Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα παλέψουν μέχρι τέλους σήμερα το βράδυ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για μία νίκη, που την θέλουν τόσο πολύ. Και οι δύο την θέλουν για λόγους γοήτρου και ψυχολογίας.

Ο Ολυμπιακός την θέλει, όμως, πάνω από όλα για να μείνει ζωντανός στο κυνήγι της πρόκρισης στην επόμενη φάση της Ευρωλίγκας.

Στο πρώτο γύρο οι Πειραιώτες είχαν νικήσει στο ΟΑΚΑ, βρίσκοντας, πάντως, έναν Παναθηναϊκό με αρκετές και σημαντικές απουσίες στην θέση του πλέι-μέικερ. Λίγο αργότερα οι «πράσινοι» πήραν ρεβάνς, αλλά όχι με αποτέλεσμα στο παρκέ. Αλλά με την αρπαγή του Λευτέρη Μαντζούκα, του μεγαλύτερου ελληνικού ταλέντου. Ο Μαντζούκας φαινόταν όλο τον καιρό να είναι κοντά στον Ολυμπιακό, ο Παναθηναϊκός, όμως, έκανε το κόλπο γκρόσο και τον έντυσε στα χρώματά του. Είναι μία πολύ μεγάλη επιτυχία, που την πιστώνονται Τριαντόπουλος, Αλβέρτης και Διαμαντίδης.

Ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να πάρει την ρεβάνς του το καλοκαίρι, που μας έρχεται, με τον Νίκο Χουγκάζ, τον πιο «hot» νεαρό της τρέχουσας χρονιάς. Ο Χουγκάζ παίζει στον Ιωνικό Νικαίας και κάνει καταπληκτικά παιχνίδια, έχοντας εντυπωσιάσει όλο τον κόσμο. Και κόντρα στην ΑΕΚ έπαιξε πολύ καλά και με τον Παναθηναϊκό το ίδιο (ειδικά σε ένα φιλικό στο ΟΑΚΑ) και με τον Ολυμπιακό στο φιλικό της προηγούμενης Δευτέρας. Είναι 20 ετών, είναι σύγχρονο «4-3άρι» και είναι φυσιολογικό να ασχολούνται όλοι μαζί του.

Για να τον πάρει, πάντως, κάποια ομάδα, θα πρέπει να πληρώσει τον Ιωνικό, με τον οποίο και έχει συμβόλαιο και για την επόμενη χρονιά. Δεν θα είναι, όμως, πρόβλημα αυτό, καθώς μάλιστα οι ποιοτικοί διαθέσιμοι Ελληνες είναι λιγοστοί. Και θα γίνουν ακόμη πιο λίγοι αν το καλοκαίρι αποχωρήσει από την ενεργό δράση ο Βασίλης Σπανούλης και αν ο Παπαπέτρου με τον Μήτογλου τραβήξουν για το εξωτερικό. Πράγματα, που μόνο απίθανο δεν είναι να συμβούν.