Facebook Pixel Ολυμπιακός: Να γιατί σέρνεται ο Ολυμπιακός - Η αλήθεια-φωτιά για Σλούκα
Μπάσκετ
| 2020-12-04 18:04:00

Να γιατί σέρνεται ο Ολυμπιακός - Η αλήθεια-φωτιά για Σλούκα - Έρχεται σουτέρ -Με αυτόν μπαίνει 8άδα!

του Pick n' Scroll
Να γιατί σέρνεται ο Ολυμπιακός - Η αλήθεια-φωτιά για Σλούκα - Έρχεται σουτέρ -Με αυτόν μπαίνει 8άδα!

Ο Ολυμπιακός καταποντίστηκε χθες στη Μόσχα κόντρα στην ΤΣΣΚΑ και προσέθεσε μία ακόμη ήττα στο σακούλι του και στην προσπάθεια που κάνει να προκριθεί στην οκτάδα της Ευρωλίγκας. Η ήττα κρίνεται φυσιολογική, μιας και έπαιζε με μία από τις κορυφαίες ομάδες της διοργάνωσης και μάλιστα εκτός έδρας. Η εμφάνιση, όμως, είναι εκείνη που ξυνίζει, αφού από το δεύτερο δεκάλεπτο και μετά ο Ολυμπιακός δεν υπήρχε στο γήπεδο.

Γενικώς η ομάδα του Πειραιά δεν έχει βρει ακόμη την μορφή που θέλει και ψάχνει ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Σε αυτές τις πρώτες αγωνιστικές της Ευρωλίγκας ο Ολυμπιακός έχει κάποια κομμάτια καλής απόδοσης, αλλά τίποτα παραπάνω. Του λείπει η διάρκεια.

Και παράλληλα δεν παίρνει τα πράγματα που θέλει από τον πιο ακριβό του παίκτη, τη μεγάλη μεταγραφή του καλοκαιριού, τον Κώστα Σλούκα. Ο 30χρονος γκαρντ δεν παίζει απογοητευτικά μέχρι τώρα, αλλά δεν παίζει κι αυτό που μπορεί, κάτι που κοστίζει στη γενικότερη παρουσία της ομάδας του. Αν και οι αριθμοί δεν λένε πάντα την αλήθεια, φαίνεται και σε αυτούς το ότι ο Σλούκας δεν έχει φτάσει ακόμη στα γνώριμά του επίπεδα.

Στα δίποντα έχει κοντά στο 40%, στα τρίποντα κοντά στο 36%, ενώ πέρυσι στη Φενέρ είχε 48.2 % στα δίποντα και 42.2% στα τρίποντα. Η διαφορά είναι σημαντική, αν και είναι διαφορετικά και τα δεδομένα της κάθε χρονιάς. Όπως, όμως, και να έχει, ο Ολυμπιακός περιμένει περισσότερα από το μεγάλο του αστέρι, ειδικά τώρα που ακολουθούν δύο ακόμη εκτός έδρας παιχνίδια, με την Μπαρτσελόνα και με τον Ερυθρό Αστέρα.

Στον Ολυμπιακό περιμένουν και την επιστροφή του Χάρισον από τον τραυματισμό του, ώστε να επουλώσουν μία από τις πληγές τους, που είναι το τρίποντο. Οι Πειραιώτες είναι η ομάδα με το χειρότερο ποσοστό στο τρίποντο φέτος στην Ευρωλίγκα και η επιστροφή του Χάρισον θα είναι σαν μεταγραφή.

Αν μέχρι τα Χριστούγεννα δεν υπάρξει η απαιτούμενη βελτίωση και με τον Χάρισον να έχει επιστρέψει, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο μεταγραφής. Ο Ολυμπιακός, όπως και κάθε μεγάλη ομάδα, παρακολουθεί πάντα την αγορά και αν κρίνει ο Μπαρτζώκας πως πρέπει να γίνει κίνηση, τότε οι Αγγελόπουλοι θα βάλουν το χέρι στην τσέπη για να φέρουν έναν ακόμη περιφερειακό.

Το καλό για τον Ολυμπιακό σε μία τέτοια περίπτωση είναι ότι η αγορά θα είναι πιο πλούσια, αφού θα έχουν μείνει πολλοί παίκτες ελεύθεροι από το ΝΒΑ πριν από τις 22 Δεκεμβρίου, οπότε και γίνεται το τζάμπολ στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου. Παίκτες όχι "λαχεία", αλλά διαπιστωμένα ότι μπορούν να βοηθήσουν, όπως ο Σέρβος Γκούντουριτς, το "παιδί" του Ομπράντοβιτς, που είχε εντυπωσιάσει με τη φανέλα της Φενέρ. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Απόφαση-σοκ: Σαρωτικές αλλαγές στον Ολυμπιακό - Φεύγουν πολλοί παίκτες άμεσα - Ποιοι έρχονται!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags