Facebook Pixel ΑΕΚ: Ήττα από Χάποελ και μπελάδες για ΑΕΚ (Vid)
Μπάσκετ
| 2021-01-05 20:00:00

Τα έκανε... μαντάρα, την "έκαψε" και η διαιτησία - Ήττα από Χάποελ και μπελάδες για ΑΕΚ (Vid)

Sportdog Team
Τα έκανε... μαντάρα, την "έκαψε" και η διαιτησία - Ήττα από Χάποελ και μπελάδες για ΑΕΚ (Vid)

ΑΕΚ: Η αποδεκατισμένη ΑΕΚ τα έκανε θάλασσα στο τελευταίο τρίλεπτο, με άστοχα σουτ και σε συνδυασμό με τη... διαιτησία επιπέδου BCL έχασε το ματς, μπλέκοντας σε περιπέτειες για την πρόκριση. Παραμένει πάντως, σε πλεονεκτική θέση λόγω της ήττας με -6 καθώς επίκειται μπαράζ ισοβαθμιών.

Η ΑΕΚ ταξίδεψε στο Ισραήλ χωρίς τους Νίκο Ζήση και Μάρκους Σλότερ, ενώ στην πορεία του αγώνα έχασε και τον Δημήτρη Κατσίβελη με τραυματισμό στο πόδι. Το έργο της ήταν εξ αρχής δύσκολο, όμως στην πορεία του αγώνα τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα, με την Χολόν να βρίσκει λύσεις από τους Κρις Τζόνσον και Τάιρους ΜακΓκι.

Η ομάδα του Στέφανου Δέδα πήρε τη νίκη και μάλιστα κάλυψε και το -4 του πρώτου αγώνα στο ΟΑΚΑ (100-96), βάζοντας σε μπελάδες την Ένωση όσον αφορά την πρόκριση στην επόμενη φάση του BCL. Έτσι, το παιχνίδι στη Λευκορωσία, κόντρα στην Τσμόκι Μινσκ αποκτά χαρακτήρα... τελικού, όσον αφορά την πορεία της Ένωσης στο BCL.

Η ΑΕΚ μπήκε ορεξάτη στο παιχνίδι και χάρη στον Γιάνκοβιτς πήρε τα ηνία (0-5, 2'). Η Χολόν ισορρόπησε αμέσως και με επί μέρους 7-0 ανέτρεψε την κατάσταση (7-5, 3'). Η παρουσία του ΜωραΪτη έδωσε ώθηση στην ΑΕΚ, με τον νεαρό γκαρντ να βοηθάει σε οργάνωση και δημιουργία (11-14, 6'). Ο Λοτζέσκι φώναξε και αυτός παρών με τη σειρά του, με την ΑΕΚ να διατηρεί το προβάδισμα ως το τέλος του δεκαλέπτου για το 18-19.

Η Χάποελ Χολόν χτύπησε κοντά στο καλάθι με τον Ντε Ζέοουβ και κατάφερε να ισοφαρίσει (23-23, 13'). Ο Τάιρους ΜακΓκι έκανε αισθητή την παρουσία του και χτυπώντας στο μαρκάρισμα με τον Γκίκα έδωσε προβάδισμα στους γηπεδούχους (27-23, 15'). Ο Τζόνσον έκανε αισθhτή την παρουσία του και η Χολόν ανέβασε τη διαφορά ακόμα περισσότερο (33-25, 18'). Ο Λάνγκφορντ προσπάθησε να μειώσει, αλλά οι γηπεδούχοι κράτησαν τα ηνία για το 38-32 του πρώτου μέρους.

Λάνγκφορντ και Μωραϊτης ανέλαβαν δράση για την ΑΕΚ στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους και η ΑΕΚ μείωσε (43-41, 23'). Η αντίδραση της Χολόν δεν άργησε να έρθει. Ο Μάιλς βγήκε μπροστά και με δύο δικά του τρίποντα έφερε τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (51-41, 26'). Ο Γιόνας Ματσιούλις φώναξε παρών. Ο Λιθουανός φόργουορντ με δύο δικά του τρίποντα, αλλά και την άμυνα σε πολύ καλά επίπεδα μείωσε τη διαφορά σε απόσταση βολής (53-51, 28'). Η Ένωση συνέχIσε στον ίδιο ρυθμό όμως η Χολόν κράτησε το προβάδισμα, χάρη στον Τζόνσον, για το 55-53 του δεκαλέπτου.

Η άμυνα αποτέλεσε και πάλι σημείο αναφοράς για την ΑΕΚ, η οποία κατάφερε να προσπεράσει (67-60, 32'). Ο Μάιλς απάντησε, αλλά η Ένωση διατήρησε τον έλεγχο με τον Μορέιρα (62-63, 34').Το τρίποντο του ΜακΓκι έβαλε την Χολόν μπροστά στο σκορ, όμως ο Λοτζέσκι απάντησε (66-67, 35'). Ο ΜακΓκι, όμως, μίλησε ξανά και έβαλε μπροστά στο σκορ τους γηπεδούχους (69-67, 36').Οι γηπεδούχοι συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και ανέβασαν τη διαφορά με τον Τζόνσον (77-67, 38'). Το σκηνικό δεν άλλαξε ως το τέλος του αγώνα, με την ΑΕΚ να γνωρίζει τη δεύτερη ήττα της στο BCL.

Τα δεκάλεπτα: 18-19, 38-32, 55-53, 77-71.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα.

ΠΗΓΗ: sdna.gr

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags