Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Έτσι θέλει να "χτυπήσει" τη Φενέρ ο Βόβορας
Μπάσκετ
| 2020-10-21 17:23:00

Έτσι θέλει να "χτυπήσει" τη Φενέρ ο Βόβορας - Τα... κλειδιά της νίκης - Αυτό πρέπει να βελτιώσει ο ΠΑΟ

Sportdog Team
Έτσι θέλει να "χτυπήσει" τη Φενέρ ο Βόβορας - Τα... κλειδιά της νίκης - Αυτό πρέπει να βελτιώσει ο ΠΑΟ

Παναθηναϊκός: Στη Media Day του Τριφυλλιού, ο Γιώργος Βόβορας μίλησε για το αυριανό παιχνίδι κόντρα στη Φενέρμπαχτσε για τη Euroleague.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού εξήρε το επιθετικό ταλέντο της τουρκικής ομάδας και τόνισε μεταξύ άλλων ότι η ομάδα του πρέπει να παίξει δυνατή άμυνα και να...αντιγράψει την Μπάγερν και τον τρόπο που η γερμανική ομάδα νίκησε τη Φενέρ.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

- Για τις ιδιαιτερότητες της περιόδου και την αναμέτρηση με τη Φενέρ: «Έχει ειπωθεί από πολύ κόσμο πως ιδιαίτερα η φετινή σεζόν για πολλούς λόγους είναι ιδιαίτερη. Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι και να προσαρμοστούμε. Είναι ιδιαίτερες οι συνθήκες, αλλάζουμε συνέχεια δημιουργούς και σχήματα. Ποτέ δεν ψάχνουμε δικαιολογίες. Έχουμε παιδιά που θα είναι έτοιμα. Πρέπει να είμαστε πιστοί στο πλάνο μας, πρέπει να παίξουμε με μεγάλη ένταση για 40 λεπτά. Οι δύο γκαρντ της δίνουν 10 ασίστ. Πρέπει να παίξουμε εξαιρετική άμυνα και μετά να πάμε στην ενέργεια».

- Για τις δυνατότητες της Φενέρμπαχτσε: «Έχει εξαιρετικό ταλέντο, ειδικά με τους Ντε Κολό και Μπράουν. Δημιουργούν καταστάσεις και βάζουν τον Βέσελι και τον Έντι μέσα στο παιχνίδι. Αυτοί οι τέσσερις έχουν το κυρίαρχο κομμάτι. Η Μπάγερν είναι το παράδειγμα, με την εμφάνισή της στο δεύτερο μέρος. Με άμυνα, με deflections, με αιφνιδιασμούς. Αυτό κάναμε κι εμείς σε ένα κομμάτι στη Βαρκελώνη. Αυτό θέλουμε να κάνουμε και στην έδρα μας, αν και δεν υπάρχει εντός κι εκτός έδρας στη φετινή Ευρωλίγκα. Πρέπει να είσαι έτοιμος πνευματικά».

- Για το παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα και το τι κρατάει: «Είχαμε καλύτερη αντιμετώπιση μέσα στη ρακέτα, τους περιορίσαμε με διάφορα σχήματα. Το κρατάμε και χτίζουμε σε αυτό, με την ενέργειά μας».

- Για την αλλαγή του πρωτοκόλλου στην Ευρωλίγκα: «Είναι μία θετική εξέλιξη, κανείς δεν θέλει να κρίνεται ένα ματς στα χαρτιά. Το έχει πει και η ομάδα από την πρώτη στιγμή. Είναι μια σωστή αλλαγή, τη βλέπουμε όλοι θετικά. Είχαμε και ένα μίτινγκ οι προπονητές. Είπαμε πως θα έχουμε μια περίεργη σεζόν, όχι άδικη. Πρέπει να προσαρμοστούμε. Όλοι θα αδικηθούν με τη σειρά τους. Πρέπει να έχουμε τη χαρά να παίξουμε, δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Όλες οι πλευρές κάνουν θυσίες για να περάσει αυτή η δύσκολη περίοδος. Ήταν άχαρο το άδειο ΟΑΚΑ την προηγούμενη αγωνιστική, θέλουμε τον κόσμο μας. Αλλά, δεν είναι εύκολο. Ελπίζω να τον έχουμε σύντομα κοντά μας».

- Για το πώς δίνει κίνητρο ο προπονητής στους παίκτες σε άδεια γήπεδα: «Η φετινή σεζόν είναι 50-50. Όλα αυτά τα χρόνια έχοντας ζήσει το ΟΑΚΑ, βλέπω πως όλοι είναι έτοιμοι. Η μεγάλη διαφορά της έδρας είναι το μομέντουμ. Εκεί σου δίνει ώθηση η έδρα, να έχεις μεγαλύτερη διάρκεια. Αυτές τις λεπτομέρειες σου δίνει η έδρα, αυτό ισχύει σε όλες τις ομάδες. Γι' αυτό και πρέπει να είμαστε πιο σκληροί πνευματικά και να παλεύουμε σε κάθε κατοχή».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags