Facebook Pixel Tρέλα για τον νέο Φώτση! "Θα κάνει μεγάλη καριέρα" - Τον βλέπουν στο NBA - Πάει στον Ολυμπιακό;
Μπάσκετ
NBA
| 2020-11-08 13:45:00

Tρέλα για τον νέο Φώτση! "Θα κάνει μεγάλη καριέρα" - Τον βλέπουν στο NBA - Πάει στον Ολυμπιακό;

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Tρέλα για τον νέο Φώτση! "Θα κάνει μεγάλη καριέρα" - Τον βλέπουν στο NBA - Πάει στον Ολυμπιακό;

"Είναι ένα από τα μεγαλύτερα πρότζεκτ όχι μόνο του Προμηθέα αλλά και ολόκληρου του ελληνικού μπάσκετ, γιατί είναι σε μία ομάδα που του έχει δώσει χρόνο και δουλεύει πάνω σε αυτόν. Δεν είναι Ολυμπιακός ή Παναθηναϊκός που ο ανταγωνισμός απαιτεί έτοιμες λύσεις". Αυτά τα λόγια ανήκουν στον συνάδελφο Ηλία Μάτσα, ο οποίος τον Ιούνιο του 2020 είχε αναλύσει μιλώντας στο sportdog, το προφίλ του Λευτέρη Μαντζούκα.

Ρεκόρ καριέρας

Από τότε το άστρο του 17χρονου φόργουορντ συνεχίζει να παραμένει αστραφτερό και να μεγαλώνει. Το βράδυ της Τετάρτης (4/11/20) μάλιστα σημείωσε ρεκόρ καριέρας στην αναμέτρηση του Προμηθέα με τη Γκραν Κανάρια για το EuroCup, στην οποία η εμφάνιση του ήταν εντυπωσιακή. Η ολοκλήρωση του παιχνιδιού τον βρήκε να συγκεντρώνει 24 πόντους, με 3/4 δίποντα, 6/6 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα και 2 λάθη σε 32:45.

Ο προπονητής του, Μάκης Γιατράς, τον θεωρεί εδώ και καιρό ως το μεγαλύτερο ταλέντο στην Ευρώπη και πιστεύει ότι θα παίξει σε πολύ μεγάλο επίπεδο, γιατί εκτός από τα σωματομετρικά του (είναι 2,09) διαθέτει προσωπικότητα και χαρακτήρα.

Ένας νέος Φώτσης

Την καλύτερη άποψη για τον Μαντζούκα εξέφρασε μιλώντας στο sportdog ο Νίκος Λινάρδος. «Είναι ένα παιδί που τον γνώρισα στο περσινό πρωτάθλημα, στο Πανελλήνιο Παίδων. Έχει μεγάλη έφεση στην επίθεση. Πήγαινε σε όλες τις φάσεις. Βέβαια στην παιδική ομάδα δεν είχε το κομμάτι το να βγαίνει έξω και να σουτάρει τόσο πολύ, όπως το κάνει τώρα στην ανδρική ομάδα. Ήταν περισσότερο inside παίκτης. Το χαρακτηριστικό του ήταν, ότι είχε αισθητά πολύ καλή τεχνική στο σουτ, κάτι που είναι πολύ σημαντικό. Γιατί όπως είδατε, για να μπορέσει να καθιερωθεί στην Α1 και να παίξει σε ομάδα όπως ο Προμηθέας έπρεπε να βελτιώσει το σουτ του. Παίζει πλέον και με πρόσωπο στο καλάθι. Είναι ένα παιδί που έχει θράσος, κάτι που είναι εξίσου σημαντικό για παίκτη νεαρής ηλικίας. Δεν θα διστάσει να πάρει την προσπάθεια», αναφέρει ο Έλληνας τεχνικός, ο οποίος έχει βαθιά εμπειρία από Υποδομές.

Σύμφωνα με τον κόουτς ο μικρός θυμίζει έναν παίκτη που αποτέλεσε (και αυτός) σημαία στον Παναθηναϊκό. «Έχει ένα στυλ καινούργιου Αντώνη Φώτση. Είναι όμως πιο δυνατός από τον Αντώνη. Έχει όλα τα χαρακτηριστικά για να γίνει ένα σύγχρονο 4άρι του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Απλώς πρέπει να βελτιώσει την ταχύτητα και σίγουρα την άμυνά του. Για να παίξει σε μεγαλύτερο επίπεδο θα πρέπει να παίξει και άμυνα. Παίρνει όμως αυτό που του αναλογεί», υποστηρίζει.  

Έχει τα φόντα να πρωταγωνιστήσει

Ο μπασκετάνθρωπος στέκεται πολύ στην εμπιστοσύνη που του δείχνει ο σύλλογος των Πατρών. «Ο Προμηθέας εκμεταλλεύεται την παρουσία ενός παίκτη, ο οποίος παρότι είναι μικρός έχει όλα τα φόντα να πρωταγωνιστήσει. Αρκεί να κρατήσει χαμηλούς τόνους και να είναι προσγειωμένος. Η οικογένειά του τον στηρίζει. Όλος ο οργανισμός του Προμηθέα πιστεύει σε αυτόν. Ο κ. Γιατράς έκανε αυτό που θα έκανε οποιοσδήποτε Έλληνας προπονητής, εμπιστεύτηκε ένα δικό του παιδί και τον έβαλε να πέσει στα βαθιά. Η εμφάνιση απέναντι στη Γκραν Κανάρια ήταν το επιστέγασμα της προόδου του. Ανεξάρτητα αν ηττήθηκε ο Προμηθέας, έχασε από μία ομάδα που ήταν καλύτερη. Αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Ο Λευτέρης είναι σε καλό δρόμο και θα πάρει αυτό που του αξίζει», επισημαίνει.

Ο Μαντζούκας, ο οποίος έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον των Αιωνίων και φέρεται πως είναι κλεισμένος από τον Ολυμπιακό προέχεται από την πρότυπη Ακαδημία “Νους” του συλλόγου των Πατρών. Ήταν πρωταγωνιστής σε παιδικά και εφηβικά πρωταθλήματα. Παρότι ήταν το ψηλότερο απ' όλα τα άλλα παιδιά, δουλεύτηκε από μικρός ως γκαρντ. Οι πληροφορίες αναφέρουν, ότι τον παρακολουθούν ομάδες NBA (όπως οι Πέισερς), καθώς με τα χαρακτηριστικά που διαθέτει πληρεί όλες τις προϋποθέσεις για να γίνει ένα από τα σύγχρονα γκαρντ που τα δουλεύουν από τις θέσεις 1 έως 4.

«Δεν είναι τυχαίο, ότι το καλοκαίρι ακούστηκε, ότι θα επενδύσει πάνω του ο Ολυμπιακός ή κάποια άλλη μεγάλη ομάδα. Για μένα η καλύτερη λύση ήταν, ότι έμεινε στον Προμηθέα. Γιατί παίρνει αγωνιστικά λεπτά. Έχει τη δυνατότητα να παίξει και το δικαιούται, για να χτίσει μία λαμπρή καριέρα», καταλήγει ο Νίκος Λινάρδος.

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags