Facebook Pixel Ολυμπιακός - Γιώργος Μπαρτζώκας: Ξεκάθαρος Μπαρτζώκας για Μπάγερν: "Είμασταν υπερόπτες, δεν δικαιολογείται να..." - Τι είπε για Εφές
Μπάσκετ
| 2020-10-29 17:50:00

Ξεκάθαρος Μπαρτζώκας για Μπάγερν: "Είμασταν υπερόπτες, δεν δικαιολογείται να..." - Τι είπε για Εφές

Sportdog Team
Ξεκάθαρος Μπαρτζώκας για Μπάγερν: "Είμασταν υπερόπτες, δεν δικαιολογείται να..." - Τι είπε για Εφές

Ολυμπιακός - Γιώργος Μπαρτζώκας: Με στόχο να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα, μετά το «στραβοπάτημα» στο Μόναχο απέναντι στην Μπάγερν, ο Ολυμπιακός υποδέχεται αύριο (30/10, 21:00) την Αναντολού Εφές, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας.

«Η Εφές δεν παύει να είναι η ίδια ομάδα με πέρυσι, αν υποθέσουμε πως θα είναι και ο Λάρκιν στην σύνθεση. Είναι μια ομάδα που έχει τον ίδιο προπονητή και ακριβώς τους ίδιους παίκτες. Επίσης,  δεν πρέπει να ξεχνάμε πως είναι μια ομάδα που κυριάρχησε πέρυσι, ήταν πρώτη. Είναι ένα πολύ απαιτητικό παιχνίδι για εμάς το αυριανό. Θα πρέπει να είμαστε καλοί σε πολλούς τομείς του αγώνα για να κερδίσουμε», σχολίασε ο προπονητής των «ερυθρολεύκων», Γιώργος Μπαρτζώκας.

Ερωτηθείς για το αν έχει διαπιστώσει πως όντως για τον Ολυμπιακό αποτελεί παράγοντα που επηρεάζει το αποτέλεσμα η απουσία ή μη του φίλαθλου κόσμου, απάντησε: «Επιμένω στην άποψη ότι η έλλειψη κόσμου δημιουργεί νέα δεδομένα, νέες συνθήκες, που συνήθως ευνοούν τους φιλοξενούμενους. Νομίζω ότι κάποιοι δημοσιογράφοι έχουν κάνει αναλύσεις με βάση τα νούμερα, ότι ήταν πολύ διαφορετική η περσυνή χρονιά σε αυτό το χρονικό σημείο για τις γηπεδούχες ομάδες. Βάσει στατιστικής και αριθμών αποδεικνύεται αυτό που πιστεύω. Σε τελευταία ανάλυση, όμως, για εμένα το θέμα είναι να ασχοληθούμε με το μπάσκετ, γιατί όσο ασχολούμαστε με τον Covid, τον κόσμο ή οτιδήποτε άλλο χάνουμε την ουσία. Και η ουσία είναι πως είναι ένα παιχνίδι μέσα στις τέσσερις γραμμές, όπου πρέπει να είμαστε καλοί. Όπως είπα και πριν είναι πολύ απαιτητικός αγώνας, γιατί πρόκειται για μια ομάδα που το βασικό της χαρακτηριστικό είναι ότι παίζει με πολλούς δημιουργούς και εκτελεστές στην 5άδα. Αυτό που είχε και πέρυσι είναι ότι στο 1, 2 και 3 είχε τρεις διαφορετικούς παίκτες να παίξουν "pick 'n' roll" ή με την ίδια ικανότητα και να εκτελέσουν και να δημιουργήσουν. Αυτό τους έκανα εξαιρετικά δυσκολοκατάβλητους».

Αναφερόμενος στην αναμέτρηση με την Μπάγερν στο Μόναχο, είπε: «Είναι ξεκάθαρο πως με εισαγωγικά ή χωρίς ήμασταν υπερόπτες στο παιχνίδι με την Μπάγερν. Είχαμε κάνει τρεις συνεχόμενες νίκες και ήμασταν σαν κακομαθημένοι. Σε φάσεις που κατά τη γνώμη μου κρίνουν ένα παιχνίδι, οι διεκδικούμενες μπάλες που καθορίζουν τη μορφή ενός παιχνιδιού πήγαν στα χέρια της αντιπάλου μας. Εμείς υστερήσαμε, δεν έπρεπε να είμαστε έτσι και για αυτό τελικά χάσαμε. Παρότι χάσαμε σε λίγες κατοχές το παιχνίδι. Δεν δικαιολογείσαι να μην είσαι έτοιμος τακτικά σε έναν αγώνα, ειδικά όταν έχεις μια εβδομάδα να προετοιμαστείς για αυτό. Δεν δικαιολογείσαι να εκπλήσσεσαι από πράγματα που συμβαίνουν, γιατί έχεις όλη την πληροφορία που θέλεις. Αυτό που πρέπει κάθε φορά είναι να είσαι συγκεντρωμένος και να παίζεις με μεγάλη ένταση, αν δεν παίζεις με μεγάλη ένταση και αθλητικότητα στην Ευρωλίγκα χάνεις, αυτό είναι ξεκάθαρο. Η Ευρωλίγκα δεν είναι η λίγκα του ταλέντου, κατά τη γνώμη μου. Οι ομάδες που παίζουν με μεγάλη ένταση τελικά έχουν μεγάλη προοπτική στο να κερδίσουν».

Όταν κλήθηκε να απαντήσει γιατί οι παίκτες του είχαν αυτή την αντιμετώπιση, παρότι η Μπάγερν είχε ήδη δώσει εξαιρετικά δείγματα γραφής, τόνισε πως: «Συχνά αυτό δεν εξηγείται... Πολλές φορές, ανθρώπινα το λέω, κάποιοι πιστεύουν πως επειδή κερδίσαμε τον Παναθηναϊκό έξω και δύο πολύ δυνατές ομάδες όπως το Μιλάνο και την Μακάμπι εντός, πως πάνω κάτω το παιχνίδι θα το φέρουμε εκεί που θέλουμε. Και ξαφνικά βλέπουμε πως αντιμετωπίζουμε δυσκολίες, γιατί όλα τα ματς στην Ευρωλίγκα είναι δύσκολα. Δείτε τα αποτελέσματα όλων των ομάδων. Όλοι μας χρειαζόμαστε, προπονητές και παίκτες, να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα. Υπάρχουν λιγότερα παιχνίδια, οι περισσότερες ομάδες δεν παίζουν στο τοπικό πρωτάθλημα και ίσως με το lockdown που αναμένεται να γίνει σε κάποιες χώρες να έχουν ακόμη λιγότερα παιχνίδια... Αρχίζει και μπαίνει η κουβέντα αν πρέπει να έχουμε ρυθμό. Για εμένα, όμως, δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Όταν μπαίνουμε να παίξουμε πρέπει να παλεύουμε σε κάθε κατοχή. Αν χάσουμε, κάνοντάς το αυτό, είναι άλλο θέμα. Δεν γίνεται, όμως, να μην παλεύουμε κάθε κατοχή».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags