Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Συζητά με την Κυβέρνηση για παραχώρηση του ΟΑΚΑ
Μπάσκετ
| 2021-02-23 17:18:00

Έρχεται νέο "μπαμ" μετά τον Χεζόνια στον Παναθηναϊκό – Η κίνηση που θα τον γιγαντώσει

Sportdog Team
Έρχεται νέο "μπαμ" μετά τον Χεζόνια στον Παναθηναϊκό – Η κίνηση που θα τον γιγαντώσει

Παναθηναϊκός: Φαίνεται ότι στον Παναθηναϊκό κινούνται πολύ μεθοδευμένα τον τελευταίο καιρό σε όλα τα επίπεδα και τα αποτελέσματα αρχίζουν και βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Έτσι μετά την τεράστια μεταγραφική κίνηση με την απόκτηση του Μάριο Χαζόνια, το απόγευμα της Δευτέρας (22/2) οι «πράσινοι» ετοιμάζονται για ακόμα ένα «μπαμ» σε άλλο όμως κομμάτι…

Έτσι την Τρίτη (23/2) έγινε γνωστό ότι η «πράσινη» ΚΑΕ βρίσκεται σε συζητήσεις με την κυβέρνηση για την παραχώρηση του κλειστού του ΟΑΚΑ. Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού ήταν αυτοί που πλησίασαν κυβερνητικά στελέχη μεταφέροντας τη συγκεκριμένη ιδέα, με τους δεύτερους να παρουσιάζονται θετικοί σε κάτι τέτοιο, ζητώντας από το «Τριφύλλι» μια ολοκληρωμένη πρόταση για το θέμα.

Στόχος, εδώ και καιρό, της ΚΑΕ Παναθηναϊκός είναι να δοθεί μια ξεκάθαρη λύση με το γήπεδο μπάσκετ με την ενοικίαση του «Νίκος Γκάλης», κάτι που συμβαίνει τώρα, να μην τους καλύπτει. Έτσι προχώρησαν στην ιδέα της πρότασης για παραχώρηση της ολυμπιακής εγκατάστασης για μεγάλο χρονικό ορίζοντα, όπως συνέβη και με το κλειστό των Άνω Λιοσίων με την ΑΕΚ, αλλά και τη δυνατότητα της εμπορικής χρήσης των χώρων γύρω από το ΟΑΚΑ.

Παράλληλα σημαντικό για να προταθεί το συγκεκριμένο ήταν και το γεγονός ότι στο πλαίσιο της Διπλής Ανάπλασης το ενδεχόμενο για κατασκευή γηπέδου μπάσκετ δεν ήταν στο αρχικό πλάνο και χώρο, αλλά σε όμορο οικόπεδο. Αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα να δαπανηθούν πολύ παραπάνω χρήματα, αλλά και ο κίνδυνος καθυστέρησης από προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας και για αυτό το λόγο απορρίφθηκε.

Από την πλευρά της κυβέρνησης βλέπουν με πολύ καλό μάτι μια τέτοια συμφωνία μιας και οι ολυμπιακές εγκαταστάσεις έχουν τεράστιο κόστος συντήρησης και με την ΑΕΚ ήδη να αποχωρεί από το ΟΑΚΑ δεν θέλουν με τίποτα να δουν και τους «πράσινους» να φεύγουν και το «Νίκος Γκάλης» να μένει χωρίς… ενοίκους.

Αν και είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για οριστική συμφωνία, σίγουρα η καλή διάθεση και από τις δύο πλευρές κάνουν τους πάντες να… χαμογελούν.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags