Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός ετοιμάζονται για το μεταξύ τους παιχνίδι την Παρασκευή, που για τους Πειραιώτες είναι κάτι παραπάνω από ντέρμπι γοήτρου.

Ο Παναθηναϊκός δεν έχει ουσιαστικό στόχο στην Ευρωλίγκα και έτσι θέλει τη νίκη στο ΣΕΦ για να τονώσει την ψυχολογία του και να ζεστάνει τον κόσμο του. Ο Ολυμπιακός τα θέλει κι αυτός τα ίδια, αλλά πάνω από όλα θέλει να παραμείνει ζωντανός στο κυνήγι της οκτάδας. Αν χάσει στο ντέρμπι, κάτι τέτοιο θα ισοδυναμεί με καταστροφή.

Ο Προμηθέας σε κάποια μεριά απολαμβάνει τις δύο νίκες του στο ΟΑΚΑ επί ΑΕΚ και Παναθηναϊκού και περιμένει Κύπελλο και πλέι-οφ πρωταθλήματος μήπως και κάνει την μεγάλη του ζημιά. Είναι μια ομάδα με αγωνιστικές δυνατότητες και που δεν έχει να χάσει και τίποτα.

Την ίδια ώρα βγάζει παίκτες και το είδαμε με την παραχώρηση του Λευτέρη Μαντζούκα στον Παναθηναϊκό. Του μεγαλύτερου, δηλαδή, ελληνικού ταλέντου.

Δεν αποκλείεται, όμως, ο Μαντζούκας να μην είναι ο μοναδικός, που από τον Προμηθέα θα συνεχίσει σε κάποιον από τους «αιώνιους». Ο Μιχάλης Λούντζης είναι ένας παίκτης, που θέλει να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο. Δεν έχει το ταλέντο του Μαντζούκα, ενώ είναι στα 23 του. Εχει, όμως, στοιχεία, που τον κάνουν πολύ χρήσιμο για το υψηλό επίπεδο. Όπως η ταχύτητά του, η αθλητικότητά του, το ότι δεν φοβάται. Με τον Παναθηναϊκό έβαλε ένα μεγάλο τρίποντο στο τέλος, με το οποίο ξεκίνησε η αντεπίθεση του Προμηθέα. Και στο Σούπερ Καπ, που είχαν κατακτήσει οι Πατρινοί στο ξεκίνημα της χρονιάς, ήταν από τους κορυφαίους.

Ο Λούντζης ήταν παλιότερα στον Παναθηναϊκό, αλλά κάποιοι τραυματισμοί, που είχε, δεν του επέτρεψαν να συνεχίσει. Τώρα, όμως, πατάει καλά στα πόδια του, δείχνει τι μπορεί να κάνει και έχει περιθώρια βελτίωσης, καθώς μάλιστα είναι ένας παίκτης, που δουλεύει αφάνταστα. Και όλα αυτά συν το ότι για τους «αιώνιους», δεν υπάρχουν πολλοί Ελληνες παίκτες, που μπορούν να σταθούν σε αυτούς. Και μάλιστα ενόψει ενός καλοκαιριού, που ίσως σταματήσουν οι Σπανούλης και Πρίντεζης, και ίσως φύγουν από τον Παναθηναϊκό οι Παπαπέτρου, Μήτογλου, που λήγουν τα συμβόλαιά τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΒΟΜΒΑ μεγατόνων από τον Παναθηναϊκό: Έκανε την μεταγραφή της χρονιάς!