Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Συνέντευξη του Τόλη Κοτζιά στο sportdog!
| 2021-01-15 14:00:00

"Ρουκέτες" Κοτζιά: "Αυτό θα είναι το πρώτο μπαμ του Κάτας - Θέλει... Μιλουτίνοφ ο Μπαρτζώκας"!

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Ρουκέτες" Κοτζιά: "Αυτό θα είναι το πρώτο μπαμ του Κάτας - Θέλει... Μιλουτίνοφ ο Μπαρτζώκας"!

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Την άποψη ότι στον Παναθηναϊκό περιμένουν από τον Κάτας να εμφανίζει μία ομάδα σαν κι αυτή κόντρα στην Βιλερμπάν και κυρίως να υπάρξει σταθερότητα στην απόδοσή της, εξέφρασε ο Τόλης Κοτζιάς.

Ο ειδικός του μπασκετικού ρεπορτάζ ανέλυσε την επόμενη μέρα στο Τριφύλλι με τον Ισραηλινό στον πάγκο και τις επόμενες κινήσεις του, με την προσθήκη πλέι μέικερ να συγκεντρώνει μεγάλες πιθανότητες. Παράλληλα ο συνάδελφος σχολίασε την αφύπνιση του Σλούκα και τη συνύπαρξη με τον Σπανούλη, ενώ δεν άφησε ασχολίαστη τη φήμη που αιωρείται για μεγάλη μεταγραφή. Διαβάστε τη συνέντευξη που παραχώρησε:

Τί θα αλλάξει με την έλευση Κάτας στον Παναθηναϊκό;

«Αυτό, που περιμένει ο κόσμος του Παναθηναϊκού είναι να υπάρχουν όσο γίνεται περισσότερες εμφανίσεις από δω και πέρα σαν κι αυτή κόντρα στην Βιλερμπάν. Σε αυτό το παιχνίδι ο Παναθηναϊκός έσπαγε..κόκκαλα με την ένταση, που έβγαλε και κυρίως με την άμυνα, που έπαιξε στο δεύτερο ημίχρονο.

Αναμένεται, λοιπόν, από τον Κάτας να εμφανίζει μία ομάδα σαν κι αυτή κόντρα στην Βιλερμπάν και κυρίως να υπάρξει σταθερότητα στην απόδοσή της. Να πάει, δηλαδή, ο Ισραηλινός τον Παναθηναϊκό στα επίπεδα των δυνατοτήτων του ή κοντά σε αυτά. Γιατί οι «πράσινοι» δεν έχουν το καλύτερο ρόστερ της Ευρωλίγκας, αλλά θα μπορούσαν να είναι σε καλύτερη θέση».

Ποιες θα είναι οι πρώτες κινήσεις του Ισραηλινού; Ποιους διώχνει και ποιους παίκτες θα φέρει;

«Προφανώς ο Κάτας θα δει πρώτα το ρόστερ, θα αξιολογήσει τα δεδομένα όσο πιο γρήγορα γίνεται. Σαφώς ήρθε στην Αθήνα ενημερωμένος, άλλο, όμως, είναι να βλέπεις τα πράγματα από μακριά και άλλο από κοντά.

Οι πληροφορίες λένε ότι ο Παναθηναϊκός ψάχνει για πλέι-μέικερ και προφανώς αυτή θα είναι η πρώτη κίνηση, αν τελικώς γίνει κίνηση. Το ταμείο της ΚΑΕ δεν είναι πλούσιο, αλλά αν είναι για έναν παίκτη, προφανώς θα γίνει μία μικρή υπέρβαση. Το καλό για τον Παναθηναϊκό είναι ότι η αγορά είναι πλούσια και όχι μόνο όσον αφορά στην θέση του πλέι-μέικερ».

Με Κάτας χτυπά 8άδα;

«Ειδικά με την πανδημία γίνονται θαύματα και στο μπάσκετ, αλλά αγγίζει τα όρια του απιθανου να προλάβει την οκτάδα ο Παναθηναϊκός».

Τι μας επιφυλάσσει η αφύπνιση του Σλούκα στον Ολυμπιακό;

«Ο Σλούκας είναι τρομερός στα τελευταία παιχνίδια. Είναι ο παίκτης, που ονειρεύονται όλοι οι Ολυμπιακοί. Εχει βγει μπροστά και τα καταφέρνει εξαιρετικά. Ο Ολυμπιακός, όμως, έχει ένα βουνό μπροστά του, γιατί η πρόκριση στην οκτάδα είναι δύσκολη υπόθεση. Τα δύο παιχνίδια σε Κάουνας και Μιλάνο θα κρίνουν πολλά για την τύχη του. Με τέτοιον Σλούκα, πάντως, ο Ολυμπιακός μπορεί να ελπίζει ότι θα βρεθεί στην οκτάδα».

Ποια είναι τα ωραία πράγματα που μπορεί να βγάλει η συνεργασία με τον Σπανούλη;

«Δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να λειτουργήσει ένα τέτοιο δίδυμο για μεγάλο διάστημα μέσα στο παρκέ. Ο Σλούκας στα 30 του χρόνια βγάζει φωτιές, ο Σπανούλης στα 38 του είναι σε πολύ καλή κατάσταση, αλλά δεν μπορεί να κάνει τα πράγματα, που έκανε παλιότερα. Ο Σπανούλης εννοείται ότι είναι παίκτης από άλλο επίπεδο και τα όσα έχει κάνει, δύσκολα θα τα κάνει άλλος.

Μπορούν, όμως, να προσφέρουν και προσφέρουν άλλωστε και οι δύο, συμμετέχοντας σε διαφορετικά σχήματα. Όχι απαραιτήτως και οι δύο μαζί μέσα στο παρκέ. Επαναλαμβάνω ότι μπορούν να παίξουν και μαζί, αλλά μάλλον όχι για μεγάλο διάστημα».

Έχει ταβάνι ο Λαρεντζάκης;

«Ο Λαρεντζάκης είναι ένας πάρα πολύ χρήσιμος παίκτης. Είναι παιδί, που θα βγει από τον πάγκο και θα δώσει την τελευταία ικμάδα των δυνάμεών του. Είναι τσαμπουκάς. Δεν καταλαβαίνει τίποτα, όπου και να παίζει. Λέει και όντως είναι από την Κύθνο, αλλά η ιδιοσυγκρασία του είναι από το Αιγάλεω, από εκεί, δηλαδή, που έχει μεγαλώσει. Παιδί, δηλαδή, των δυτικών συνοικιών.

Φέτος, όποτε του έχει δώσει χρόνο ο Μπαρτζώκας, ο 27χρονος τον έχει δικαιώσει. Και στο Βελιγράδι, και στο Τελ Αβίβ, αλλά ήταν θετικός και με την Μπασκόνια.

Πάντως, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι η πρώτη του χρονιά στην Ευρωλίγκα και ήθελε τον χρόνο προσαρμογής του. Σε κάποια παιχνίδια όπως με την Μακάμπι θα μπορεί να κάνει σκορ, αλλά δεν είναι αυτός ο ρόλος του στον Ολυμπιακό».

Ποια είναι μεγάλη μεταγραφή που ακούγεται ότι θα κάνει ο Ολυμπιακός για να χτυπήσει Φάιναλ Φορ;

«Ο Ολυμπιακός ήταν στην αγορά πριν από λίγο καιρό, τώρα τελευταία όμως δεν ακούγεται κάτι. Ισως να είναι και τα επιτυχημένα αποτελέσματα, που έκαναν τους «ερυθρόλευκους» να σταματήσουν την αναζήτησή τους. Μία αναζήτηση, που είχε να κάνει περισσότερο, από όσο ακούγαμε, με έναν πολύ ψηλό παίκτη. Με έναν σέντερ, που να μπορεί να κοντράρει τον Ταβάρες και τον Μιλουτίνοφ.

Πάντως, δεν αποκλείεται πριν από την λήξη των μεταγραφών στην Ευρωλίγκα ο Ολυμπιακός να κάνει κίνηση. Οι μεταγραφές τελειώνουν στις 24 Φλεβάρη. Προφανώς ο Ολυμπιακός θα αποφασίσει ανάλογα με το αν θα έχει ελπίδες να κάνει κάτι ουσιαστικό στην Ευρωλίγκα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Tρελάθηκε" ο Μαρτίνς μετά τον ΠΑΟΚ! "Διαλύει" την ομάδα - "Στέλνει" top ονόματα - Μεγάλο ρίσκο!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags