Facebook Pixel Euroleague: "Πάτησε" τη Ρεάλ η Βαλένθια! Νίκη θρίλερ για Ζενίτ - "Σόκαρε" τη Μπάγερν η Βιλερμπάν (ΒΙΝΤΕΟ)
Μπάσκετ
| 2021-02-20 00:09:00

"Πάτησε" τη Ρεάλ η Βαλένθια! Νίκη θρίλερ για Ζενίτ - "Σόκαρε" τη Μπάγερν η Βιλερμπάν (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
"Πάτησε" τη Ρεάλ η Βαλένθια! Νίκη θρίλερ για Ζενίτ - "Σόκαρε" τη Μπάγερν η Βιλερμπάν (ΒΙΝΤΕΟ)

Euroleague: Μεγάλη νίκη πήρε η Βαλένθια επικρατώντας με 89-78 της Ρεάλ Μαδρίτης στον ισπανικό εμφύλιο της 25ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας. Το τελικό σκορ δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα, αφού οι «νυχτερίδες» κυριάρχησαν πλήρως για τρείς περιόδους φτάνοντας την διαφορά μέχρι και τους 20 πόντους. Με αυτή την νίκη η ομάδα του Πονσαρνάου έφτασε τις 13 στην διοργάνωση, κάτι που κάνει ακόμα πιο δύσκολο το έργο του Ολυμπιακού που πλέον είναι δύο νίκες πίσω και από την Βαλένθια.

Πολύ καλύτερη ήταν η Βαλένθια στα πρώτα λεπτά του αγώνα, η οποία με την πιεστική της άμυνα οδήγησε σε λάθη τους Μαδριλένους και κατάφερε να χτίσει μια υπέρ της διαφορά 9 πόντων λίγο μετά την συμπλήρωσή του πρώτου πεντάλεπτού (15-6).  Η Βαλένθια συνέχισε να ελέγχει το παιχνίδι σε όλο το πρώτο δεκάλεπτο και κατάφερε να πάρει διψήφια διαφορά στο τελευταίο λεπτό με τρίποντο του Τόμπι (29-19), με τον Ταβάρες να μειώνει στο 29-21.

Η Βαλένθια συνέχισε να έχει εξαιρετικά ποσοστά και στην δεύτερη περίοδο και αργά και σταθερά συνέχισε να μεγαλώνει την διαφορά, η οποία έφτασε μέχρι τους 14 πόντους με τρίποντο του Χέρμανσον  (44-30). Το σκηνικό δεν άλλαξε μέχρι το ημίχρονο με τις «νυχτερίδες» να έχουν τον πλήρη έλεγχο του ματς με αποτέλεσμα να ανεβάζουν και άλλο την διαφορά και να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με προβάδισμα 20 πόντων (55-35).

Η Βασίλισσα έκανε την αντεπίθεση της στην επανάληψη και με αιχμή του δόρατος στην επίθεση τους Λαπροβίτολα και Ντεκ και πάρα πολύ καλή άμυνα κατάφερε να μειώσει στους 12 πόντους με ένα επιμέρους 10-2 (57-45). Η Βαλένθια ισορρόπησε το παιχνίδι στην συνέχεια και κατάφερε όχι μόνο να διατηρήσει την διψήφια διαφορά της αλλά να την ανεβάσει κιόλας στους πόντους (71-52). Το σκηνικό δεν άλλαξε στην τέταρτη περίοδο με την Βαλένθια να φτάνει σε μια πολύ μεγάλη νίκη με το τελικό 89-78.

Τα δεκάλεπτα: 29-21, 55-35, 71-52, 89-78


Απίστευτο διπλό με φινάλε θρίλερ για Ζενίτ

Η Ζενίτ πήρε το διπλό στο Βελιγράδι επικρατώντας με 76-75 του Ερυθρού Αστέρα, στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας, σε ένα παιχνίδι που από εύκολο εξελίχθηκε σε θρίλερ για την ομάδα του Πασκουάλ. Συγκεκριμένα, ενώ η ρωσική ομάδα είχε διψήφια προβαδίσματα στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, βρέθηκε να χάνει με τρεις πόντους 33” πριν το τέλος, με τον Πάνγκος να ευστοχεί στο κρισιμότερο τρίποντο του αγώνα, και το εξαιρετικό Λόιντ να γίνεται μοιραίος χάνοντας το λέι απ που θα χάριζε την νίκη στην ομάδα του.

Απόλυτα ισορροπημένο ήταν το παιχνίδι στα πρώτα λεπτά με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν μαζί στο σκορ και τις ισοπαλίες να διαδέχονται η μια την άλλη. Η Ζενίτ προηγήθηκε με πέντε πόντους για πρώτη φορά στο παιχνίδι με τρίποντο του Ρίβερς τρία λεπτά πριν το τέλος της περιόδου (10-15). Το τρίποντο του πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού ξεμπλόκαρε την ομάδα του Πασκουάλ η οποία έτρεξε σερί 7-0 μετά από βολές του Λόιντ πηγαίνοντας την διαφορά στους 10 πόντους (12-22), με τον Ερυθρό Αστέρα να μειώνει στο 15-22 του δεκαλέπτου.

Η Ζενίτ συνέχισε να έχει ανοδική πορεία στην απόδοση της και στην έναρξη της δεύτερης περιόδου, και με ένα επιμέρους 8-2 κατάφερε να πάει την διαφορά στους 12 πόντους, με τον Ρίβερς να φτάνει τα 3/3 τρίποντα (18-30). Η διαφορά έφτασε μέχρι και τους 15 πόντους με καλάθι του Πάγνκος (24-39), με τους Σέρβους να μειώνουν στους 8 με ένα 7-0 σερί (30-39). Το προβάδισμα των Ρώσων ανεβοκατέβαινέ από τους 10 πόντους τα επόμενα λεπτά, με το σκορ του ημιχρόνου να είναι 36-48.

Ο Ερυθρός Αστέρας έβγαλε αντίδραση στην επανάληψη και με αφετηρία την πολύ καλή του άμυνα κατάφερε να μειώσει στους 7 με τρίποντο του Σιμόνοβιτς (47-54). Η Ζενίτ απάντησε ανεβάζοντας ξανά την διαφορά πάνω από τους δέκα πόντους με τρίποντο του Πάνγκος (50-61), με τους Ντόμπριτς και Νταβίντοβατς να πετυχαίνουν δύο περιφερειακά σουτ στο τελευταίο λεπτό για το 56-61.

Στην τέταρτη περίοδο το παιχνίδι έγινε ντέρμπι με τους γηπεδούχους να καταφέρνουν να περάσουν μετά από πολύ ώρα μπροστά στο σκορ με καλάθι του Νταβίντοβατς για να απαντήσει ο Πάνγκος με πέντε συνεχόμενους πόντους (62-66). Οι γηπεδούχοι δεν το έβαλαν κάτω και κατάφεραν να φέρουν το παιχνίδι στα ίσα τρία λεπτά πριν το τέλος (69-69). Στο τελευταίο κομμάτι του το παιχνίδι εξελίχθηκε σε θρίλερ με τους Σέρβους να περνούν μπροστά στο σκορ στο τελευταίο λεπτό με τρίποντο του Ντόμπριτς (75-72).

Ο Γκουντάιτις κέρδισε φάουλ 33” πριν το τέλος, έχασε την μια βολή, αλλά ο Πάνγκος ευστόχησε σε τρίποντο μετά από επιθετικό ριμπάουντ (75-76). Οι Σέρβοι έκαναν επιθετικό φάουλ στην πιο κρίσιμη επίθεση του αγώνα, αλλά η Ζενίτ έκανε με τη σειρά της παράβαση πέντε δευτερολέπτων στην επαναφορά, αλλά ο Λόιντ αστόχησε στο κρισιμότερο λέι απ του αγώνα.

Τα δεκάλεπτα: 15-22, 36-48, 56-61, 75-76


 

Η Βιλερμπάν... σόκαρε τους Βαυαρούς!

Ήττα σοκ γνώρισε η Μπάγερν Μονάχου στην Γαλλία, χάνοντας από την Βιλερμπάν με 87-79, στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας. Η γαλλική ομάδα είχε τον έλεγχο και μεγάλες διαφορές στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, ωστόσο οι Γερμανοί με μια αντεπίθεση διαρκείας μείωσαν στο καλάθι ενάμισι λεπτό πριν το τέλος, αλλά δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν την ανατροπή.

Απόλυτα ισορροπημένο ήταν το παιχνίδι στα πρώτα λεπτά με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χέρι χέρι στο σκοράρισμα, και τις εναλλαγές στα ηνία να είναι συνεχόμενες. Η Μπάγερν κατάφερε να πάρει για πρώτη φορά προβάδισμα δύο κατοχών με τρίποντο του Λούτσιτς τριάμισι λεπτά πριν το φινάλε (12-16), με τους Γάλλους να περνάνε εκ νέου μπροστά στο τελευταίο λεπτό με τρίποντο του Στραζέλ (19-18), με το δεκάλεπτο να κλείνει στο 21-18.

Στην δεύτερη περίοδο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά με τις άμυνες και την αστοχία να είναι κυρίαρχες εκατέρωθεν. Χαρακτηριστικό είναι ότι μετά από τέσσερα λεπτά είχαν σημειωθεί μόλις 8 πόντοι (4-4) με τους Γάλλους να διατηρούν το προβάδισμα. Η Μπάγερν κατάφερε να περάσει πάλι μπροστά μετά από πολύ ώρα με όμορφο alley-oop κάρφωμα του Ρέινολντς (30-31), με τους Γάλλους να απαντούν με έμμεσο τρίποντο του Φολ (33-31). Το ντέρμπι συνεχίστηκε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου με τους Γάλλους να ξεσπούν στο τελευταίο δίλεπτο και να παίρνουν αέρα 7 πόντων με τρίποντο του Κόουλ (42-35), με το σκόρ ημιχρόνου να είναι 44-35.

Η γαλλική ομάδα μπήκε με πολύ καλή ψυχολογία στην επανάληψη και κατάφερε να τρέξει ένα 5-0 σερί εκτοξεύοντας την διαφορά στους 14 πόντους (49-35). H Μπάγερν δεν είχε λύσεις τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση με την Βιλερμπάν να φτάνει την διαφορά στους 18 πόντους με τρίποντου του Ντιό (57-39). Οι Βαυαροί βρήκαν ρυθμό στην συνέχεια και κατάφεραν να μειώσουν στους 13 πόντους (47-60) με συνεχόμενους πόντους του Μπόλντγουιν, ωστόσο οι Γάλλοι απάντησαν με δύο τρίποντα, με το δεκάλεπτο να κλείνει στο 66-52.

Η ομάδα του Τρινκέρι προσπάθησε να μειώσει κι άλλο την διαφορά και να επιστρέψει δυναμικά στην διεκδίκηση της νίκης στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου, και κατάφερε να μειώσει στους δέκα πόντους με βολές του Ζίπσερ (72-62). Η αντεπίθεση της Μπάγερν συνεχίστηκε με του Μπόλντγουιν και Λούτσιτς  να κατεβάζουν την διαφορά στους 4 πόντους τέσσερα λεπτά πριν το τέλος του αγώνα (73-69), ωστόσο δεν κατάφεραν να κάνουν την ολική ανατροπή γνωρίζοντας την ήττα με το τελικό 87-79.

Τα δεκάλεπτα: 21-18, 44-35, 66-52, 87-79

Πηγή: ebasket.gr

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags