Facebook Pixel Sportdog.gr | Η πρώτη... βόμβα της χρονιάς στη Euroleague - Η Βαλένθια διέλυσε τη Ρεάλ μέσα στη Μαδρίτη! (ΒΙΝΤΕΟ)
Μπάσκετ
| 2020-10-08 23:56:00

Η πρώτη... βόμβα της χρονιάς στη Euroleague - Η Βαλένθια διέλυσε τη Ρεάλ μέσα στη Μαδρίτη! (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Η πρώτη... βόμβα της χρονιάς στη Euroleague - Η Βαλένθια διέλυσε τη Ρεάλ μέσα στη Μαδρίτη! (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Βαλένθια έκανε εμφατικά το 2/2 στην Euroleague «διαλύοντας» εκτός έδρας το «φάντασμα» της Ρεάλ, με 77-93. Τεράστια εμφάνιση του Μπόγιαν Ντούμπλιεβις για τους νικητές.

Ο Μαυροβούνιος σέντερ ήταν ο απόλυτος MVP, αφού σημείωσε 24 πόντους (1/3 τριπ., 6/9 διπ., 4/4 βόλες) και οδήγησε εκ του ασφαλούς την ομάδα του σε μία σπουδαία νίκη. Από κοντά ήταν τόσο ο Τόμπι με 14 πόντους, όσο και ο Καλίνιτς, ο οποίος από πολύ νωρίς είχε 10 πόντους.

Για τους ηττημένους, ο Καμπάτσο και ο Ταβάρες ξέφυγαν από την γενική μετριότητα. Ο Αργεντίνος γκαρντ πέτυχε 14 πόντους, ενώ ο δεύτερος σταμάτησε στους 15 πόντους και τα 7 ριμπάουντ. Διψήφιοι ήταν οι Ρούντι Φερνάντεθ και Τρέι Τόμπκινς με 12 πόντους αμφότεροι.

Το παιχνίδι ήταν πολύ ισορροπημένο στα πρώτα λεπτά, οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντο, με την Ρεάλ να διατηρεί μια βραχεία κεφαλή. Οι Μαδριλένοι έφθασαν δύο φορές στην πρώτη περίοδο να προηγούνται με πέντε πόντους (12-7 στο 4’ και 19-14 στο 8’) με τον Καμπάτσο να ολοκληρώνει το δεκάλεπτο με 8 πόντους.

Οι παίκτες του Πάμπλο Λάσο μπήκαν με φόρα στο δεύτερο δεκάλεπτο και έφθασαν την διαφορά στους επτά πόντους στο 13ο λεπτό (29-22). Από κει και πέρα, όμως άλλαξαν τα πάντα. Η Βαλένθια έτρεξε ένα σερί 15-3 και προηγήθηκε 32-37, διαφορά την οποία διατήρησε μέχρι και την ανάπαυλα (39-44), χάρη στον Ντούμπλιεβιτς, ο οποίος είχε 14 πόντους στο ημίχρονο.

Ο Μαυροβούνιος σέντερ μπήκε με φόρα στο δεύτερο μέρος και με την βοήθεια του Κλέμεν Πρέπελιτς έδωσαν διψήφια διαφορά στις «νυχτερίδες». Το προβάδισμα της Βαλένθια έφθασε και τους 17 πόντους δύο φορές, λίγο πριν το φινάλε της περιόδου, ωστόσο η Ρέαλ βρήκε πόντους από την γραμμή των ελευθέρων βολών και το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου βρήκε τις δύο ομάδες στο 53-68.

Στην τελευταία περίοδο δεν άλλαξε. Από τη μία πλευρά η ψυχολογία ήταν στα τάρταρα και από την άλλη στα ύψη. Η Βαλένθια έκανε ότι ήθελε και διατηρούσε την διαφορά πάνω από τους 20 πόντους. Η Ρέαλ απλά μείωσε στο τέλος σε 77-93.

Τα δεκάλεπτα: 19-17, 39-44, 53-68, 77-93.

ΠΗΓΗ: sdna.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags