Facebook Pixel Βασίλης Σπανούλης - Εθνική Ελλάδας: Τρελές ατάκες: "10 λεπτά προπονητής ο Σπανούλης - Ούτε ξενύχτια, ούτε ποτά"
| 2020-12-01 17:30:00

Τρελές ατάκες: "10 λεπτά προπονητής ο Σπανούλης - Ούτε ξενύχτια, ούτε ποτά - 13 χρόνια ο Βόβορας"!

του Γιώργου Κτενά
Τρελές ατάκες: "10 λεπτά προπονητής ο Σπανούλης - Ούτε ξενύχτια, ούτε ποτά - 13 χρόνια ο Βόβορας"!

Βασίλης Σπανούλης - Εθνική Ελλάδας: Ο Κώστας Μπογατσιώτης μίλησε στο sportdog για τον Kill-Bill και το σενάριο που τον θέλει να επιστρέφει στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Ο γνωστός μπασκετάνθρωπος, και βοηθός τού Παναγιώτη Γιαννάκη την εποχή που είχαν ως παίκτη στο Μαρούσι τον Σπανούλη, αναφέρθηκε στην ηλικία του αλλά και στο γεγονός ότι στην ίδια θέση στην Εθνική υπάρχουν οι Καλάθης και Σλούκας.

Τέλος, σχολίασε την παρουσία των Βόβορα και Μπαρτζώκα στους πάγκους τού Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, αντίστοιχα.

"Για 10 λεπτά προπονητής ο Σπανούλης - Έτσι τον θυμάμαι στο Μαρούσι"

"Είναι απόφαση του Σπανούλη για το αν θα κατέβει στην Εθνική ή όχι. Για εμένα είναι μεγάλη υπόθεση, είναι έμπειρος παίκτης, θα βοηθήσει πολύ. Φτάνει να το αποφασίσει. Δεν παίζει ρόλο η ηλικία του, η καρδιά μετράει. Ο Τζινόμπιλι έπαιζε μέχρι τα 42 στο ΝΒΑ. Ακόμα κι αν παίξει για 10 λεπτά, είναι σαν να έχεις προπονητή μέσα στο γήπεδο για 10 λεπτά. Μεγάλη απόφαση, πρέπει να δούμε αν θα την πάρει όμως", ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο στο sportdog ο Κ. Μπογατσιώτης.

Στη θέση του Σπανούλη υπάρχουν τουλάχιστον δύο μεγάλοι παίκτες, ο Σλούκας και ο Καλάθης.

"Δεν ξέρω αν θα κατέβουν όλοι τους, ο Καλάθης θα κατέβει για παράδειγμα; Μακάρι να κατέβουν και οι τρεις. Έτσι κι αλλιώς τρεις play maker θέλουμε στην 12άδα, μακάρι να βοηθήσουν όλοι. Η καρδιά είναι που μετράει, αν ο αθλητής είναι γυμνασμένος. Φτάνει ο προπονητής να του δώσει το χρόνο που πρέπει. Ο Σπανούλης αναγέννησε τον Ολυμπιακό. Από το Μαρούσι που τον έζησα όταν ήμασταν εκεί με τον Γιαννάκη, δεν υπάρχει πιο επαγγελματίας παίκτης από τον Σπανούλη. Παιδί που έμεινε ορφανός από 12 ετών, με μάνα θηρίο, έκανε θαυμάσια οικογένεια, ούτε ξενύχτια ούτε ποτά, τίποτα. Είναι σπίτι - προπόνηση - σπίτι".

"Αυτό μετράει στην Εθνική - 13 χρόνια ο Βόβορας στον ΠΑΟ - Τι κάνει ο Ολυμπιακός στην Α2;"

Θα μπορούσε να αξιοποιήσει ακόμα καλύτερα τον Αντετοκούνμπο;

"Και ο Γιάννης είναι παιδί με αρχές, δεν δημιούργησε ποτέ πρόβλημα. Στην εθνική μετράει η φανέλα. Για εμένα μακάρι να έρθουν όλοι αυτοί που συζητάμε τόση ωρα και να πάμε καλά. Αλλά εδώ η Ευρωλίγκα δεν μπορεί να συνεννοηθεί με τη FIBA και όλοι κριτικάρουν".

Θα μου πείτε δύο λόγια για τον φετινό Παναθηναϊκό;

Παναθηναϊκός έκανε ριζική ανανέωση, έφερε τον Βόβορα που είναι εξαίρετο παιδί, εργάτης, κάθισε 6 χρόνια δίπλα σε προπονητές και τώρα που ανέλαβε ως πρώτος χρειάζεται υπομονή.  Όπως κράτησαν τον Ομπράντοβιτς για 13 χρόνια, να κρατήσουν κι αυτόν. Αν πάρει ένα 5άρι η ομάδα, καλά θα είναι. Μην ξεχνάμε ότι ήταν και μεγάλη η απώλεια του Καλάθη. Αλλά όλα αυτά θέλουν υπομονή, δεν χτίζονται ομάδες μέσα σε λίγους μήνες".

Τέλος, θα μου πείτε δύο λόγια για τον Ολυμπιακό;

"Αρχικά να πω ότι έχουμε πολύ καλούς προπονητές, δεν χρειάζεται να φέρνουμε ξένους. Αλλά θέλουν βοήθεια και υπομονή. Ο Ολυμπιακός έκανε 3ετές στον Μπαρτζώκα, να τον αφήσει να δουλέψει. Ο Βόβορας θέλει ακόμα περισσότερη βοήθεια από τον Μπαρτζώκα, υποστήριξη. Ο Ολυμπιακός δεν έχει το αβαντάζ των αναμετρήσεων στο πρωτάθλημα, παίζει μόνο Ευρωλίγκα. Για εμένα πρέπει να επιστρέψει στην Α1, με φιλικά δεν γίνεται τίποτα. Οι άλλες ομάδες στην Ευρωλίγκα έχουν δυνατά πρωταθλήματα, φορμάρονται οι παίκτες κ.λπ. Τώρα ο Ολυμπιακός τι κάνει ακριβώς που βρίσκεται στην Α2; Υπομονή χρειάζεται και να δουλέψουν καλά με τον Μπαρτζώκα". 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Έσκασε η μεγάλη βόμβα με Μπουρούση - Επιστρέφει στα παρκέ - Σούπερ μεταγραφή για τον ψηλό!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags