Facebook Pixel Euroleague: Τρίτο σερί διπλό η Ζαλγκίρις, 75-69 τον Ερυθρό Αστέρα (ΒΙΝΤΕΟ)
Μπάσκετ
| 2020-10-13 22:44:00

Τρελαίνει κόσμο η Ζαλγκίρις - Τρίτο σερί διπλό στη Euroleague - Μαγικό ξεκίνημα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Τρελαίνει κόσμο η Ζαλγκίρις - Τρίτο σερί διπλό στη Euroleague - Μαγικό ξεκίνημα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Το... τρένο της Ζαλγκίρις μετά το ΣΕΦ και την Μόσχα πέρασε και από το Βελιγράδι. Η ομάδα του Μάρτιν Σίλερ νίκησε εκτός έδρας τον Ερυθρό Αστέρα με 75-69 και έκανε το 3-0.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Λούκας Λεκαβίτσιους με 16 πόντους. Ο άλλοτε γκαρντ του Παναθηναϊκού είχε 4/4 δίποντα και 2/3 τρίποντα. Ο Τζόφρι Λοβέρν, ο οποίος επέστρεψε μετά την περιπέτειά με τον κορωνοϊό, πέτυχε 12 πόντους και μάζεψε 7 ριμπάουντ. Πολύ καλή παρουσία είχε και το μεγάλο ταλέντο του Λιθουανικού μπάσκετ, Ρόκας Γιοκουμπάιτις. Ο 19χρονος γκαρντ είχε 9 πόντους, 6 ριμπάουντ και 5 ασίστ.

Ο Τζόρνταν Λόιντ για ακόμη μία φορά ήταν ο κορυφαίος για την ομάδα του Σάσα Ομπράντοβιτς. Ο πρωταθλητής στο NBA το 2019 με τους Τορόντο Ράπτορς πέτυχε 19 πόντους. 11 πόντους σημείωσε ο Ντέγιαν Νταβίντοβατς, όλους στο δεύτερο μέρος, ενώ 9, με 3 ριμπάουντ και 3 ασίστ είχε ο μέχρι πρότινος γκαρντ του Προμηθέα, Λάνγκστον Χολ.

Ο Ερυθρός Αστέρας ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι, αφού στο 5ο λεπτό κατάφερε να προηγείται με 11-4, με 5 πόντους του Τζόρνταν Λόιντ. Το τάιμ άουτ που κάλεσε ο Μάρτιν Σίλερ σ' εκείνο το σημείο αφύπνισε τους παίκτες του, οι οποίοι πέρασαν μπροστά με 14-15 στο 8' για να κλείσει στο δεκάλεπτο στην ισοπαλία (19-19).

Οι γηπεδούχοι πάλι μπήκαν πιο καλά στην δεύτερη περίοδο και διατηρούσαν ένα βραχύ προβάδισμα στα πρώτα τρία λεπτά. Ωστόσο οι φιλοξενούμενοι βρήκαν ενέργεια μέσω της άμυνας και με τον Τζοφρί Λοβέρν να επιστρέφει δριμύτερος, «έτρεξαν» ένα σερί 14-4 και πήγαν μπροστά στην ανάπαυλα με 39-33.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τρίποντο του Νάιτζελ Χέιζ, όμως ο Ερυθρός Αστέρας πέτυχε έντεκα συνεχόμενους πόντους, 9 από αυτούς ο Ντέγιαν Νταβίντοβατς και πήραν ξανά το προβάδισμα με 44-42 στο 24'. Από το σημείο αυτό και έπειτα καμία ομάδα δεν πήρε προβάδισμα μεγάλυτερο των δύο πόντων και το δεκάλεπτο έκλεισε στο 60-62 με δίποντο εκτός ισορροπίας από τον Όγκουστιν Ρούμπιτ.

Στην τελευταία περίοδο τα καλάθια έμπαιναν με το... σταγονόμετρο και αυτό το εκμεταλλεύτηκε η Ζαλγκίρις, η οποία για αρκετή ώρα διατηρούσε προβάδισμα επτά πόντων.

Τα δεκάλεπτα: 19-19, 33-39, 60-62, 69-75.

Δείτε εδώ την στατιστική απεικόνιση του αγώνα

ΠΗΓΗ: sdna.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags