Facebook Pixel Euroleague: Πάρτι της Ζαλγκίρις, 99-62 τη Φενέρμπαχτσε (ΒΙΝΤΕΟ)
Μπάσκετ
| 2020-12-17 22:47:00

Τρελό "πάρτι" της Ζαλγκίρις - Ξεφτίλισε τη Φενέρμπαχτσε! (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Τρελό "πάρτι" της Ζαλγκίρις - Ξεφτίλισε τη Φενέρμπαχτσε! (ΒΙΝΤΕΟ)

Euroleague: Η Ζαλγκίρις με ενέργεια, προσήλωση στην άμυνα, συγκέντρωση και εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας πέρασε ένα εύκολο βράδυ με αντίπαλο την... αποδιοργανωμένη Φενέρ και πήρε μια σπουδαία νίκη με 99-62.

Η Ζαλγκίρις ήταν... αμείλικτη απέναντι στη Φενέρ από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό του αγώνα. Ευστόχησε 16 (!) φορές από τα 6.75, οι παίκτες της μάζεψαν 38 ριμπάουντ, μοίρασαν 31 ασίστ, τη στιγμή που υπέπεσαν σε μόλις 12 λάθη.

Από την άλλη η Φενέρ κάθε άλλο παρά με ομάδα έμοιαζε, με τους φιλοξενούμενους να είναι υποτονικοί, χωρίς συγκέντρωση και ενέργεια αλλά κυρίως χωρίς πλάνο για να απαντήσουν στην καταιγιστική Ζαλγκίρις και μοιραία γνώρισαν την ήττα με 99-62.

Από πλευράς νικητών ο Ρούμπιτ με 18 πόντους και 6 ριμπάουντ ήταν εξαιρετικός, ενώ και ο Γκριγκόνις με 12 πόντους και 7 ασίστ ξεχώρισε. Για τη Φενέρ ο μόνος που προσπαθούσε να «ανεβάσει» την ομάδα ήταν ο Ντε Κολό (14π., 6 ριμπ.) όμως έμοιαζε απελπιστικά μόνος.

Στο πρώτο δεκάλεπτο η Φενέρ ήταν εκτός... κλίματος , ενώ αντίθετα η Ζαλγκίρις ήταν καταιγιστική. Παίζοντας γρήγορο μπάσκετ, με καλές επιλογές και όντας σχεδόν αλάνθαστη «έχτισε» σταδιακά μια διαφορά η οποία έφτασε στο τέλος της περιόδου τους 16 πόντους, με τη Φενέρ να μοιάζει τελείως χαμένη (24-7).

Στη δεύτερη περίοδο με ένα σερί 11-0 η Ζαλγκίρις διεύρυνε ακόμα περισσότερο το προβάδισμα της (35-11), με την άμυνα της Φενέρ να είναι τελείως αποδιοργανωμένη. Οι γηπεδούχοι υπερτερούσαν σε ευστοχία, δημιουργία και ριμπάουντ κατά πολύ ενώ ο Ντε Κολό ήταν ο μόνος που, επιθετικά τουλάχιστον, προσπαθούσε να «ανεβάσει» τους φιλοξενούμενους όμως δεν μπόρεσε να κάνει κάτι παραπάνω πέρα από το να μην αφήσει τη διαφορά να ξεφύγει περισσότερο (51-31).

Με καλή κυκλοφορία της μπάλας, ενέργεια και άμυνα από... ατσάλι η Ζαλγκίρις με ένα 25-9 σερί έστειλε τη διαφορά στο +36 (76-40). Η Φενέρ μπήκε στο τέταρτο δεκάλεπτο δείχνοντας κάποια μικρά σημάδια... ζωής και με ένα επιμέρους σκορ 4-9 μείωσε (83-56). Από εκεί και πέρα όμως η κυριαρχία της Ζαλγκίρις συνεχίστηκε με τους φιλοξενούμενους να μην έχουν ούτε τον τρόπο, ούτε τον χρόνο για να μειώσουν έστω τη διαφορά και έτσι οι γηπεδούχοι πήραν την τρίτη σερί νίκη τους με 99-62.

Τα δεκάλεπτα: 24-7, 51-31, 81-47, 99-62

Δείτε τα στατιστικά εδώ.

ΠΗΓΗ: sdna.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags