Facebook Pixel Sportdog.gr | Μεγάλη νίκη για Μπάρτσα κόντρα στην Αρμάνι με... μαέστρο Καλάθη - Από το... ημίχρονο η Μπάγερν (Vid)
Μπάσκετ
| 2020-12-11 23:56:00

Μεγάλη νίκη για Μπάρτσα κόντρα στην Αρμάνι με... μαέστρο Καλάθη - Από το... ημίχρονο η Μπάγερν (Vid)

Sportdog Team
Μεγάλη νίκη για Μπάρτσα κόντρα στην Αρμάνι με... μαέστρο Καλάθη - Από το... ημίχρονο η Μπάγερν (Vid)

Ακάθεκτη συνεχίζει στο κυνήγι της κορυφής της Ευρωλίγκα η Μπαρτσελόνα, αφού επικράτησε με 87-71 επί της Αρμάνι Μιλάνο πιάνοντας στην βαθμολογία την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους έδωσε την… μπαγκέτα της δημιουργίας στον Νικ Καλάθη, ο οποίος με τις 14 ασίστ του οδήγησε την ομάδα του στην νίκη, με την επίδοση του να αποτελεί ρεκόρ σε ασίστ για την Μπαρτσελόνα στην διοργάνωση.

Αποδέκτες των πασών του Έλληνα γκαρντ ήταν κατά κύριο λόγο οι Ντέιβις και Μίροτιτς, με τον πρώτο να έχει 21 πόντους και τον δεύτερο να προσθέτει άλλους 17, ενώ 16 είχε ο Χίγκινς . Για την Αρμάνι ξεχώρισε ο Μάλκολμ Ντιλέινι, ο οποίος είχε 24 πόντους, οι οποίοι ωστόσο δεν ήταν αρκετοί για να κερδίσει την πρώην ομάδα του.

Ασταμάτητοι ήταν οι Καταλανοί στο ξεκίνημα της αναμέτρησης καταφέρνοντας να τρέξουν ένα εντυπωσιακό 11-0 σερί στο πρώτο τρίλεπτο. Το πρώτο καλάθι των Ιταλών ήρθε μετά από τριάμισι λεπτά αγώνα με τον Κάιλ Χάινς, με τον Ντιλέινι να μειώνει στους τέσσερις πόντους λίγο αργότερα (11-7). Οι γηπεδούχοι διατήρησαν το προβάδισμα μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου με τον Κούριτς να ευστοχεί στο δεύτερο του τρίποντο για το 23-15.

Το σκηνικό δεν άλλαξε στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου με την ομάδα του Γιασικεβίτσιους να διατηρεί την διαφορά κοντά στους 10 πόντους για αρκετή ώρα, με τον Χίγκινς να κάνει το +9 για την ομάδα του στο 13’ (29-20). Σε εκείνο το σημείο η εικόνα του αγώνα άλλαξε ολοκληρωτικά με τους Ντιλέινι και Σιλντς να παίρνουν φωτιά και με συνεχόμενους πόντους να φέρνουν τα πάνω κάτω στην αναμέτρηση. Η Αρμάνι έτρεξε ένα εντυπωσιακό επιμέρους 23-10 στο τελευταίο εξάλεπτο του πρώτου μέρους, καταφέρνοντας να πάει στα αποδυτήρια προηγούμενη με 43-39.

Στην επανάληψη το παιχνίδι μετατράπηκε σε ντέρμπι για γερά νεύρα με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται διαρκώς στο προβάδισμα το οποίο έμεινε σε επίπεδα μιας κατοχής για όλο το τρίτο δεκάλεπτο. Η ομάδα του Έτορε Μεσίνα ήταν αυτή που πήγε με βραχεία κεφαλή στο τέλος της περιόδου χάρη σε καλάθι του Ταρζέφσκι στην εκπνοή (60-61).

Στην τέταρτη περίοδο η ιταλική ομάδα κατάφερε να έχει τα ηνία του αγώνα και ανέβασε την διαφορά στους εφτά πόντους (60-67) με τρίποντο του Ντιλέινι, κάνοντας ένα σερί 6-0. Η ομάδα του Γιασικεβίτσιους αργά και σταθερά ροκάνισε την διαφορά η οποία έφτασε στην ελάχιστη τιμή της με καλάθι του Μίροτις (68-69), με τον Ντέιβις να βάζει μπροστά τους Καταλανούς (70-69) με την 12η ασίστ του Νίκ Καλάθη στο παιχνίδι τρία λεπτά πριν το τέλος. Οι Ισπανοί έκλεισαν εντυπωσιακά το παιχνίδι αφού με ένα επιμέρους 25-2 στο τελευταίο εξάλεπτο μετέτρεψαν σε θρίαμβο την νίκη τους με το τελικό 87-71.

Τα δεκάλεπτα: 23-15, 43-39, 60-61, 87-71

 

 


“Καθάρισαν” από το ημίχρονο οι Βαυαροί!

 

Την ένατη νίκη της στην φετινή ευρωλίγκα πανηγύρισε η Μπάγερν Μονάχου, καθώς επικράτησε με 76-62 επί της Βιλερμπάν στην Γερμανία, στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της διοργάνωσης. Μετά από αυτή την νίκη η Γερμανική ομάδα παραμένει σε τροχιά τετράδας συνεχίζοντας την εντυπωσιακή πορεία της στην φετινή διοργάνωση, με τους Γάλλους να υποχωρούν στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας.

 

Η ομάδα του Αντρέα Τρινκέρι μπήκε πολύ δυνατά στην αναμέτρηση επιβάλλοντας τον ρυθμό της από την πρώτη περίοδο (24-15), και ανεβάζοντας ακόμα παραπάνω στροφές στο δεύτερο δεκάλεπτο για να εκτοξεύσει την διαφορά στους 17 πόντους (42-25).

 

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν το παιχνίδι, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να επιστρέψουν στην διεκδίκηση της νίκης με τους «Βαυαρούς»  να παίρνουν το ροζ φύλλο αγώνα με το τελικό 76-62.

 

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Ρέινολντς με 17 πόντους, με τους Ντζέντοβιτς και Ραντόσεβιτς να είναι επίσης διψήφιοι με 11 πόντους έκαστος. Για τους φιλοξενούμενους που ξέχασαν τα τρομερά ποσοστά των περασμένων αγωνιστικών από την περιφέρεια, μοναδικοί διψήφιοι ήταν οι Φρίμαν και Γιαμπουσελέ με 12 και 10 πόντους αντίστοιχα.

 

Τα δεκάλεπτα: 12-24, 33-43, 60-44, 76-62

 

Μπάγερν (Τρινκιέρι): Νικ Γουάιλερ – Μπαμπ 2 (5 ριμπάουντ), Μπάλντουιν 7 (2/4 δίποντα) Σίλι 5 (3 ασίστ), Ρέινολντς 17 (11 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα), Φλακαντόρι, Τζέντοβιτς 11 (3/3 τρίποντα, 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Αμάιζε, Τσίπσερ 7, Τζόνσον 7 (4 ριμπάουντ), Σίσκο 9 (3 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Ραντόσεβιτς 11 (5/9 δίποντα), Γκραντ

 

Βιλερμπάν (Πάρκερ): Φρίμαν 6, Καουντί 6, Λακόμπ, Ντιό 5, Φαλ 6, Νουά 4, Χέιζ 4, Μπακό, Λάιτι 8 (4/6 δίποντα, 3 ριμπάπουντ, 2 ασίστ) , Χάουαρντ, Γιαμπουσελέ 10 (3 ριμπάουντ) , Κόουλ 3 (0/5 δίποντα, 2 ασίστ, 2 ριμπάουντ)

 

Πηγή: ebasket.gr

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags