Facebook Pixel Sportdog.gr | Νίκη Ιτούδη επί του Σφαιρόπουλου με... υπογραφή Τζέιμς - Πήρε το τουρκικό ντέρμπι η Φενέρ (ΒΙΝΤΕΟ)
Μπάσκετ
| 2020-10-08 22:40:00

Νίκη Ιτούδη επί του Σφαιρόπουλου με... υπογραφή Τζέιμς - Πήρε το τουρκικό ντέρμπι η Φενέρ (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Νίκη Ιτούδη επί του Σφαιρόπουλου με... υπογραφή Τζέιμς - Πήρε το τουρκικό ντέρμπι η Φενέρ (ΒΙΝΤΕΟ)

ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Μακάμπι Τελ Αβίβ 76-72

Ο απολαυστικός Μάικ Τζέιμς έκανε... όργια (25 πόντοι σε 30 λεπτά) και η ΤΣΣΚΑ κέρδισε την Μακάμπι (76-72) στο μεγάλο ντέρμπι της Ρωσίας. Σπουδαία εμφάνιση και από τον Ουίλ Κλάιμπερν (19 πόντοι).

Σε ένα πραγματικό ντέρμπι, που είχε τον χαρακτήρα θρίλερ, η ΤΣΣΚΑ κέρδισε την Μακαμπι (76-72) και πέτυχε την πρώτη νίκη της στην Euroleague. Ο Δημήτρης Ιτούδης... χαμογέλασε στον «εμφύλιο» με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο και οι Ρώσοι χρωστούν πολλά στην τεράστια εμφάνιση του Μάικ Τζέιμς (25 πόντοι, 3 ασίστ με 2/4 δίποντα, 4/6 τρίποντα, 9/10 βολές). Από κοντά και ο Ουίλ Κλάιμπερν (19 πόντοι με 2/5 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 9/9 βολές) για την ΤΣΣΚΑ, που αγωνίστηκε χωρίς τους Νίκολα Μιλουτίνοφ, Γιάνις Στρέλνιεκς και Σεμέν Αντόνοφ.

Αντίθετα, η Μακάμπι πλήρωσε κάποιες αμυντικές αδυναμίες στο τέταρτο δεκάλεπτο, καθώς και το γεγονός πως δεν μπόρεσε να σταματήσει τον Τζέιμς. Κατά γενική ομολογία πάντως, οι Ισραηλινοί πραγματοποίησαν καλή εμφάνιση, έχοντας σε πρώτο πλάνο τους Σκότι Ουίλμπεκιν (20 πόντοι, 5 ασίστ, 4 ριμπάουντ), Τάιλερ Ντόρσεϊ (16 πόντοι, 5 ριμπάουντ) και Άντε Ζίζιτς (13 πόντοι, 9 ριμπάουντ).

Ο ρυθμός ήταν ιδιαίτερα χαμηλός στο πρώτο δεκάλεπτο και οι δύο ομάδες εμφανίστηκαν προσεκτικές στο αμυντικό τους κομμάτι, έχοντας κάποιες καλές στιγμές επιθετικά. Η ΤΣΣΚΑ απάντησε στο μικρό ξέσπασμα του Ούιλμπεκιν (5 πόντοι στα πρώτα δύο λεπτά) και με τους Χίλιαρντ - Σενγκέλια να πρωταγωνιστούν, πήρε προβάδισμα πέντε πόντων (20-15) στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.

Το τέμπο παρέμεινε σε χαμηλά επίπεδα και καμία από τις δύο ομάδες δεν έδειξε διάθεση να κυνηγήσει πόντους στον αιφνιδιασμό ή να «τρέξει» τα plays στην επίθεση. Το δίδυμο των -μέχρι πρότινος NBAers- Ζίζιτς και Μπέντερ έδωσε πόντους, ο Ντόρσεϊ βρήκε χώρο και η Μακάμπι έκανε ένα μικρό σερί, για να κλείσει την περίοδο στο επιμέρους 15-11 και στο -1 (31-30).

Το τρίτο δεκάλεπτο είχε την υπογραφή του Μάικ Τζέιμς. Ο Αμερικανός γκαρντ ήταν... ήσυχος στο πρώτο μέρος, όμως μετά την ανάπαυλα ανέλαβε δράση και σκόραρε συνεχώς, κρατώντας την ΤΣΣΚΑ μπροστά στο σκορ, έστω και οριακά (45-44, 30').

Ένα καλάθι του Ζίζιτς έφερε τους δύο συλλόγους στην ίδια αφετηρία (48-48), στις αρχές του τέταρτου δεκαλέπτου. Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου πήρε μάλιστα προβάδισμα (48-52) στο 33ο λεπτό και το παιχνίδι πήρε άμεσα τον χαρακτήρα του θρίλερ. Ο τρομερός Τζέιμς μείωσε στον πόντο (61-62), τρία λεπτά πριν την κόρνα της λήξης, ενώ νέο μακρινό σουτ, αυτή την φορά από τον Κουρμπάνοφ, έφερε ξανά μπροστά τους γηπεδούχους (64-62, 38'). H Μακάμπι δεν βρήκε απαντήσεις, ο απολαυστικός Τζέιμς συνέχισε το... βιολί του και η ΤΣΣΚΑ έφτασε τελικά στη νίκη, που την ανέβασε στο 1-1, μαζί με την Μακάμπι.

Δεκάλεπτα: 20-15, 31-30, 45-44, 76-72

Δείτε εδώ τα στατιστικά της αναμέτρησης.

Αναντολού Εφές - Φενέρμπαχτσε 71-80

Η Φενέρμπαχτσε ήταν πιο διαβασμένη και ψύχραιμη για 40' και πήρε μεγάλο διπλό στην έδρα της Αναντολού Εφές (80-71). Νάντο ντε Κολό και Λορένζο Μπράουν ξεχώρισαν για τους νικητές, δεν «βλεπόταν» ο Βασίλιε Μίσιτς!

Εντελώς αντίθετες είναι οι πορείες των δύο τουρκικών ομάδων στην αρχή της Euroleague. Η Εφές, που θεωρείται ένα από τα φαβορί για τον τίτλο, έχει ρεκόρ 0-2 (δύο εντός έδρας ήττες) και «πληγώνεται» από την απουσία του Σέιν Λάρκιν. Από την άλλη, η Φενέρ του Ιγκόρ Κοκόσκοφ έχει κάνει το 2/2, εκμεταλλευόμενη πλήρως τα «όπλα» που διαθέτει.

Στο ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής ο Νάντο ντε Κολό (20π., 7ρ., 4ασ., 3κλ.) και ο Λορένζο Μπράουν (17π., 3ασ.) έκαναν τη... δουλειά για τους φιλοξενούμενους, την ώρα που ο Βασίλιε Μίσιτς ήταν σκιά του εαυτού του. Η κάκιστη εμφάνιση του Σέρβου γκαρντ (3/14 σουτ και 3 λάθη) στοίχισε στην ομάδα του Εργκίν Αταμάν, που έχει... μπλέξει από νωρίς. Πρώτος σκόρερ των ηττημένων ήταν ο Κρούνοσλαβ Σιμόν (24π.).

Στο ξεκίνημα η Φενέρ μπήκε «ζεστή» (5-10 στο 4'), αλλά ο εκπληκτικός Κρούνοσλαβ Σιμόν άλλαξε την κατάσταση. Με 10 πόντους χωρίς να χάσει σουτ και μια... τάπα στον Γιαν Βέσελι ο Κροάτης φόργουορντ οδήγησε τους γηπεδούχους στο +7 του δεκαλέπτου (23-16).

Στη δεύτερη περίοδο, όμως, το ματς ήταν... υπόθεση για έναν: την ομάδα του Ιγκόρ Κοκόσκοφ. Με ένα 9-0 σερί οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν την τρίποντη αστοχία των παικτών του Εργκίν Ατμάμαν και πέρασαν μπροστά (23-25 στο 14'), για να εδραιώσουν την υπεροχή τους μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου (35-42). Στο 20' η Εφές είχε 4/16 τρίποντα και τον Μίσιτς να μετράει 2/9 σουτ. Αντιθέτως, ο Νάντο ντε Κολό είχε 11 πόντους, 5 ριμπάουντ και 3 ασίστ ήδη.

Η απουσία του Σέιν Λάρκιν ήταν ολοφάνερη στην επανάληψη, με το σύνολο του Αταμάν να... κολλά πολλές φορές επιθετικά (41-49 στο 25'), λόγω του κακού βραδιού του Σέρβου γκαρντ. Όμως, ένα μικρό «ξέσπασμα» των Μπομπουά - Σιμόν και η αμυντική βελτίωση των γηπεδούχων έδωσε νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση (51-50 στο 28'). Στο τελευταίο δίλεπτο της περιόδου τα τρίποντα των Τζάρελ Έντι, Μπόμπι Ντίξον και Λορένζο Μπράουν (νέο 9-0) έδωσαν ξανά το προβάδισμα στο -θεωρητικά- αουτσάιντερ της αναμέτρησης (54-61 στο 30'). Παράλληλα, ο Μίσιτς συνέχιζε να τα... σπάει με 2/5 δίποντα, 1/9 τρίποντα και 0/1 βολή.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο ίδιος έκανε και δυο λάθη στα πρώτα λεπτά της τελευταίας περιόδου και ο Τούρκος προπονητής τον τράβηξε στον πάγκο. Ωστόσο, η Φενέρ είχε «μπλοκάρει» επιθετικά και η Εφές επέστρεψε ξανά με «ανάσες» από τον Τζέιμς Άντερσον (62-63 στο 35'). Σε εκείνο το σημείο οι φιλοξενούμενοι βρήκαν σκορ με... παράδοξο τρόπο: τρίποντο του Μπράουν και βολές του Βέσελι (62-68) και ανέκαμψαν πλήρως (64-72 στο 37'). Ο Αταμάν επανέφερε τον Μίσιτς και ένα νέο λάθος στην επίθεση της Εφές οδήγησε στο +10 της Φενέρ (λέι απ του Ντε Κολό), που «καθάρισε» το ματς (71-80 τελικό).

Τα Δεκάλεπτα: 23-16, 35-42, 54-61, 71-80.

Δείτε εδώ τα στατιστικά της αναμέτρησης.

ΠΗΓΗ: sdna.gr

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags