Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Θα ασχοληθούν με την περίπτωση του Τσοχώνη;
| 2020-11-14 10:00:00

Ιδού ο νέος Καλάθης! Κάνει "όργια" στην Αμερική - Θυμίζει... Τσίλντρες - Έρχεται Ελλάδα; (ΒΙΝΤΕΟ)

του Pick n' Scroll
Ιδού ο νέος Καλάθης! Κάνει "όργια" στην Αμερική - Θυμίζει... Τσίλντρες - Έρχεται Ελλάδα; (ΒΙΝΤΕΟ)

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Οι Ελληνες παίκτες υψηλού επιπέδου δεν είναι πλέον πολλοί. Οι λόγοι που υπάρχει αυτό το φαινόμενο είναι γνωστοί και κουράζει η επανάληψη. Η πραγματικότητα είναι ότι το ελληνικό μπάσκετ συνεχίζει να έχει σταρ, όχι, όμως, και το βάθος που θα του άρμοζε.

Η παραγωγική διαδικασία της χώρας δεν είναι εδώ και χρόνια η πρέπουσα με αποτέλεσμα οι ελληνικές ομάδες, αλλά και η ομοσπονδία να κοιτάζουν πολύ και προς τις ΗΠΑ. Κάπως έτσι άλλωστε βρέθηκε ο Νικ Καλάθης και ο Κώστας Κουφός. Αλλά και ο Τάιλερ Ντόρσεϊ, ο οποίος στα 24 του χρόνια κάνει σπουδαίες εμφανίσεις με τη Μακάμπι.

Στις ΗΠΑ τα ελληνικά μάτια είναι ακόμη και έντονα καρφωμένα, καθώς υπάρχουν αρκετές αξιόλογες περιπτώσεις, τις οποίες οι μεγάλες μας ομάδες, καθώς και η ΕΟΚ παρακολουθούν από κοντά. Μία τέτοια περίπτωση παίκτη με ελληνική καταγωγή είναι ο γκαρντ, Μάρκους Τσοχώνης, ο οποίος έπαιξε για πρώτη χρονιά πέρυσι στο κολεγιακό πρωτάθλημα. Είναι στο πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον και εκεί είχε καλές επιδόσεις για πρωτοεμφανιζόμενο με 7.3 πόντους, 2.1 ριμπάουντ και 2.2 ασίστ.

Το μαλλί του παραπέμπει στον Τζος Τσίλντρες, που είχε παίξει παλιότερα στον Ολυμπιακό. Είναι πλέι-μέικερ με την πραγματική σημασία της λέξης. Κοιτάει πρώτα την πάσα, αλλά όταν χρειαστεί, είναι εκεί για να εκτελέσει, έχοντας πολύ καλό σουτ.

Νέος Καλάθης δεν μπορεί να χαρακτηριστεί (τουλάχιστον ακόμη), καθώς ο νυν πλέι-μέικερ της Μπαρτσελόνα έχει φτάσει πολύ ψηλά. Αλλά ο Τσοχώνης είναι ένας παίκτης που δεν μπορείς να προσπεράσεις, ειδικά μάλιστα με την όχι μεγάλη παραγωγή που υπάρχει στη χώρα μας. Αν και το μεγαλύτερο πρόβλημα το έχουμε στη θέση "5" και όχι σε αυτή του πλέι-μέικερ.

Δείτε τον σε δράση:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παρέμβαση-φωτιά Γιαννακόπουλου για ΠΑΟ - Θα "τρελάνει" τον κόσμο και τον... Ολυμπιακό! (ΦΩΤΟ)

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags