Facebook Pixel Με "σωτήρα" Ντιλέινι η Αρμάνι πήρε το "θρίλερ" με Μακάμπι στην παράταση!
Μπάσκετ
| 2020-11-26 23:25:00

Με "σωτήρα" Ντιλέινι η Αρμάνι πήρε το "θρίλερ" με Μακάμπι στην παράταση!

Sportdog Team
Με "σωτήρα" Ντιλέινι η Αρμάνι πήρε το "θρίλερ" με Μακάμπι στην παράταση!

Επιστροφή στις νίκες για την Αρμάνι Μιλάνο, η οποία απέδρασε με το «διπλό» από το Τελ Αβίβ, επικρατώντας με 86-85 επί της Μακάμπι στην παράταση. Η ομάδα του Έτορε Μεσίνα, παρά το γεγονός ότι διέλυσε ότι έχτισε με το εντυπωσιακό 19-1 στο δεύτερο μισό της δεύτερης περιόδου, ήταν αυτή που χαμογέλασε τελευταία παίρνοντας μια σπουδαία νίκη στο έξτρα πεντάλεπτο. Ήρωας των Ιταλών ήταν ο Μάλκολμ Ντιλέινι, αφού με δικό του τετράποντο (!) το παιχνίδι πήγε στην παράταση, και εκεί με δικό του καλάθι η Αρμάνι έφτασε στην νίκη.

Ισορροπημένο ήταν το παιχνίδι στα πρώτα λεπτά με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν μαζί στο σκορ και την Μακάμπι να παίρνει για πρώτη φορά αέρα 5 πόντων με καλάθι του Ντόρσεϊ (10-5). Η διαφορά ανέβηκα μέχρι τους 8 πόντους λίγο αργότερα με τρίποντο του Μπράιαντ (15-7), με τους Ιταλούς να αντιδρούν και με ένα 8-0 σερί να φέρνουν το παιχνίδι στα ίσα (15-15). Ο Τζόουνς απάντησε με σουτ από τα 6,75 δίνοντας και πάλι το προβάδισμα στην ομάδα του (18-15) με το πρώτο δεκάλεπτο να λήγει στο 20-18.

Το ντέρμπι συνεχίστηκε και στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου με την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου να διατηρεί τα ηνία του αγώνα αλλά να μην μπορεί να ξεφύγει. Η διαφορά πήγε για πρώτη φορά στους 6 πόντους για την Μακάμπι με έμμεσο τρίποντου του Χάντερ τεσσεράμισι λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου (34-28).

Σε εκείνο το σημείο ήταν και το τελευταίο καλάθι των γηπεδούχων στο ημίχρονο (!) καθώς ακολούθησε μια ολική κατάρρευση για τους Ισραηλινούς. Το αποτέλεσμα ήταν η ομάδα του Μεσίνα όχι μόνο να φέρει το παιχνίδι στα ίσα αλλά να πάει στα αποδυτήρια με ένα προβάρισμα της τάξεως των 12 πόντων (35-47), καθώς έτρεξε ένα εντυπωσιακό επιμέρους 19-1 (!), με την Μακάμπι να έχει στο ενεργητικό της μόλις μια βολή του Μπέντερ σε σχεδόν πέντε αγωνιστικά λεπτά.

Η επιθετική δυστοκία των γηπεδούχων στο δεύτερο μισό του δευτέρου δεκαλέπτου έλαβε τέλος στο ξεκίνημα της επανάληψης, και με αιχμή του δόρατος στην επίθεση τους Ουίλμπεκιν και Μπράιαντ κατάφεραν να μετατρέψουν το -12 σε -3 μέσα σε μόλις τριάμισι λεπτά (46-49), αναγκάζοντας τον Μεσίνα να καλέσει τάιμ άουτ. Ο Ιταλός τεχνικός επιστράτευσε την εμπειρία των Σέρχι Ροντρίγκεζ και Κάιλ Χάινς, με την Αρμάνι με δικά τους καλάθια να ανακτά διαφορά 8 πόντων (46-54).

Το σκηνικό δεν άλλαξε στην συνέχεια με την Μακάμπι να προσπαθεί να φέρει το παιχνίδι στα ίσα και τους φιλοξενούμενους να έχουν τις απαντήσεις στην επίθεση με την διαφορά να μένει στα ίδια επίπεδα και το τρίτο δεκάλεπτο να βρίσκει τους Ιταλούς μπροστά με 6 πόντους (53-59).

Η αντεπίθεση της ομάδας του Γιάννη Σφαιρόπουλου ολοκληρώθηκε μετά από τρία λεπτά στο τέταρτο δεκάλεπτο, όταν με τρίποντο του Τζόουνς έφερε το παιχνίδι στα ίσα (61-61). Στην συνέχεια το παιχνίδι έγινε ντέρμπι με τις άμυνες αν έχουν τον πρώτο λόγο και τις δύο ομάδες να μην βρίσκουν το δρόμο προς το καλάθι με το σκορ να μένει ίδιο για τα επόμενα τρία λεπτά, μέχρι να ευστοχήσει ο Ντιλέινι από την περιφέρεια βάζοντας σε ρόλο οδηγού την ομάδα του (61-64).

Ο Μπέιζερς μείωσε στον πόντο στην επόμενη φάση και ακολούθησαν άλλα δύο λεπτά αφλογιστίας για τις δύο ομάδες, με τον Σιλντς να ευστοχεί σε φόλοου μετά από χαμένο τρίποντο του Ντιλέινι 1’55’’ πριν το τέλος (63-66), για να φέρει το παιχνίδι στα ίσα ο Ουίλμπεκιν με βόμβα από την περιφέρεια προμηνύοντας δραματικό φινάλε.

Ο Αμερικανός έβαλε μπροστά την Μακάμπι μετά από πολύ ώρα με φλότερ στην επόμενη φάση (66-68) και σέρβιρε στον Χάντερ για το 66-70 με μισό λεπτό για το τέλος. Ο Ντιλέινι στην επόμενη φάση πέτυχε ένα τρομερό τρίποντο και φάουλ φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσα (70-70) με τον Ουίλμπεκιν να κάνει air ball στην εκπνοή για να πάει το παιχνίδι στην παράταση.

Το ντέρμπι συνεχίστηκε και στο έξτρα πεντάλεπτο με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στο προβάδισμα, με το παιχνίδι να είναι σε όλο το διάστημα παιχνίδι μιας κατοχής. Η Αρμάνι προηγήθηκε με δύο πόντους με τρίποντο του Ντιλέινι με τον Χάντερ να φέρνει το παιχνίδια στα ίσα από την γραμμή των βολών (81-81) ενάμισι λεπτό πριν το τέλος.

Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού έβαλε την ομάδα του μπροστά με φόλοου στην επόμενη φάση, για να απαντήσει ο Σέρχι Ροντρίγκεζ με βόμβα από την περιφέρεια (83-84), τριάντα δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Ο Ουίλμπεκιν έβαλε την Μακάμπι μπροστά με βολές με τον Ντιλέινι να είανι και πάλι εκεί στο φινάλε και με δίποντο του να χαρίζει την νίκη στην Αρμάνι με το τελικό 86-85.

Τα δεκάλεπτα: 20-18, 35-47, 53-59, 70-70 κ.α., 85-86

Πηγή: ebasket.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags