Facebook Pixel Euroleague: Πήρε το ντέρμπι στην Τουρκία η Ρεάλ - Πάτησε γκάζι και... καθάρισε την Εφές (ΒΙΝΤΕΟ)
Μπάσκετ
| 2020-12-29 21:55:00

Πήρε το ντέρμπι στην Τουρκία η Ρεάλ - Πάτησε γκάζι και... καθάρισε την Εφές (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Πήρε το ντέρμπι στην Τουρκία η Ρεάλ - Πάτησε γκάζι και... καθάρισε την Εφές (ΒΙΝΤΕΟ)

Euroleague: Η Ρεάλ ήταν πίσω στο σκορ σε όλο το πρώτο ημίχρονο, όμως στο δεύτερο μέρος με εξαιρετική άμυνα «κράτησε» την Εφές στους 28 πόντους και με δύο τρίποντες «βόμβες» του Τζέισι Κάρολ στο τελευταίο λεπτό κατάφερε και πήρε το «διπλό» με 65-73.

Η Ρεάλ με ενέργεια, σωστές επιλογές επιθετικά αλλά και εξαιρετική άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο, κατάφερε να περιορίσει τον ηγέτη της Εφές, Σέιν Λάρκιν και με τη συνδρομή του «μπόμπερ» Τζέισι Κάρολ στα τελευταία δευτερόλεπτα πήρε ένα σημαντικό διπλό με 65-73.

Έτσι η Μαδριλένοι παραμένουν στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας με ρεκόρ 12-5, ενώ η ομάδα του Αταμάν βρίσκεται στη 10η θέση με ρεκόρ 8-9.

Από πλευράς νικητών ο Λαπροβίτολα με 10 πόντους και 6 ασίστ πραγματοποίησε μια «γεμάτη» εμφάνιση, ενώ και ο Φαμπιέν Κοζέρ με 15 πόντους ξεχώρισε. Από την τουρκική ομάδα ο Μίσιτς με 16 πόντους και 5 ασίστ ήταν ο πιο σταθερός παίκτης, ενώ και ο Μπομπουά με 9 πόντους έδωσε λύσεις σε κρίσιμα σημεία.

Ο Σέιν Λάρκιν ξεκίνησε δυναμικά και με 5 πόντους έβαλε μπροστά την Εφές. Οι γηπεδούχοι με καλή κυκλοφορία και σωστές επιλογές διατηρούσαν το προβάδισμα τη στιγμή που η Ρεάλ δεν μπορούσε να πλησιάσει περισσότερο κυρίως λόγω κάποιων βεβιασμένων λαθών στα οποία υπέπεσε (13-20). Στο δεύτερο δεκάλεπτο η Εφές με τον Μίσιτς να είναι εξαιρετικός διεύρυνε το προβάδισμα της (24-15), όμως η Ρεάλ βρήκε άμεσα απαντήσεις με τους Λαπροβίτολα και Τόμπκινς. Οι γηπεδούχοι παρότι ήταν πολύ συγκεντρωμένοι στο αμυντικό κομμάτι και επιθετικά τα σουτ που έπαιρναν ήταν υπό καλές προϋποθέσεις, ήταν αρκετά άστοχοι από τα 6.75 (18%) με αποτέλεσμα να μην μπορούν να «ξεφύγουν» μέχρι το ημίχρονο (37-31).

Στο τρίτο δεκάλεπτο η Ρεάλ πατούσε πολύ καλύτερα στο γήπεδο και με την αστοχία της Εφές να συνεχίζεται ψαλίδισε σιγά σιγά τη διαφορά. Κρατώντας τους γηπεδούχους μόλις στους 14 πόντους με εξαιρετική άμυνα, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν δύο λεπτά πριν το τέλος της περιόδου και πέρασαν μπροστά στο σκορ για πρώτη φορά (45-47), όμως με δύο μεγάλα τρίποντα του Μπουμπουά η Εφές βρέθηκε και πάλι σε θέση οδηγού (51-50). Στο τελευταίο δεκάλεπτο το παιχνίδι εξελίχθηκε σε ντέρμπι με το σκορ να εναλλάσσεται συνεχώς. Δύο τρίποντα σε δύο συνεχόμενες επιθέσεις της Ρεάλ το τελευταίο λεπτό δια χειρός Τζέισι Κάρολ έδωσαν αέρα 6 πόντων στους φιλοξενούμενων με 18΄΄ να απομένουν.

Τα δεκάλεπτα: 13-20, 37-31, 51-50, 65-73

Δείτε τα στατιστικά εδώ.

ΠΗΓΗ: sdna.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags