Facebook Pixel Sportdog.gr | Μέγα κάζο για Φενέρμπαχτσε - Έχασε διαφορά 21 πόντων και ηττήθηκε από τη Μπάγερν! (ΒΙΝΤΕΟ)
Μπάσκετ
| 2020-10-16 23:56:00

Μέγα κάζο για Φενέρμπαχτσε - Έχασε διαφορά 21 πόντων και ηττήθηκε από τη Μπάγερν! (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Μέγα κάζο για Φενέρμπαχτσε - Έχασε διαφορά 21 πόντων και ηττήθηκε από τη Μπάγερν! (ΒΙΝΤΕΟ)

Μετά από ένα πρώτο ημίχρονο που μέσα στο παρκέ υπήρχε μόνο η Φενέρ και βρέθηκε να προηγείται με 21 πόντους, η Μπάγερν επέστρεψε, «ψαλίδισε» σταδιακά τη διαφορά και με τους Λούσιτς και Ρέινολντς πρωταγωνιστές, πήρε μια σπουδαία νίκη μέσα στην Τουρκία με 71-75 μετά από ένα ματς... θρίλερ.

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε η αναμέτρηση με την Μπάγερν για τη Φενέρ που στο πρώτο ημίχρονο βρέθηκε να προηγείται και με 21 πόντους και ήταν η απόλυτη κυρίαρχος του παιχνιδιού. Οι φιλοξενούμενοι όμως είχαν άλλα σχέδια και με τους Ρέινολντς (17 π., 8 ριμπ.) και Λούσιτς (18 π., 5 ριμπ.) μείωσαν σταδιακά τη διαφορά και στο τέλος έχοντας πιο καθαρό μυαλό πήραν μια σπουδαία νίκη με ανατροπή μέσα στην Τουρκία με 71-75.

Από τη Φενέρ εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησαν οι Γιαν Βέσελι (25 π., 8 ριμπ.) και Νάντο Ντε Κολό ( 18 π., 7 ασ.), ενώ αντίθετα «μοιραίος» ήταν ο Λορέντζο Μπράουν που στο τέλος ένα δικό του λάθος αλλά και ένα αντιαθλητικό φάουλ λόγω... νεύρων, «κλείδωσαν» ουσιαστικά την νίκη της Μπάγερν.

Στο πρώτο δεκάλεπτο υπήρχε μόνο μια ομάδα στο παρκέ, η Φενέρ. Οι Τούρκοι έχοντας εκπληκτικά ποσοστά ευστοχίας (7/10 διπ, 3/4 τριπ., 5/6 β.) και όντας κυρίαρχοι σε ριμπάουντ (9) και δημιουργία (10 ασίστ), βρισκόταν μπροστά στο σκορ καθ΄ όλη τη διάρκεια της περιόδου. Η Μπάγερν από την άλλη ήταν σαν... χαμένη, έχοντας αρκετά λάθη και πολλές άστοχες προσπάθειες, ενώ στην άμυνα τα βρήκαν... σκούρα, με αποτέλεσμα το πρώτο δεκάλεπτο να λήξει 28-9.

Στην αρχή του δευτέρου δεκαλέπτου η γερμανική ομάδα φάνηκε να βγάζει αντίδραση με τους Ρέινολντς και Νέντοβιτς μειώνοντας στους 15 (31-14), όμως στη συνέχεια η Φενέρ επανήλθε και με τον Βέσελι να γίνεται διψήφιος αύξησε και πάλι τη διαφορά στους 21 (37-16). Μέχρι την ανάπαυλα και με τους Ντε Κολό και Βέσελι να είναι ασταμάτητοι, οι γηπεδούχοι δεν αντιμετώπισαν το παραμικρό πρόβλημα και πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ να βρίσκεται στο 45 – 25 , με τις ασίστ (16) και τα ριμπάουντ (21) να είναι το «κλειδί» της απόλυτης υπεροχής τους.

Με τους Ρέινολντς, Λούσιτς και Νέντοβιτς η Μπάγερν πέρασε στην αντεπίθεση στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και με ένα επιμέρους σκορ 9-19 έριξε τη διαφορά σε μονοψήφιο νούμερο μετά από πολύ ώρα (52-43). Το μαρκάρισμα του Ρέινολντς δυσκόλεψε την Φενέρ με αποτέλεσμα μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου η Μπάγερν να κρατάει τη διαφορά κοντά στους 10 πόντους (από τους 21 που είχε φτάσει) και να έχει μπει και πάλι στο παιχνίδι (58-48).

Με 7 συνεχόμενους πόντους του Ρέινολντς που διάβαζε σωστά το παιχνίδι, οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στους πέντε (60-55) στο ξεκίνημα του τελευταίου δεκαλέπτου. Η Μπάγερν συνέχισε να κυριαρχεί και με δύο μεγάλα σουτ που βρήκε από τους Ουέιλερ – Μπαμπ και Λούσιτς, αλλά και με εκπληκτική άμυνα που κράτησε τη Φενέρ στους 5 πόντους, πέρασε για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ με 63-65, στα μισά της τελευταίας περιόδου. Οι Τούρκοι έβαζαν πόντους με το... σταγονόμετρο, με τον Βέσελι να προσπαθεί να ξαναδώσει το προβάδισμα στην ομάδα του, ενώ οι Γερμανοί από την άλλη ήταν απόλυτα συγκεντρωμένοι σε άμυνα και επίθεση. Ο Βάσελι έφερε το ματς στα ίσα (68-68) φτάνοντας παράλληλα τους 25 πόντους, όμως ο Λορέντζο Μπράουν με ένα λάθος και ένα αντιαθλητικό φάουλ στη συνέχεια έδωσε την ευκαιρία στη Μπάγερν να προηγηθεί και πάλι με τρεις. Ένα χαμένο αμυντικό ριμπάουντ στα 11΄΄ ήταν αυτό που έδωσε αέρα πέντε πόντων στους φιλοξενούμενους, με τον Βέσελι να μειώνει από τα 6.75 , όμως ο Λούσιτς δεν άστοχησε από τη γραμμή των βολών και χάρισε μια μεγάλη νίκη στη Μπάγερν με 71-75.

Τα δεκάλεπτα: 28-9, 45-25, 58-48, 71-75

Δείτε τα στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ.

ΠΗΓΗ: sdna,gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags