Facebook Pixel Sportdog.gr | Nικητές και χαμένοι του φετινού NBA Draft
Μπάσκετ
NBA
| 2020-11-19 16:04:00

Nικητές και χαμένοι του φετινού NBA Draft

Sportdog Team
Nικητές και χαμένοι του φετινού NBA Draft

NBA draft 2020. Μετά τη χρονιά της Φούσκας και πριν αρχίσει και επίσημα η free agency, οι ομάδες του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ του κόσμου έκαναν τις επιλογές τους στη λοταρία. Κάποιοι χάρηκαν, κάποιοι συμβιβάστηκαν και κάποιοι άλλοι θα μπορούσαν να τα πάνε καλύτερα. Το Esquire ξεχωρίζει νικητές και ηττημένους.

Οι κερδισμένοι του draft

Οι San Antonio Spurs

Η ομάδα του Gregg Popovich έκανε μία από τις "κλοπές" του draft επιλέγοντας τον Devin Vassell στο νο.11. Πολλοί experts περίμεναν τον well-rounded φόργουορντ του Florida State ακόμη και στην πρώτη 7άδα των επιλογών. Μοιάζει ένας παίκτης που όχι μόνο ταιριάζει απόλυτα στη φιλοσοφία του franchise και μπορεί να εξελιχθεί σε ένα σπουδαίο κομμάτι του rebuild που επιχειρείται στο Τέξας.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by San Antonio Spurs (@spurs)

Οι Sacramento Kings 

Μία θέση κάτω από τον Vassell, οι Kings διάλεξαν τον point guard του Iowa State Tyrese Haliburton, χάρη στο pick που εξασφάλισαν από το trade του Bogdan Bogdanovic στους Milwaukee Bucks, μία ημέρα πριν. Οι Βασιλιάδες αναζητούσαν έναν ακόμη εκρηκτικό γκαρντ αλλά και αξιόπιστο σουτέρ και πασέρ, για να πλαισιωθεί ο De’Aaron Fox. Κάτι που -θεωρητικά πάντοτε- μοιάζει να κατάφεραν.

Οι Washington Wizards

Η ομάδα της Ουάσινγκτον κατάφερε να αποκτήσει το ίσως μεγαλύτερο ταλέντο της Euroleague την περασμένη σεζόν. Στο πρόσωπο του -πρώην φόργουορντ της Μακάμπι- Deni Avdija βρίσκουν έναν εύπλαστο παίκτη που συνδυάζει αθλητικά προσόντα και υψηλό μπασκετικό IQ, που μπορεί να βοηθήσει σε πάρα πολλούς τομείς στο παρκέ. Το γεγονός δε, πως επιλέχθηκε στο νο.9 δείχνει τα αντανακλαστικά του front office των Wizards, δεδομένου πως όλες οι εκτιμήσεις τον έφερναν αρχικά να επιλεγεί στο νο.4, πίσω μόνο από το Big-3 αυτού του draft.

Οι Philadelphia 76ers

Δεν είναι απλά η επιλογή του πλέι μέικερ Tyrese Maxey από το Kentucky - μία από τις πιο under the radar κινήσεις. Ο General Manager Daryl Morey προετοίμαζε εδώ και καιρό κάποιες κινήσεις, που άρχισαν να γίνονται το πρωί της Τετάρτης: Βρήκε τρόπο να ξεφορτωθεί το μεγάλο συμβόλαιο του Al Horford και να φέρει στη Φιλαδέλφεια τον -πρωταθλητή με τους Lakers και κορυφαίο σουτέρ- Danny Green. Επιπροσθέτως, ο Josh Richardson και ένα second-round pick πήγαν στους Dallas Mavericks, για έναν ακόμη αξιόλογο σουτέρ, τον Seth Curry.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Minnesota Timberwolves (@timberwolves)

Οι Minnesota Timberwolves

Οι Λύκοι είχαν το νο.1 του NBA Draft 2020 και πήραν ακριβώς αυτό που φαίνεται να έχουν ανάγκη. Έναν παίκτη για να συνθέσει, ίσως και άμεσα, ένα Big-3 με τους Karl-Anthony Towns και D’Angelo Russell και ο οποίος υπό σωστή καθοδήγηση μπορεί να εξελιχθεί σε κορυφαίο σκόρερ της λίγκας και μία θανάσιμη απειλή από την περίμετρο. Ο γκαρντ των Georgia Bulldogs Anthony Edwards, με ύψος 1,96 μ., συνδυάζει έκρηξη, δύναμη, αθλητικότητα και shooting ability. Οι Timberwolves επίλεξαν επίσης τον Aleksej Pokusevski του Ολυμπιακού στο νο.17, για να τον κάνουν ανταλλαγή στους Thunder για τον -ιδανικό σαν αναπληρωματικό πλέι μέικερ- Ricky Rubio που επιστρέφει μετά από 3 χρόνια στη Μινεσότα. Επίσης, κατέληξε σε αυτούς και ο Leandro Bolmaro της Μπαρτσελόνα, ένα αρκετά ενδιαφέρον project.

Ο LaVar Ball

Είτε συμπαθείς είτε αντιπαθείς τον πατριάρχη της οικογένειας Ball, οφείλεις να του αναγνωρίσεις πως έχει τρόπους να πετυχαίνει το σκοπό του: Η επιλογή του LaMelo Ball στο νο.3 από τους Hornets σημαίνει πως οι δύο γιοι του που βρίσκονται στο ΝΒΑ αυτή τη στιγμή είναι top-3 picks.

Οι ηττημένοι του draft

Οι Chicago Bulls

Οι Ταύροι είχαν ως βασικό στόχο σε αυτό το draft τον James Wiseman, που τελικά πήγε στους Golden State Warriors, με το νο.2. Έχοντας το νο.4 στα picks οι Bulls μπορούσαν να επιλέξουν μεταξύ άλλων τον Deni Avdija ή ακόμη και τον NCAA College Basketball Player of the Year Obi Toppin. Αντ' αυτών διάλεξαν τον small forward Patrick Williams του Florida State. Χωρίς ο ίδιος να είναι μία άσχημη περίπτωση, πολλοί από τους expers στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού τον θεώρησαν downgrade, συγκριτικά πάντοτε με τον Wiseman αλλά και τους παίκτες που θα μπορούσαν να είχαν επιλεγεί.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by New York Knicks ???? (@nyknicks)

Οι New York Knicks

Θεωρητικά, η επιλογή του Obi Toppin (γέννημα-θρέμμα του Μπρούκλιν) είναι μία εξαιρετική κίνηση για το επιθετικό κομμάτι, με τον πρώην power forward του Dayton να "γράφει" 20 π., 7,5 ρ. και 63% ποσοστό ευστοχίας στα δύο χρόνια που βρέθηκε στο NCAA. Πού είναι λοιπόν το πρόβλημα; Οι Knicks έχουν ήδη τους Julius Randle, Bobby Portis και Taj Gibson για την ίδια θέση, ενώ ο χαρισματικός μπροστά Toppin θέλει μπόλικη δουλειά πίσω - για την ακρίβεια ίσως είναι ο χειρότερος αμυντικός από όλους τους υπόλοιπους στο top-10.

Οι Golden State Warriors

Όπως διάβασες λίγο πιο πάνω, οι Warriors πήραν τον σέντερ του Memphis James Wiseman στο νο.2 όπως και τους Nico Mannion και 
Justinian Jessup, στον δεύτερο γύρο. Ο πρώτος (νο.48 από την Arizona, 1.91 μ., γκαρντ) θεωρείται το παιδί-θαύμα του ιταλικού μπάσκετ και ο δεύτερος (νο. 51, 2.01 μ., γκαρντ) ένας από τους καλύτερους σουτέρ του draft. Δεν θα έλεγες άσχημες τις επιλογές τους αν δεν προέκυπτε ο νέος τραυματισμός του Klay Thompson στον αχίλλειο τένοντα, που πολλοί φοβούνται πως είναι αρκετά σοβαρός και μοιραία επισκιάζει όλα τα υπόλοιπα. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Milwaukee Bucks (@bucks)

Οι Milwaukee Bucks

Τι είχες Γιάννη, τι 'χα πάντα. Ο Greek Freak ασφαλώς δεν φέρει καμία ευθύνη για τα όσα γίνονται στον οργανισμό των Bucks που φαίνεται να κινείται για ακόμη μία φορά σε μία από τα ίδια. Οι επιλογές δεύτερου γύρου Jordan Nwora (νο.45 από το Louisville, 2.02 μ., φόργουορντ) και Sam Merrill (νο.60 από το Utah State, 1.96 μ., γκαρντ) έρχονται να συμπληρώσουν τις προσθήκες των Bogdan Bogdanovic και Jrue Holiday. Όλες αυτές όμως δείχνουν να είναι κινήσεις που έγιναν απλά για να γίνουν - εξακολουθεί να μην υπάρχει ένα go-to guy δίπλα στον Αντετοκούνμπο και οι Bucks έχουν περιορισμένα όπλα στη free agency που ξεκινά την Παρασκευή.

ΠΗΓΗ: esquire.com.gr <

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags