Facebook Pixel Sportdog.gr | Σούπερ Μπαρτσελόνα, έκανε... πλάκα στην ΤΣΣΚΑ μέσα στη Μόσχα - Νίκη για Ζενίτ με Ζαλγκίρις (Vid)
Μπάσκετ
| 2021-01-15 21:32:00

Σούπερ Μπαρτσελόνα, έκανε... πλάκα στην ΤΣΣΚΑ μέσα στη Μόσχα - Νίκη για Ζενίτ με Ζαλγκίρις (Vid)

Sportdog Team
Σούπερ Μπαρτσελόνα, έκανε... πλάκα στην ΤΣΣΚΑ μέσα στη Μόσχα - Νίκη για Ζενίτ με Ζαλγκίρις (Vid)

ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Μπαρτσελόνα 75-88

Εμφατική παράσταση της Μπαρτσελόνα στη Μόσχα, κόντρα στην ΤΣΣΚΑ, με την ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους να είναι ανώτερη και να πανηγυρίζει μια σπουδαία νίκη με 88-75.

Η φετινή Μπαρτσελόνα δεν αστειεύεται. Οι «Μπλαουγκράνα» είναι φτιαγμένοι για μεγάλα πράγματα και το απέδειξαν στην Megasport Arena της Μόσχας. Εκεί κόντρα στην ΤΣΣΚΑ, που μετρούσε 13 νίκες στα τελευταία 14 παιχνίδια της στη διοργάνωση, οι παίκτες του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους έκαναν σπουδαίο παιχνίδι και πήραν μια πολύ μεγάλη νίκη.

Οι Καταλανοί πάτησαν γκάζι από τα μέσα της πρώτης περιόδου κι έπειτα, όταν βρέθηκαν να χάνουν με 12 πόντους διαφορά (38-26). Εκεί επιστράτευσαν την άμυνά τους, αλλά και τις προσωπικότητες του ρόστερ τους, ανατρέποντας πλήρως το σκηνικό. Έτσι, έφτασαν στη νίκη, ανεβαίνοντας στο 14-6, με το πέρας 20 αγωνιστικών, την στιγμή που η ΤΣΣΚΑ γνώρισε την 5η ήττα της στη σεζόν (15-5 το ρεκόρ της), όμως παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας.

Ηγετική εμφάνιση από τον Κόρι Χίγκνς, με 25 πόντους, με τον Αμερικανό άσο να οδηγεί την Μπαρτσελόνα εκ του ασφαλούς στην επίθεση. Άξιος συμπαραστάτης του ο Άλεξ Αμπρίνες (19π, 5/9 τρίποντα), ενώ ο Νικ Καλάθης έκανε τα... πάντα. (13π, 5ρ, 6ασ σε 25'38''). Από πλευράς ΤΣΣΚΑ Μόσχας οι 18 πόντοι του Μάικ Τζέιμς και οι 15 του Νίκολα Μιλουτίνοφ (με 6 ριμπάουντ) δεν ήταν αρκετοί για να αλλάξουν την εικόνα του αγώνα.

Ζενίτ - Ζαλγκίρις: 77-55

Η Ζενίτ δεν... εντυπωσίασε απέναντι στην άστοχη Ζαλγκίρις, αλλά όντας καλύτερη και πιο αποτελεσματική στο τέταρτο δεκάλεπτο πήρε μια σημαντική νίκη με 77-65 και ανέβηκε στο 12-6.

Σε ένα παιχνίδι που ήταν αρκετά «κλειστό» από το ξεκίνημα, με χαμηλό σκορ και αρκετές άστοχες προσπάθειες και από τις δύο ομάδες, η Ζενίτ υπερείχε σε δημιουργία, ριμπάουντ και ποσοστά ευστοχία και στο τέλος πήρε τους βαθμούς της νίκης παρά την προσπάθεια της Ζαλγκίρις να επιστρέψει στο παιχνίδι.

Ο Αρτούρας Γκουντάιτις με 15 πόντους και 8 ριμπάουντ ήταν αυτός που ξεχώρισε από τους νικητές ενώ και οι Πονίτκα (15π., 6ριμπ.) και Πάνγκος (6π., 7 ασ.) συνέβαλαν στη νίκη της ρωσικής ομάδας. Από πλευράς ηττημένων ο Ουόκαπ πραγματοποίησε μια καλή εμφάνιση (12π) στο πρώτο ημίχρονο κυρίως.

Στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν αρκετά «σφιχτό» με χαμηλό σκορ, καθώς και οι δύο ομάδες εστίασαν περισσότερο στην άμυνα, ενώ επιθετικά τα ποσοστά ευστοχίας τους δεν... εντυπωσίαζαν. Η Ζενίτ κατάφερε δύο φορές, μία στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου και μια στις αρχές του επόμενου, να προηγηθεί με πέντε πόντους, όμως η Ζαλγκίρις άμεσα απάντησε και έφερε και πάλι το ματς στα ίσα. Το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο σε όλα, με τους γηπεδούχους να έχουν σε καλή μέρα τον Πονίτκα (10π) και τους φιλοξενούμενους τον Ουόκαπ (10π), όμως καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να πάρει μια διαφορά ασφαλείας μέχρι την ανάπαυλα (36-36).

Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι είχε τον ίδιο ρυθμό, με πολλές εναλλαγές στο σκορ και τις δύο ομάδες να πηγαίνουν πόντο- πόντου. Στα δύο τελευταία λεπτά του τρίτου δεκαλέπτου όμως, ένα ξέσπασμα της Ζενίτ με τους Μπαρόν και Πούσκοφ σε συνδυασμό με την καλή άμυνα των Ρώσων και την επιθετική αφλογιστία της Ζαλγκίρις, έδωσε ένα προβάδισμα 7 πόντων στους γηπεδούχους (56-49). Η Ζενίτ ήταν καλύτερη από τους Λιθουανούς στο τέταρτο δεκάλεπτο και με τους Μπάρον και Πονίτκα μπροστάριδες στο σκοράρισμα αλλά και τον Πάνγκος να δημιουργεί εξαιρετικά για τους συμπαίκτες του ανέβασε για πρώτη φορά τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (68-56). Μέχρι το τέλος η Ζενίτ είχε περισσότερες λύσεις και αντοχές και πήρε τη νίκη με 77-65.

Τα δεκάλεπτα: 17-14, 36-36, 56-49, 77-65

Δείτε τα στατιστικά της αναμέτρησης εδώ.

ΠΗΓΗ: sdna.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags