσε" ΛεΜπρόν και Χάρντεν! (ΦΩΤΟ)

NBA: Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αναδείχθηκε MVP της κανονικής διάρκειας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, εξέλιξη που ανακοινώθηκε επίσημα από το NBA.

Μάλιστα, ο Έλληνας παίκτης κέρδισε το βραβείο με συντριπτικό ποσοστό σε βάρος των άλλων δύο υποψηφίων, ΛεΜπρόν Τζέιμς και Τζέιμς Χάρντεν.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πήρε 85/101 ψήφους 1ης θέσης και 16 2ης, στη σχετική ψηψοφορία αφού άφησε πίσω του τον Λεμπρόν Τζέιμς με μεγάλη διαφορά (16 1ης θέσης, 84 2ης και 1 3ης). Συνεπώς, ο «Giannis» συγκέντρωσε 962 ψήφους, ενώ ο Τζέιμς 753, με τον Χάρντεν να περιορίζεται στις 352.

Παράλληλα, ο Έλληνας παίκτης έγραψε ιστορία και μπήκε σε ένα κλειστό κλαμπ, στο οποίο βρίσκονταν μόνο δύο θρύλοι του NBA, ο Μάικλ Τζόρνταν και ο Χακίμ Ολάζουον. Και αυτό γιατί έγινε μόλις ο τρίτος παίκτης στην ιστορία της Λίγκας μετά τους δύο προαναφερθέντες, που κερδίζει το βραβείο του MVP και του καλύτερου αμυντικού την ίδια σεζόν.

Ο 26χρονος φόργουορντ είχε 29,5 πόντους, 13,6 ριμπάουντ και 5,6 ασίστ σε μόλις 30' ανά παιχνίδι στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματο, κερδίζοντας επάξια τον τίτλο του κορυφαίου.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags