Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Βόμβες Κοτζιά: "Τι αποφάσισαν Αλβέρτης-Διαμαντίδης"
Μπάσκετ
| 2020-12-04 22:37:00

Βόμβες Κοτζιά: "Τι αποφάσισαν Αλβέρτης-Διαμαντίδης – Φεύγει μεγάλο όνομα – Πήραν εκδίκηση"!

Του Αδέσποτου
Βόμβες Κοτζιά: "Τι αποφάσισαν Αλβέρτης-Διαμαντίδης – Φεύγει μεγάλο όνομα – Πήραν εκδίκηση"!

Ο Τόλης Κοτζιάς ήταν καλεσμένος στην εκπομπή "Οι Αδέσποτοι" στον Alpha 98.9 για να αναλύσει τα δεδομένα για τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό μετά τις χθεσινές αναμετρήσεις τους στη Euroleague.

Ο έμπειρος ρεπόρτερ μίλησε για το κλίμα στον Ολυμπιακό μετά τη "βαριά" ήττα από την ΤΣΣΚΑ, καθώς και τα σενάρια που θέλουν τους Πειραιώτες να προχωρούν σε μεταγραφή.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στον ενθουσιασμό που δημιούργησε στις τάξεις των φιλάθλων του Παναθηναϊκού η μεγάλη νίκη επί της Αρμάνι στο Μιλάνο. Ανέλυσε τις πιθανότητες που έχουν οι Πράσινοι για να κάνουν την υπέρβαση και να "χτυπήσουν" οκτάδα, ενώ αποκάλυψε για ποιον παίκτη υπάρχει προβληματισμός στο εσωτερικό της ομάδας.

"Περιμέναμε κάτι καλύτερο από τον Ολυμπιακό"

"Κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας ο Ολυμπιακός έκανε ίσως το καλύτερο του φετινό δεκάλεπτο, το πρώτο. Είχε ένταση, καλές συνεργασίες και ήταν συνολικά εξαιρετικός, αλλά στο τέλος του δεκαλέπτου δεν πήρε αυτό που ήθελε γιατί παρά την καλή εμφάνιση έχανε με 20-19. Η συνέχεια όμως ήταν απογοητευτική. Αυτό που θα περίμενε κανείς από τον Ολυμπιακό ήταν να παραμείνει ανταγωνιστικός, ειδικά μετά το καλό του ξεκίνημα. Ο Ολυμπιακός ξαναφτιάχνεται, όπως δήλωσε και ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Έμεινε πίσω και εξαιτίας των κρουσμάτων κορωνοϊού που δεν τον άφησαν ούτε κανονική προπόνηση να κάνει. Θα περιμέναμε, πάντως, κάτι καλύτερο από αυτό που έχει δείξει όσον αφορά στην εικόνα του μέχρι στιγμής".

Γνωρίζεις κάτι για πιθανή μεταγραφή στον Ολυμπιακό;

"Για τον Ολυμπιακό δεν έχει ακουστεί τίποτα για μεταγραφή, αν και φαίνεται να του λείπει κάτι στην περιφέρεια. Οι Ερυθρόλευκοι είναι η χειρότερη ομάδα στο τρίποντο σε ολόκληρη τη Euroleague. Ο Μπαρτζώκας ελπίζει η επιστροφή του Χάρισον να δώσει λύσεις σε αυτόν τον τομέα. Προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι για κάποια προσθήκη, αλλά δεν μπορούμε να αποκλείσουμε αυτό το ενδεχόμενο. Άλλωστε, ο στόχος του Ολυμπιακού είναι μίνιμουμ η είσοδος στα πλέι οφ. Η εικόνα του μέχρι τώρα δεν δείχνει μια ομάδα που έχει ρεαλιστικά τα φόντα να φτάσει τόσο ψηλά, αλλά δεν πρέπει να βιαζόμαστε".

"Μας αποστόμωσε όλους ο Παναθηναϊκός"

"Όταν το σκορ πήγε στο 40-25, πίστεψα ότι πάμε για χαλαρή ήττα του Παναθηναϊκού, ο οποίος μας αποστόμωσε. Μετομορφώθηκε και πέτυχε μια τεράστια νίκη. Αφενός νίκησε μια πολύ πιο ακριβή ομάδα και αφετέρου έδειξε χαρακτήρα, αφού προερχόταν από τη "βαριά" ήττα κόντρα στη Βιλερμπάν, ενώ βρέθηκε να χάνει με 15 πόντους. Ανέδειξε και πρωταγωνιστές, με τον Μήτογλου να κάνει ίσως το καλύτερο παιχνίδι της καριέρας του. Πολύ καλός και ο Παπαγιάννης, πολύτιμος ο Μποχωρίδης άσχετα αν δεν το δείχνουν οι αριθμοί, "πιστόλια" οι Νέντοβιτς και Παπαπέτρου. Ο Νέντοβιτς, ο Μακ και ο Ουάιτ πήραν... εκδίκηση αφού πέρυσι έπαιξαν στο Μιλάνο και η ιταλική ομάδα δεν τους κράτησε".

Πήρε ανάσα ο Βόβορας με τη νίκη επί της Αρμάνι; Ακούγεται ότι βρίσκεται υπό πίεση

"Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι ο Βόβορας θα πάει μέχρι τέλους. Το νέο μοντέλο της διοίκησης με Αλβέρτη, Διαμαντίδη και Τριαντόπουλο στηρίζει τον προπονητή μέχρι εκεί που δεν πάει. Η χθεσινή νίκη είναι ανάσα για τον Έλληνα τεχνικό αναφορικά με τη σχέση του με τους φιλάθλους. Μην ξεχνάμε ότι ο Βόβορας είναι ένας νέος προπονητής που τώρα μαθαίνει τη Euroleague. Είναι εντελώς διαφορετικός ο ρόλος του βοηθού σε σχέση με αυτόν του πρώτου προπονητή, που βγαίνει μπροστά τρώει όλη την πίεση. Νίκες όπως αυτή με την Αρμάνι τον βοηθούν να φτιάξει τη σχέση του με τον κόσμο, που πάντα "πυροβολεί" τον προπονητή και όχι δέκα παίκτες όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά. Όταν χάνει συνέχεια ο Παναθηναϊκός, κανείς δεν θα σκεφτεί ότι έχει ένα από τα μικρότερα μπάτζετ της Euroleague".

Νέντοβιτς, σούπερ εμφάνιση, μπορεί να γίνει τελικά ο αντι-Καλάθης και ο ηγέτης του ΠΑΟ; 

"Ο Νέντοβιτς είναι ο ηγέτης του Παναθηναϊκού, αυτός που απορροφά όλη την πίεση και παίρνει τις περισσότερες μπάλες στην επίθεση. Είναι ένα παιδί που ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς και ήρθε στον Παναθηναϊκό για να σταθεί πάλι στα πόδια. Βέβαια, και οι Πράσινοι είναι σε ένα μεταβατικό στάδιο, χωρίς τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και τη μεγάλη τσέπη του, με ένα νέο διοικητικό σχήμα. Ο Νέντοβιτς ήρθε για να ξαναφτιάξει την καριέρα του, γι' αυτό υπέγραψε για ένα χρόνο. Ανάλογα με το πώς θα κυλήσει η σεζόν, ο Σέρβος θα ψάξει το καλοκαίρι για κάτι καλύτερο οικονομικά. Μπορεί να του το δώσει ο Παναθηναϊκός, δεν ξέρουμε ακόμη...".

Έχει πιθανότητες για την οκτάδα ο Παναθηναϊκός; Ο κόσμος αρχίζει και το πιστεύει με νίκες σαν τη χθεσινή.

"Είναι διαφορετικό το τι πιστεύει ο κόσμος και το τι πιστεύει. Οι οπαδοί βλέποντας τέτοιες νίκες σαφώς και ελπίζουν στην οκτάδα. Από εκεί και πέρα, σε κάθε παιχνίδι ο Παναθηναϊκός πάει για τη νίκη, δεν υπάρχει αγώνας που μπαίνει χαλαρά για να... χάσει. Χθες οι πιο έμπειροι παίκτες του Παναθηναϊκού έλεγαν στους υπόλοιπους ότι μόνος στόχος είναι η νίκη. Δεν θα σου πως ότι η οκτάδα είναι αυτοσκοπός. Αυτό που θέλει ο Παναθηναϊκός είναι να κερδίζει και κυρίως να μη χαθεί η οκτάδα από νωρίς. Εάν μείνει κοντά στα πλέι οφ μέχρι τέλους, εννοείται ότι θα παλέψει για να μπει".

Θα κάνει άλλη μεταγραφή ο Παναθηναϊκός;

"Στον Παναθηναϊκό δεν υπάρχει θέμα μεταγραφής αυτή τη στιγμή. Υπάρχει προβληματισμός για τον Ζακ Όγκαστ, ο οποίος ταλαιπωρήθηκε μεν από τον κορωνοϊό αλλά η γενικότερη παρουσία δεν είναι η καλύτερη δυνατή. Πρόκειται για ένα παιδί που στην πρώτη του θητεία πριν τρία χρόνια φάνηκε ανώριμος για το επίπεδο της Euroleague. Πέρασε δύο χρόνια στη Γαλατασαράι, που έκανε πολύ καλές εμφανίσεις στο Eurocup. Ο Παναθηναϊκός τον έφερε πίσω γιατί είδε τη βελτίωσή του, ενώ σημαντικό ρόλο έπαιξε το ελληνικό διαβατήριο που έχει ο παίκτης γιατί η ομάδα χρειαζόταν Έλληνα ψηλό. Ο Όγκαστ δεν έχει βγάλει στο παρκέ αυτά που περιμένουν από εκείνον, αλλά ακόμα δεν υπάρχει κάτι για μεταγραφή".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Το πρώτο... έγκλημα Αλβέρτη-Διαμαντίδη! Μεγάλο λάθος, το πλήρωσε ακριβά ο ΠΑΟ - Πώς την πάτησαν!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags